Zruinovaná káva v Escape room

24.5.2024 01:28 · 231 zhlédnutí lnvictus

Pripravujem sa na prijatie do Tajného Rádu Amatérskych Kávičkárov teda do TRAKu. Moje ambície mieria vcelku vysoko, mať vyššie šuk skóre ako samotný Veľmajster. Počíta sa každý nájazd a každý dokončený zásun. Prihlášku si môže dať iba ten, kto má aspoň polovicu úspešných zásunov, zo všetkých nájazdov. Dnešný svet je o výkonoch a ja viem, že mám naviac. Predstavujem si, ako mi zlatú šálku kávy Veľmajstra šuku budú všetci závidiet. Už počujem burácajúci dav ako mi pri pohľade na horúci nápoj samotného obcujúceho diabla, ktorý pravou dvíham vysoko, slintajúc tlieska. Nech vidia aj tí čo vzadu stoja môj pozdrav Stvoriteľovi kávy. A vidím tiež, ako ma všetci milujú. A chcú sa dotýkať môjho slávnostného rúcha. A môjho dokonalého tela. A žobrajú si odo mňa autogram.

Chce to samozrejme pevné odhodlanie a vytrvalosť pri trojfázových tréningoch. Tréningový program adepta môže vyzerať napríklad takto:

I. Ranný nájazd vo vlastnej posteli so dlhoročnou partnerkou. Mdlá káva sa podáva v šálke s chýbajúcim uškom pravidelne bez ohľadu či vôbec došlo k zásunom. Či boli aj úspešne dokončené nikoho nezaujíma, ide len o nevyhnutnú kontrolu tlaku v guliach.

Ii. Denné nájazdy s kolegyňou milfkou v odomknutej kuchynke posilňuje vytrvalosť a odhodlanie. Robustná horká káva servírovaná pred nájazdmi ako zámienka byť s ňou osamote a pootvorené dvere zvyšujú pôžitok z prípadného rýchleho zásunu. Nevýhoda je, že treba začať nájazdy skôr než erárne kávy v elegantných šálkach s logom korporátu vychladnú. Prikázal to šéf, ktorý neznáša plytvanie. Kto by už pil kávu studenú? Nájazdy musia byť tvrdé a presné, aby sa kávy položené kúsok na pulte nevyliali. Tak poďme šuk-šuk a potom šup-šup späť k práci!

III. Podstatne mladšia sparing partnerka je nevyhnutnosťou pre večerný tréning v bare. Rovesníčky či milfky sú pri tejto aktivite neprípustné. Hranice výdrže je nevyhnutné predsa posúvať čoraz ďalej. Ide o najťažšiu fázu pre adeptov TRAKu. Začína to dlhou predvečernou orálnou pripravou cez amateridotcom, ktorá sa nezaobíde bez testov jazykových zručností. Level C3 je úplná nevyhnutnosť. Teda vedieť sa vylízať aj z tej najhoršej diery ako rodený lingvista. Jazyk káv je zložitý, stáva sa, že susedné podniky hovoria úplne inou rečou. A ten prízvuk! No hrôza. Neistota pri objednávaní alebo voľba zlej odrody kávy môžu zmariť šancu na úspešný zásun. A to by bola hotová katastrofa. Čím rafinovanejšia vôňa či chuť, tým lepšia vizitka pre uchádzača.

Tréner je nekompromisný a jeho bystrým očiam neunikne žiadna amatérska chybička. Uvedené fázy tréningu sa opakujú každý deň, každý víkend a áno aj každý štátny sviatok. Kým tréner neoznámi, že adept je pripravený na záverečnú veľkú skúšku.

Pred ceremoniálom zasvätenia už len zvládnuť bez tri tretiny kávy s partnerkou trénera, a to bez straty jediného bodu a ide sa do finále. On sa bude iba prizerať. A možno nahý si honiť (ego) pri tom. A možno si urobí aj zopár fotiek. A možno ešte semeno do kávy ako bonus pre neho.

Premýšľam o pozvaní jednej amatérky na kávu, ktorá je dnes možno dostatočne ospalá na to, aby neodmietla moju ponuku.


Mám však trochu obavy, či dôjde aj k zásunom tak si vyberám neďaleký Escape Room. Podnik spĺňa mnohé, pre mňa dôležité parametre. Kamery v ňom zaznamenajú všetko, aby tréner ohodnotil výkony i chyby pri nájazdoch a v detailoch pozrel zábery aj zo zásunov. Druhá nesporná výhoda kávy v Escape Room, že aj najlepší hráči zotrvajú tam dlhšie ako dve minúty. Takže mi nehrozí žiadne predčasné ukončenie akcie.

A po tretie, ak by náhodou niekomu nechutila tá káva, možno požiadať prívetivú obsluhu o núdzové odpustenie priestoru. Sú na to zvyknutí!