Diablova advokátka

15.8.2022 10:23 · 1 078 zhlédnutí LevovaLevica

Sedím slušne v tom dome pána a premýšľam nad tým,čo ja tu vlastne robím? Roky som bola vychovávaná vo viere v Boha a teda pravidelne chodím,každú nedeľu do kostola,no v posladnej dobe sa mi často stáva,že analizujem ľudí čo tam chodia.

Keď som videla po mojom rozvode tie prešťastné,úplné,geniálne,slušné rodinky v duchu som sa pýtala,či to je naozaj tak alebo to iba hrajú?
Zbožné úklony,úsmev číslo 6 na perách a mama ja som to nebol...má v tvári

V liste od biskupa mi prišlo napísané,že mi povolujú pristupovať k sviatostiam,ale iba pod podmienkou,že sa ľudia nebudú nado mnou pohoršovať a vtedy sa niečo vo mne zlomilo....
Nikdy som sa neradila medzi tie prehnane zbožné ženy,verím v Boha a do kostola chodím lebo ma tak moja mama naučila. Verím si tak po svojom.... Ale pohoršovať sa nado mnou ? Nevidela som na to najmenší dôvod.

Diabol zaklopal na dvere a vo mne sa prebudilo to ich pomyselné zlo...
Plamienky v očiach mi začali horieť a ja som sa takým beťárskym pohľadom začala okolo seba rozhliadať.
A čo čert nechel,našla som si prvú obäť... Vypla som hruď,zvlhčila si pery jazykom a zmyselne som sa zadívala do očí jedného vzorného otecka a manžela,ktorý by sa ako inak nikdy ,ale že v žiadnom prípade a za žiadnych okolností na inú ženu ani len nepozrel a nie to ešte na mňa na takú hriešnicu,čo už nejaký ten rok nebola prijímať telo pánovo.
Prisahám,chlapec sa roztopil a do dnes nevie odo mňa tie svoje zbožné oči odtrhnúť.
A to môže byť rád,že som mu pri podaní rúk nepošepkala nič do uška vlhkým a horúcim dychom....

Prišla na pretras cirkevná anulácia sobášu... Pri prvom pohovore mi stáli aj vlasy hore dupkom...
Vypapaný kňaz čo mal úhladne vyrovnanú prehadzovačku a podľa všetkého oholené nohy sa ma spýtal,či viem o čom všetkom sa tam budeme rozprávať?
Nemala som ani šajnu.... A keď pokračoval nestačila som sa čudovať... Otázky typu ...Koľko krát sme spolu spali a kam sa vystriekal? a podobne...
Možno som blázon a absolútne sa nemám problém o tom rozprávať v inteligentom rozhovore ,ale im? Aký dôvod by som mala im o tom rozprávať?

Moja mama ma prebodáva pohľadom lebo som si našla "úžasného" ateistu. To sa predsa neodpúšťa!

Stala som sa rebelkou a verejne priznávam,že sa mi to páči...