Hladné srdcia

24.2.2024 08:16 · 411 zhlédnutí nenefitka

Hovorí mi známy, tá naša mamka poslala všetky svoje peniaze nejakému podvodníkovi. Údajne tomu hovoria, nigérijská mafia . alebo alžírska? netuším.
Rozhodne podľa toho, ako aktíve oslovujú staršie dámy, na celom ich kontinente nemôže byť toľko doktorov. Ďalšia populárna profesia, ktovie prečo, je pilot. Zrejme spraviť dobrý dojem je súčasťou ich stratégie.

Sú pozorní, vypytujú sa na pomery, zabezpečenie, brnkajú na struny, kým nenájdu, nevyhodnotia, či žena chce skôr pomoc v záhrade a posedieť v altánku pri čaji, alebo chodiť po diskotékach, či len tak, užívať si pozornosť krásneho snedého chlapa. Pretože, ich profilové fotky aj fotky v albumoch sú z rodinného prostredia, aby nikoho nevyľakali, mnohé uveria, že to je naozaj. Niečo ako keď adolescent oprie zadok o najkrajšie auto na ulici a vyfotí sa s ním, hoci nemá ani vodičák.

No a títo chlapíci z iného kontinentu, omotávajú, oblbujú, na vysokej profesionálnej úrovni.
Keď ženu vyvedú bez "řebříku na hůru", že je zvedavá, chce sa stretnúť, chce veriť, že stretla pozorného chlapa, ktorý by ju na rukách nosil, tak smutne, presmutne zvestujú, že nemajú na letenku... napríklad.
Veď čoby sa plavili na nafukovacom člne do zeme zasľúbenej, ked im nejaká zaplatí cestu.

Vznikne ten hlad často takto.
Deti odrastú, vyletia z hniezda, a, potom často tých dvoch už nič nedrží pri sebe. Vnúčatá nastupujú veľmi neskoro, ak vôbec , spomienky neudržia pár spolu. Nežnosti, milovanie nie sú a túžba po nich je silnejšia s nastupujúcou neistotou a strachom zo starnutia. Priepasť po vytrhnutom cite si žiada naplnenie.

Taký človek, ktorý pozná len domáce prostredie, svoje hniezdočko, je vystavený úkladom a nástrahám kdeakých vykukov.
Potrebuje uveriť, potrebuje ešte milovať, potrebuje nehu dávať aj dostávať.

Nevynadala som známemu. Zavinili to aj oni, bo keby komunikácia fungovala, keby matke neupierali ľudské potreby, nemuseli prísť o dedičtstvo. Starší ľudia nehovoria o svojich srdečných záležitostiach, lebo sa boja výsmechu, urážok, že sex majú mať len mladí....

Nebuďme nikdy tak hladní, aby sme zjedli otrávené sústo.