Moja masérska jedenástka

21.3.2024 08:51 · 348 zhlédnutí nadvaskoky

Už je to nejaký čas, čo ponúkam relaxačnú masáž, pričom sa u nových záujemcov zvyknú opakovať otázky, ktoré som sa spoločne s odpoveďou pokúsil spísal do jedenástich bodov.

Ak si masáž u mňa absolvoval/a, pokojne pridaj koment so spätnou väzbou. Možno druhým pomôžeš v rozhodovaní, či majú skúsiť, alebo je lepšie sa mi vyhnúť :-). Niet nad úprimnú referenciu.

1) Si profesionálny masér?

Neživím sa masírovaním, masírovanie je môj koníček, moja vášeň. Zaujíma ma telo, a jeho reakcia na fyzický kontakt s ním, preto sa tomu venujem. Ako zanietený nadšenec.

2) Aké masáže robíš?

Ponúkam čisto len relaxačnú masáž celého tela, alebo vybraných partií. Podľa spätnej väzby ju niektorí vnímajú aj ako senzuálnu.

3) Máš kurz?

Kurz som neabsolvoval žiadny. Napíšem svoj osobný názor, s ktorým sa nemusíš stotožňovať - že absolvent kurzu sa dozvie čo to o technikách, či o anatómii, ale kurz ho nenaučí citu v rukách a vnímaniu, na to je potrebná prax a možno tiež nejaká predispozícia, nechcem to nazývať priamo talentom.

Uvedomujem si však, že pre pokročilejšie techniky je aktívne vzdelávanie sa nevyhnutnosťou, preto ponúkam výhradne relaxačnú masáž, zameranú na príjemné uvoľnenie tela a mysle. Masáž, ktorú robím, v žiadnom prípade nemá suplovať školeného fyzioterapeuta, riešiť zdravotné problémy pohybového aparátu a podobne. Preto neponúkam ani nepoužívam také techniky, ktorých nesprávnou aplikáciou možno narobiť viac škody, než úžitku.

4) Kde si sa naučil masírovať?

Sám som si absolvoval nespočet masáží a viem, čo mi na nich bolo príjemné, čo menej. Masírujem tak, ako by som sám chcel byť masírovaný. Jednotlivé prvky masáže v čase postupne zlepšujem, či obmieňam aj na základe spätnej väzby záujemcov, plus svoje samozrejme robí aj prax a množstvo tiel, ktoré mojimi rukami prešlo.

5) Masíruješ na stole?

Nemám stôl, aspoň zatiaľ. Dôvodom sú priestorové možnosti či už u mňa, alebo u masírovaného, plus fakt, že mám vžitý priebeh masáže, počas ktorej som celý čas nad masírovaným. Sto ľudí, sto chutí - niekomu viac vyhovuje stôl, kvôli komfortu krčnej chrbtice, s čím absolútne súhlasím, niekto zase dá prednosť bližšiemu kontaktu, ktorý robí masáž osobnejšou. Ak ale stôl máš (sú aj takí záujemci), mám skúsenosti aj s masážou na stole a nie je problém ťa odmasírovat na ňom.

6) Komu je masáž určená?

Masáž je vhodná prakticky pre všetkých - mužov i ženy, nerozhoduje orientácia, ani rodinný stav, kto chce uvoľniť telo aj myseľ a príjemne sa zrelaxovať. Obvykle sa zvyknem zaujímať o foto tela (spredu v stoji, hore bez) predom, aby som vedel sa vedel nastaviť na to, čo ma čaká. Nemasírujem len tri extrémy: morbídne obéznych - u ktorých masáž napriek snahe nemôže dosiahnuť želaný účinok; vychrtlých - u ktorých niet čo masírovať (kosti sa nemasírujú); a zanedbaných ľudí bez základných hygienických návykov - nikomu by sa nepáčilo, keby ho masíruje dopotený zapáchajúci, či nebodaj špinavý masér, rovnako tak mne nie je po chuti sa venovať takému záujemcovi. Taktiež ťa nepoteším, ak je je pre teba masáž len prostriedkom pre intímny styk.

7) Koľko trvá masáž a čo všetko masíruješ?

Nemasírujem na čas, ale masáž celého tela trvá orientačne hodinu a pol. Zahŕňa krk, šiju, chrbát, ramená, ruky, zadok, stehná, lýtka, chodidlá, venujem sa aj trupu a hrudníku. Vybraní jedinci sa môžu tešiť aj z masáže hlavy. Jeden rozdiel oproti masáži v salóne je ten, že si dávam záležať aj na miestach považovaných za intímnu zónu a neobchádzam ich oblúkom. Ak ti tá predstava nie je príjemná, pokojne povedz pred masážou, že si nepraješ, aby som sa k tvojim intímnym zónam približoval, budem to rešpektovať.

8) Budeme pri masáži obaja nahí?

Cez oblečenie nemasírujem. Ak ti nevadí, že nejakú partiu vynechám, pokojne si ju môžeš nechať zahalenú, budem to rešpektovať.

Ja masírujem minimálne v spodnom prádle. Jednak z dôvodu, že nechcem svojim hompáľajúcim sa prirodzením rozptyľovať príjemcu masáže, ktorý sa tak sústredí na myšlienky brániace uvoľneniu mysle, jednak mám skúsenosti z minulosti, kedy najmä na mužov orientovaní muži nedokázali uvoľniť ani telo, v očakávaní sexuálnej interakcie - skutočne sa mi zle masíruje, keď záujemca neleží uvoľnene, nehovoriac o tom, keď sa mi pod rukami vlní, snaží sa ma dočahovať, obchytkávať. Uvoľni sa a výsledok masáže bude omnoho účinnejší.

U pravidelných, ktorí sú zvyknutí na to ako fungujem a je im príjemnejšie ak aj ja som nahý, sa viem dohodnúť, nemám s nahotou najmenší problém.

9) Čo ak sa vzruším?

Pravdepodobnosť, že sa mi pri masáži vzrušíš je vysoká, možno práve kvôli jej mierne senzuálnemu priebehu, či masírovaniu v intímnych zónach. Nemusíš sa však za to hanbiť, je to normálny prejav zdravého ľudského tela reagujúceho na podnety. Nie je dôvod ani pre obavu z orientácie, tvoje telo reaguje na dotyk rovnako, či je to ruka ženy, alebo muža. V prípade mužov, stoporenému údu nevenujem pozornosť, dôvody uvádzam nižšie. U žien je prejav vzrušenia diskrétny, tie teda majú o 'starosť' menej :-)

10) Happyend na záver

Neformulujem to ako otázku, lebo foriem, ktorými sa ma na vyvrcholenie v závere masáže zvyknú záujemcovia pýtať, je nespočet.

Masáž je venovaná tvojmu telu. Jeho uvoľneniu, dobitiu energie. Nie je predohrou k sexuálnej interakcii, hoci uznávam, že sa zároveň jedná o silný stimulant pre intenzívne prežitý orgazmus.

Napriek tomu ho robiť nechcem a to hneď z niekoľkých dôvodov:

  • chcem mať istotu, že sa mi vracajú záujemcovia z dôvodu spokojnosti s masážou, nie kvôli ukájaniu sa;
  • nechcem z masáže robiť bordel a ani ja sa nechcem cítiť ako konkubína na dopyt, dupľom ak tam ani nie je chémia (to, že sa so záujmom venujem tvojmu telu, skutočne nie je zmamením túžby po intímnom zážitku);
  • orgazmus sprevádza sťahovanie svalstva, a zároveň sa pri ňom uvoľní množstvo energie. Čo je v ostrom kontraste s tým, čo je cieľom masáže - uvoľniť telo a myseľ a dobiť energiu;

Záujemcom, u ktorých som v minulosti happyend ponúkol, sa ospravedlňujem, nebolo to správne, hoci v danej chvíli to mohlo byt príjemné pre obe strany. Verím, že vás to neodradí od ďalších masáží.

Nuž a čo s nahromadenou energiou? Využi ju - počas dňa v práci k vyššej produktivite, večer v spálni so svojou polovičkou, prípadne, ak máš aspoň jednu zdravú ruku.. určite sa vynájdeš. A možno sa nájde amatér/ka čo priloží ruku(?) k dielu. ;-)

11) Koľko masáž stojí?

Výšku prípadnej odmeny nechávam na záujemcovi, nech si po masáži sám určí podľa spokojnosti - za čo ti to stálo, a koľko ti za ponúkanú kvalitu príde primerané. Akceptujem, že každý má iné možnosti aj predstavy, preto to neriešim formou cenníka. Tak ako ty netušíš, čo dostaneš, ani ja netúžim vopred poznať svoju odmenu - nech ani ty nemáš pocit, že masírujem len do výšky odmeny :-)

Ak si sa dočítal/a až sem a zaujalo ťa to, pokojne napíš a môžeme dohodnúť masáž. Masírujem primárne v Bratislave - Podunajských Biskupiciach, individuálne sa vieme dohodnúť aj inak.

Niečo ti tu chýba? Napíš mi, odpoviem. A možno neskôr doplním aj pre ďalších.