Hysterektomie

Sex po odebrání dělohy

Manželka má ve svých 44 letech podstoupit odstranění dělohy. Má větší myom, který však nepůsobí žádné problémy. Proto se jí na operaci příliš nechce. Zajímalo by nás, mimo jiné, jestli po takovém zákroku ještě bude mít chuť na sex. Doktor sice tvrdí, že operace nemá na intimní život vliv, ale věřte doktorům....:-) Má někdo osobní zkušenost?
Moc děkujeme za všechny příspěvky....:-)
Tak my máme pět měsíců po laparotomické myomektomii. Všechno je naštěstí v pořádku, takže můžeme doporučit...:-)
Ahoj. Jak to u Vás dopadá? U nás roste...:-(
U nás neroste, ale ani neubývá... Další kontrola v březnu, tak uvidíme...
Máme úplně stejný problém. A stejný přístup k jeho řešení. Pro lékaře je operace možnost první volby. Manželka ji odmítla a setkala se s vyloženě sprostým přístupem gynekologa. Nátlak, zesměšňování... Lékaře samozřejmě vyměnila a současná paní doktorka myom pouze sleduje. I když je už dost velký, nepůsobí žádné problémy. Každá žena, pokud nemá problémy, by si měla operaci dvakrát rozmyslet. Je to obrovský zásah do organismu a ne vždy se s tím v pohodě vyrovná.
hlavně nevěřit doktorum a vše ověřovat a prověřovat
Mám dvě známé, které zákrok podstoupily - jedna se sexem problémy nemá, druhá říká, že od operace je se sexem utrum, že to od operace sex za nic nestojí ... takže je to padesát na padesát ... prostě sázka do loterie ..... a proč si manželka nenechá odoperovat jen myom se zachováním dělohy?
Oni lékaři moc na výběr nedají a lajk jim jen těžko může oponovat. Jakmile mají ženu na stole, je už jen v rukou lékaře a jeho názoru......
Četla jsem na toto téma různé názory. Některé ženy byly v pohodě, dál si užívaly sexu. Ty které měly později zdravotní problémy, tvrdily, že by raději na zákrok nešly. Patřím k těm šťastnějším.
Podle mě, pokud se myom bude zvětšovat, měla by na operaci jít.
Určitě jde o velký zásah do organismu a mimo hormonální změny, může dojít i ke změnám psychickým. Dále může dojít i ke srůstům a díky nim i bolestem jak při sexu, tak i v běžném životě. Určitě není od věci s konzultovat to s více lékaři a pokud nejde o zhoubný nádor, určitě by jsme se do operace nehrnuli, každá operace má určitá rizika.
A navíc dost doktorů přesvědčuje zdravé ženy k této operaci z preventivních důvodů, zdravotnictví je hlavně o penězích a za každou operací nemocnice inkasuje platbu od pojišťovny a o tom to hlavně je.... Případné dotazy Vám rádi zodpovíme
naprostá hovadina.pisatel píše že žena jde jen na odstranění dělohy.po takovém zákroku nenastanou absolutně žádné změny,krom toho že žena přestane menstruovat!sama jsem po takové operaci a na můj psychický nebo zdravotní stav to nemělo žádný vliv.něco jiného by bylo kdyby došlo k odstranění OBOU vaječníků.to samozřejmě přichází přechod