Hladanie sedej zony nanovo

29.12.2022 07:17 · 738 zhlédnutí TMVSOM

Kamoska uz nezije v Nasom Meste. Novy job, nova vyzva a nove miesto zivota. Nemam ju rad, za to ze sa vystahovala, lebo sa pridala do zoznamu tych, ktori odisli zo Slovenska. Ano, musim priznat, ze manzelka ma pravdu. Aj Brno je lepsie ako to Nase Mesto. A Praha, to je metropola. Chcel by som tam zit. Ale ..
Ale na jesen sme dost pojazdili Europu. Kvoli deckam, nech si prakticky precvicuju cudzie jazky, zacestovali sme si. A vsade sme skonstatovali, ze je to super. Ze prave tam by sme chceli zit. Hlavne manzelka ma uz toho zivota v Nasom Meste skutocne plne zuby. Necudujem sa jej. Nefunguje tu nic. Chlapik na opravu susicky pride o 2 hod neskor, ze sorry. Sedacku ti dovezu o den neskor, ze sorry. Objednas sa na vysetrenie, na presny cas, zaplatis, a cakas polhodiny, lebo sorry.

Napriek tomu som rad, ze tu zijeme. Mame tu kamaratov. Deti tu maju svoje okruhy. Nebolo by lahke sa len tak zbalit a odist zit do ineho mesta. A co este do inej krajiny. Aj ked by si mal vyriesenu otazku financii, nebolo by to lahke.
Nikoho tam nepoznas, nic tam nepoznas. Ako tam funguje tato seda zona zivota?

Kamoska je na nervy. Vo svojom veku si musi budovat novy okruh znamych. A k tomu je nova v praci, ziadna zabehnuta rutina. Takze teraz sa len stazuje. Ci si viem predstavit ako tazke je hladat Prahe novych milencov? U nas mala preverene dva wellness hotely, sice oba za hranicami, ale blizko. Zatial v Prahe len tapa. Dokonca aj komunikacia je uplne ina, signaly a gesta sa uci odznova.

Nechcem byt zlomyselny, ale som rad, ze to jej stahovanie nie je len presun do lepsieho. Kazda minca ma dve strany. A koho by napadlo, ze ked sa budes chciet prestahovat do Berlina, tak pamataj, ze aj tento skryty sedy zivot, flirtovanie a trtkanie, tam budes musiet nejako poriesit. A to este len bude vyzva.

.. kamoska chodi castejsie sem, dokopala ma pisat opat, a ona sa tu oboznamuje, ako to funguje v Prahe.