Vtákom do kačky divej !

11.4.2022 01:54 · 1 119 zhlédnutí lnvictus

Varovanie.

Ide o prvú časť tajného poľovníckeho receptu s explicitnými prvkami. Vhodný iba pre dospelých kuchárov.


Konečne som v cieli! Svoj ťažký batoh hádžem rovno na stôl priamo pri útulnom vonkajšom krbe hotelíka postaveného v Valašskom štýle. Je skoro ráno a ako poznám preferencie hostí, práve došukávajú svoje prvé kolečko, iba tak pre radosť a samozrejme na prekrvenie údov.

Malý rodinný hotel v Beskydách, to nie sú iba celonočné orgie plné semena a kundích výstrekov. Docestoval som za priateľmi za rieku Morava, aby som im doprial poriadne dávky zdravej energie na "školení", ako to nazvala pani manažérka tohto eventu, priateľka a čarodejnica v jednom @Januar29.

Beriem si svoju fotopušku a odchádzam na lov k neďalekému rybníku. Mám v úmysle doniesť k rozlúčkovej večeri kačku divú. Príprava chutnej kačky vlastnoručne ulovenej v lone prírody je zdĺhavý a náročný proces.

Ale nepredbiehajme udalosti.


Lúče vychádzajúceho slnka mi dávajú tušiť kde sa kľukatí chodník k jazeru, pretože chladivá hmla vznášajúca sa nad vodnou hladinou sa v noci doplazila takmer až k bráne rekreačného areálu. Spomaľujem svoje tiché kroky, akonáhle začujem žblnkot vlniek, ktoré rytmicky narážajú do vysokého porastu trstiny. Sú to zvuky akoby totálne mokrej tečúcej mušličky do ktorej sa pravidelne vsúva statný žilnatý úd.


Dopredu a dozadu. Dopredu a dozadu.

Ako nárazy dvoch spotených tiel pri milovaní, ktoré sa nikdy neskončí.


To čvachtanie ma úplne nečakane dostáva do varu.

Chcem si vystreliť.

Vyťahujem si ju sťaby z poľovníckych nohavíc a preleštím si hlaveň pár dôkladnými dlhými ťahmi. Je ráno, som tu sám, tak nie je dôvod uponáhľať pravidelnú starostlivosť o svoju zbraň. Je nabitá, ako vždy keď idem na lov. Vychutnávam si v rannom tichu pravidelné typické zvuky lesklej mohutnej hlavne. Trochu olejčeka na ústí prezrádza, že sa teší na výstrel.

V tej chvíli vycítim, že nie som na brehu sám. Prestanem sa hrať na okamih a zadržím aj dych, aby som JU neodplašil.

Rovno pred mojimi nohami sa kúpe kačka divá a ukazuje sa svetu v celej svojej nahej kráse.


Je majestátne ako sa na jej ligotavom perí odrážajú prvé lúče slnka, ktoré sa práve predrali cez biely vankúš ranného oparu. Stále pevne zvieram svoju zbraň a neprestávam s pohybom ruky.


Kačka sa mi pozerá priamo do očí a na moje prekvapenie mi ide v ústrety rozťahujúc krídla. Má ich mohutné, svalnaté a ja si predstavujem ako by chutili na mojom jazyku. Milujem mäsité krídielka. Poláskať ich holými rukami a pohrať sa s nimi jazykom. Vsať ich hlboko do úst a pomaly a jemne hryzkať.


Moja zbraň už už by aj samovoľne vystrelila. Sústreďujem všetku vnútornú silu aby som ju ovládol. Moja divá kačička je veľmi hravá chce sa na mňa pozerať z blízka.

Šúcha sa o mňa, obtiera sa o lesklú hlaveň. Je tak blízko, že cítim každý jej záchvev. Má omamnú vôňu a ja ju chcem celú. Chcem aby bola moja. Telo sa mi trasie keď zazriem ako otvára svoj zobáčik.

Viem, že oddaná čaká iba na moju salvu. Tak ju do nej vypustím celú.