Ako nezačať konverzáciu

25.11.2022 18:17 · 3 167 zhlédnutí Nevypisana

Milí amatéri,

som tu relatívne krátko, no aj tak ma tu oslovilo najviac mužov (párov aj žien) v porovnaní s inými zoznamkami. Aj keď mojim cieľom nie je zoznamovanie sa, aj tak som neodolala a pár z nich som odpísala. Niektorým zo zvedavosti kto je na druhej strane, niektorým len zo zvedavosti, ako sa konverzácia vyvinie ďalej a niektorým len z nudy.

Veľa som sa naučila. Tento blog venujem všetkým zúfalým mužom, ktorí sa sťažujú, že zaujať amatérku je ťažšie ako naučiť sa po japonsky. Prvá správa je fakt dôležitá, lebo pri každom prihlásení mi v pošte pristane 5-6 nováčikov, ktorí to skúšajú. A vyberám si podľa prvej správy a profilu. Ak vôbec. V prvom rade by som zhrnula, ako určite komunikáciu nezačínať:

Ahoj

  • no čo už na tomto má niekoho motivovať odpísať? Ja viem, že píšeš denne x ženám a tak len skúšaš, ktorá odpíše a nemíňaš energiu. Ale presne tak aj pôsobíš. Ako muž bez energie a kreativity. Skús aspoň rozvitý pozdrav. Napr. Príjemný podvečer prajem

Máš rada mladých?

  • ak nenarazíš na vyslovenú milovníčku zajačikov, tak táto otázka skôr odradí ako namotivuje. A hlavne sú na ne len dve odpovede. Áno/Nie. Väčšina žien chce istý typ muža. Nie vekovú kategóriu. Občas dám šancu aj mladším, ak vedia zaujať. Touto otázkou sa však skôr vyradia.

Aj niekoho hľadáš, či si len píšeš?

  • toto síce odráža realitu každej zoznamky, no väčšina žien, je tu preto, že niekoho/ niečo hľadá. Len to nechce dať najavo prvou správou. Preto je táto otázka viacmenej zbytočná. Tomu hľadaniu predchádza trochu písania vždy. Daj tomu šancu a možno tá žena, čo nič nehľadá, nájde práve teba.

Fotka tváre

  • Veľa z vás pošle fotku hneď v prvej správe. Je to síce férový prístup, ale mala by za ním nasledovať aj komunikácia. Nemôžeš čakať, že princezná sa do teba zamiluje ako v rozprávke, kde princ poslal svoj obraz do susedného kráľovstva a čakal na odpoveď prípadne súhlas so sobášom.

Fotka tvojho stoporeného pokladu

  • no horší úvod si osobne neviem predstaviť. Čakáš, že ti pošlem fotku mojej...? Alebo aký je vlastne cieľ tejto komunikácie. Tu by ma zaujímal pohľad chlapa, ktorý toto robí, akú má odozvu. Lebo ja som tuším takému ešte ani neodpísala. Ani zo zvedavosti.

Čím teda začať?

  • budeš sklamaný, ale univerzálna odpoveď neexistuje. Sto žien sto chutí. Sto dôvodov na písanie a zoznámenie. Možno niekomu dokonca vyhovujú aj vyššie spomenuté alternatívy. Moja rada znie: buď kreatívny. Napíš viac ako jeden riadok, ale nie slohovú prácu. Skús byť v každej správe originálny a zameraj sa na svoj súčasný pocit, svoj deň a skonči otázkou na ženu, ktorá nie je intímna ani príliš všeobecná. A určite stav na humor. To väčšinou funguje.

Budem rada, ak sa vyjadria aj iné dámy a páni, k tejto téme. Lebo samozrejme, ako každý blog, aj tento je subjektívny :)