To o mne - časť 21 POPRVÉ V CZ

17.3.2023 06:42 · 501 zhlédnutí Anayaaa

Blog mi pokulháva. Viem. Som v jednom velkom pracovnom kolotoči. Leto sa blíži, takže treba zaobstarať financie na dovolenku.😁 Dnes mam deň volnejší a tak som sa naložila do vane a idem písať☺️ pokračujem tam, kde som skončila.

Po ich odchode ma čakal ešte posledný týždeň v práci. Po rozlúčení sa, som šla na izbu, lahla si do postele a do večera bola v kóme. Tých pár dní s nimi bol fakt záhul a moje telo a energia boli niekde na bode mrazu. Keď som niekedy večer vstala a zapla mobil, čakala ma správa od toho druhého, čo si vypýtal fb. Už vám teda prezradím meno. František. Človek by neveril, že narazí zrovna na človeka s tak šialeným českým menom.
S Frantom sme si písali do rána. Bol extrémne milý, vtipný, nenásilný a písal doslova slohovky. Žiadne jednoslovky, vety o hovne. Komédia bola taktiež to, akým štýlom písal. Mal noťas, na ktorom mu nešli všetky písmenká, takže namiesto E písal 3 namiesto H písal 4 a podobne. Štýl jeho viet nemal chybu. Usmievala som sa do mobilu, bavila sa.

Druhý deň som bola v práci a naše písanie pokračovalo. Cez deň už začal písať aj ten prvý a tak som ťukala do mobilu na dve strany. Úprimne ma viac zaujímal a bavil Franta ale výzorom bodoval ten prvý.

Niekedy v polovici týždňa a po stovkách prepísaných správ mi dal Franta návrh: ,,co kdyby jsi prij3la o vík3ndu do CZ. Př3kvapíš (to4o dru4ého), ud3láme guláš párty."
Samozrejme, že som to odsúhlasila. Toho času som bola fakt bez zábran. Dohodli sme sa, že vlakom prídem do jedného mesta a aby som nemusela prestupovať, príde tam pre mňa. Ešte ma poprosil, či by som v piatok neprespala uňho, nech nevyzerá jak dement, ktorý vezie kamošovi šukačku. Že bude spať v obývačke a mne nechá izbu. Súhlasila som.

V piatok som si nabalila svoj lodný kufor, vačší už asi neexistuje a po mesiaci a pol na Senci som namiesto domov išla na Moravu. Sadla som do vlaku, ktorý bol plný ludí cestujúcich na Grape festival. Všade hudba, chlast, nálada top. No samozrejme, že som s jednou partou popila. V uvolnenom stave som vystúpila na mieste určenia a tam už čakal Franta s kamošom, u ktorého mala byť tá akcia. Nasadli sme a za necelú hodinu boli u Františka. Rodinný dvojgeneračný dom. Vytiahla som ten mega kufor a vošla dnu. V kuchyni sedela jeho mamina. Už staršia, milá pani a teda vytreštila oči na ten kufor. Franta ma predstavil ako kamošku, čo prišla na víkend. Ja som ju vyobjímala a šplechla ukazujúc na kufor: ,,Nebojte teta, ešte snáď odídem." Vždy som bola vtipálek, kopa energie, človek čo si urobí prdel zo seba a z každého. Kto ma pozná vie, kto nepozná ma smolu. Pani to vzala s humorom. Vošli sme do jeho izby, nachystali sa a vyrazili na guláš párty.

Vela ludí, vela chlastu. Klasika českej akcie. Bavila som sa, všetci ma milovali lebo Slovena.😂🤷 O asi 3 hodiny prišiel ten prvý zo Senca. Bol v šoku, že ma vidí ale teda zrejme v dobrom. Večer sme už boli viac menej spolu. A ako to býva, slub som porušila a išla spať k nemu. Opití sme si to rozdali, zaspali. Ráno ma čakal odkaz:,, musel jsem do práce. Příjdu k obědu." Počula som, že v byte sú jeho rodičia. No nič príjemné. Pretiahla som sa do kúpelne, umyla sa, pozdravila jeho maminu. Tá v šoku na mňa pozerala ako keby videla prízrak, čo možno odpovedalo tomu aká som bola neupravená a rozbitá a tak som sa bezpečne zavrela v izbe. Prvé čo ma napadlo bolo napísať Františkovi: ,,zachráň ma. Som tu sama a sú tu jeho rodičia."
Odpísal: ,,přijedu pro tebe."