Bez diskriminácie fyziky!

28.2.2023 01:56 · 800 zhlédnutí lnvictus

"Zašukáme si, ale iba ak medzi nami zafunguje chémia". Častá myšlienka v amatérskej komunikácii. Alebo zdôvodnenie z opačného konca: "Rozišli sme sa, lebo vyprchala chémia zo vzťahu.


Prečo ťaháme do úspechu alebo neúspechu iba chémiu a na fyziku úplne zabúdame?

Hlásame toleranciu, pochopenie a emancipáciu. Čo komu chuderka fyzika urobila? "Chceš si dobre zašukať? Študuj fyziku!" Toto revolučné heslo by malo stáť do kameňa vytesané pred každou učebňou fyziky, a malo by byť uvedené v každej učebnici fyziky ako motto.

Príťažlivosť má predsa dosah na väčšie vzdialenosti ako chémia. Dobrý parfém cítiť na niekoľko desiatok centimetrov. Voňavú mušličku maximálne na niekoľko centimetrov. Jej sladkú chuť na jazyku iba pri kontakte s ňou.

Naopak, gravitačné vlny prechádzajú aj cez rozsvietené monitory v noci, či obrazovky telefónov. Nie je snáď dostatočne romantické vyznanie, ktoré je tichým šepotom vyslovené do mobilu pod blikajucimi hviezdami: " Láska, tvoja konštanta príťažlivosti je taká mohutná! Ďalej už jej neodolám a nechám sa ňou pretiahnuť (edit: pritiahnuť - tj. mám zatiaľ málo experimentálnych dôkazov, tak neviem ktorá verzia je správnejšia)."

Ak je sila gravitácie dostatočne veľká, vzájomne pripútané objekty sa budú približovať k sebe neustále sa zvyšujúcou rýchlosťou. Zrýchlením, ktoré vesmírneho červa vtiahne do otvorenej červej diery. A je jedno, či červík vznikol z červeného obra alebo bieleho trpaslíka, pretože počas cestovania červa v čiernej diere sa čas úplne zastaví.

Priamo v čiernej diere sa odohráva najkrajšie vesmírne divadlo, ktoré má pôvod v energiách, ktoré spolu vibrujú v harmonickom súlade vĺn, ktoré ich zhmotňujú. Amplitúdy sú zosúladené tak, že vlny postupne prekonajú prirodzený odpor prostredia a objekty sú katapultované prakticky bez trecej sily do inej, vyššej dimenzie. Tento fenomén bol viacerými laureátmi Nobelovej ceny za fyziku spomenutý ako súhviezdie "La petite mort". Je dobre známa aj medzi Amatérskymi hvezdármi, pretože toto súhvezdie často zdobí večernú či skoro rannú oblohu nad spálňami. Harmónia vlnenia telies je nevyhnutná, lebo ináč skončí červí cestovateľ v neznámej, prázdnej a studenej galaxii, náramne pripomínajúcej chlpatú škatuľu. Aj Webbov teleskop zachytil už ako zo zarastenej pixle vzdialenej na milióny svetelných rokov šľahajú plamene stvorenia príšerne páchnuce sírou, alebo možno aj skysnutým semenom. Exkomunikovaný cestovateľ časom stojí na výstrahu na okraji tejto čiernej priepasti zbesilo honiac svojho gravitáciou natiahnutého červa, ktorý pripomína špagety. Každému pozemskému pozorovateľovi je jasné, že za túto deformáciu tela nevďačí galaktickej vákuovej pumpe. Ide obyčajný, relativistický dôsledok dilatácie vzdialeností.

Milý čitateľ, keby bola astrofyzika čírou náhodou ťažkým orieškom na začiatok, tak si naštuduj aspoň práce pána Newtona. Napríklad krátka rekapitulácia poučky zákona o akcii a reakcii na dobrú predohru úplne postačuje.

Snáď tieto argumenty presvedčili každého amatéra, že sex bez fyziky by bol iba bohapustým šukaním.

A o to nám predsa nejde!



(Pssst. Bojujme, sexujme za emancipáciu fyziky.)