Zmenil som nazor na svagrovu

17.12.2022 08:49 · 1 345 zhlédnutí TMVSOM

Uz som pisal o sestrach mojej manzelky. Koho to zaujima viac, moze si pozriet starsi blog. Strucne povedane, mam dve svagriny, starsia baculka, super teta nasich deti a rad sa s nou bavim. Mladsia, chuda pekna, ale blba, velmi sa nerozpravame.
Dnes to bude o zmene nazoru. Kazdy sa vyvija, ma pravo zmenit svoje spravanie, priority a tym padom aj nazor ostatnych na jeho osobu. Nieco podobne sa stalo aj mne.
Takze mladsia sestra mojej manzelky bola akosi vzdy sama, myslene bez dlhodobeho vztahu, napriek tomu, ze je to krasna vysoka baba sportovej postavy. Niekedy koncom jari si nasla priatela. A do rodiny sa ho rozhodla zaviest cez nas, a normalne cestou, ako ked si rychlo odtrhnes naplast.
Jedneho dna zavolala, ze o polhodinu je u nas, a ze pride aj s frajerom. Neuveritelne. A neuveritelnejsie bolo, ze prisla, aj s nim, nemeskala. Usadili sme sa za velky jedalensky stol, nalozili nam, aj im, veceru a cakali sme. Strucne povedane, super chalan, super pokec, svagrova uplne v pohode. Zaverom stretka bola ich otazka, ci by mohli ist s nami na dovolenku? Proste su spolu kratko, chcu spolu ist, ale .. prvy sok, bola “blba” svagrina si uvedomila, ze ist len s relativne neznamym muzom niekam do sveta, to asi nie je najlepsie riesenie. Manzelka s tym hned suhlasila, kedze jej sestra sa vie super zahrat s nasimi deckami, videla v tom pomoc a moznost viac si oddychnut. Ja som suhlasil tiez, chalan totiz vypadal rozumne. Problem sme len videli v tom, ze sme mali naplanovanu trosku drahsiu a dlhsie dovolenku, no svagrova o tom vedela, musela si byt vedoma, ze to nebude lacne.

Stravili sme teda dva tyzdne na jednom stredomorskom ostrove, v mensom rezorte. Svagrina bola ako vymenena, starala sa o deti, starala sa o svojho priatela, bola normalna. Nevidel som ju s mobilom. Nepocul som ju rozpravat o manikure, pedikure, liftingkure, vlasokure a picovinach zo showbiznisu. Chodila bez make-up, vlasy v cope, kratke nechty.
Deti uz nevyzaduju nepretrzitu pozornost, takze sme skutocne len tak lezali, sedeli, popijali drinky a rozpravali sa. Sok druhy, svagrina ma rozum. Je taka ista ako jej dve sestry, zrazu sa s nou da rozpravat. Ak nieco nevie, kludne sa spyta.

Jasne ze nas zaujimalo, co sa stalo? Odpoved bola jednoducha, ked sa jej vek zacal zacinat trojkou, nevnimala to tragicky. Ked sa vek zmenil na dve trojky, proste jej doslo, ze vlak odchadza, chlapi sa minaju a ona musi nieco zmenit. Chalan je jej spoluziak z gymnazia. Vystudoval univerzitu, zacal pracovat, postupne ho posielali do sveta na rozne projekty, nemal na zivot cas. Narodiny maju den po sebe. Kedysi na strednej ich spolu oslavovali. Ked sa teraz chalan ukazal doma, v Nasom Meste, ozval sa svagrinej, ci neoslavia spolu. Ona bola zrovna doma, sama v depke. Sedela s poharom vina, lutovala sa a trapila. On to vycitil, vytiahol z nej kde byva, a este vecer prisiel k nej. Nevideli sa viac ako 10 rokov. Tak boli obaja v soku, ako sa zmenili. K lepsiemu.

Sok treti, svagrova sa dokazala niekomu otvorit a pomenovat svoje pocity. Tym ze chalan zil v roznych krajinach, je pokorny a slusny. Nema pocit, ze je najvacsi macho na svete, ako zial vacsina jeho rovesnikov. On bol dovod preco k nam svagrova prestala chodit. Na dovolenke im to islo fajn, kazdy vecer skoro zdrhli na izbu a kazde rano sa vracali nevyspati. Svagrova len tak ziarila, uz nikdy som ju nevidel koketne rozhadzovat svojimi blond vlasmi.

Vcera som ju stretol v nakupnom centre. Krasna baba, ale prirodzena, ziadne Cuky-Luky style. Nakupovala vianocnu dekoraciu, lebo jej drahy sa k nej natrvalo nastahoval. Spytala sa ma, ci by sme medzi sviatkami nenasli cas, sadnut si spolu, chce si hladat novy job, Rada by si predtym presla jej moznosti, otazky z pohovorov a celkovo sa pripravila. Takze som dostal ranu do hlavy, a opat sa len potvrdilo, ze kto bol vcera blbec, dnes moze byt super clovek. Hlavne ak sam chce a pracuje na sebe.

.. neplati na Igora M. ten zostane idiotom navzdy.