Ja mam deprese z toho, jak kolegyne ma dojem, ze kdyz s ni chci sukat, tak jsem lhar, delam z ni pry jen devku na vysmrkani, prestoze opak je pravdou. Antidepresiva brat nechci, co s tim...?
Z vlastní zkušenosti můžu poradit jednoduše vydržet, to ztracené libido za nějakou dobu jednoduše prorazí a začne se znovu reprezentovat. Osobně beru už pěknou řádku let Zoloft. Ten mi ze začátku po mnoho týdnů způsoboval retardovaný orgasmus - při sexu jsem se prostě nemohl udělat a když už, tak jedině po extrémně dlouhé stimulaci. Samotné vyvrcholení pak bylo velmi neuspokojivé, nedoprovázel ho pocit uvolnění, nekonal se žádný pocitový klimax. Postupně se to ale všechno vrátilo do původních kolejí. Je to o tom, že chemismus mozku musí postupně přivyknout na nový vstup a nějak se s ním vypořádat.
Mimochodem není to jenom prožívání sexu, na co mají antidepresiva vliv. Velmi neblaze můžou ze začátku působit například i na veškeré tvůrčí procesy. Pokud se někdo živí psaním textům, antidepresiva, alespoň ze začátku, mu mohou pěkně zasmolit.
Mimochodem není to jenom prožívání sexu, na co mají antidepresiva vliv. Velmi neblaze můžou ze začátku působit například i na veškeré tvůrčí procesy. Pokud se někdo živí psaním textům, antidepresiva, alespoň ze začátku, mu mohou pěkně zasmolit.
Ač v příbalových informacích píší, že ztráta chuti na sex není moc častá, skutečnost je jiná. SSRI způsobují sexuální problémy možná každému druhému (ženám také). V lepším případě se nejde udělat, v horším ztráta libida nebo rovnou ztráta erekce. U některých jde ztráta chuti na sex ruku v ruce s nárůstem chuti na jídlo.
Asi budete muset požádat lékaře o jiné léky. Ale připravte se na to, že současná psychiatrie je v tomto směru bída. Můžete zkoušet různé SSRI, ale dost možná, že stejně budou působit všechny.
Je šance zkusit SNRI, které na někoho působí v sexu lépe. Třeba Venlafaxin.
Pak je malá skupina léků (schválených v ČR), které působí jinak, a potíže se sexem jsou tam vzácnější: Aurorix, Trittico, Wellbutrin, Coaxil a pár dalších.
Problém je, že existuje poměrně široké spektrum vedlejších účinků, a když bude fungovat sex, není jistota, že AD zabere, nebo nebude mít jiné nežádoucí účinky.
Asi budete muset požádat lékaře o jiné léky. Ale připravte se na to, že současná psychiatrie je v tomto směru bída. Můžete zkoušet různé SSRI, ale dost možná, že stejně budou působit všechny.
Je šance zkusit SNRI, které na někoho působí v sexu lépe. Třeba Venlafaxin.
Pak je malá skupina léků (schválených v ČR), které působí jinak, a potíže se sexem jsou tam vzácnější: Aurorix, Trittico, Wellbutrin, Coaxil a pár dalších.
Problém je, že existuje poměrně široké spektrum vedlejších účinků, a když bude fungovat sex, není jistota, že AD zabere, nebo nebude mít jiné nežádoucí účinky.
Tak nevím, beru Trittico a útlum libida mám hodně velký....
Sex samotný je antidepresivum.
Problém je, že pri depresii niekedy nie je ani chuť na sex.
Ironie života...
A jste si opravdu jistí, že všichni ten ďáblův zob potřebujete? Nestačilo by prostě najet na zdraví živ. styl...?! Nehulit, nechlastat, pravidelně se hýbat, normálně jíst, zamyslet se, jestli nechybí nějaké vitamíny a minerály. Stále se totiž nemohu ubránit pocitu, že tohle všechno je hlavně o zisku farmaceutických chemiček, úplatných felčarech a pohodlnosti pacientů, kteří všechno chtějí řešit pilulí. Zvlášť, když slyším o tom, že jsme stále nedohnali vyspělou západní Evropu a USA, kde už to dnes dlabou po lopatách...
Příspěvek byl uživatelem smazán.
Netvrdím, že AD nemají v určitých případech své opodstatnění, nicméně... pokud mě paměť neklame tak:
1) Z AD mají farmaceutické firmy s současné době největší vejvar
2) Když byla první válka v Zálivu, americký voják tam šel s výstrojí, výzbrojí a výcvikem. O deset let později už šel do boje vybaven hlavně 3 typy antidepresiv
3) V jednom TV pořadu se o tom kdysi jeden psychiatr vyjádřil v tom smyslu, že v 70% případů jsou AD předepisovány naprosto nesmyslně. Jejich funkci by zastala psychoterapie, změna živ. stylu atd. ... navíc řada z nich má tak malý účinek, že na pacienta má větší vliv placebo efekt.
Takže asi tak, je to hlavně úžasnej kšeft pro chemičky, felčary... a pacienti mají "jednoduché a rychlé řešení", které je nestojí téměř žádné úsilí.
1) Z AD mají farmaceutické firmy s současné době největší vejvar
2) Když byla první válka v Zálivu, americký voják tam šel s výstrojí, výzbrojí a výcvikem. O deset let později už šel do boje vybaven hlavně 3 typy antidepresiv
3) V jednom TV pořadu se o tom kdysi jeden psychiatr vyjádřil v tom smyslu, že v 70% případů jsou AD předepisovány naprosto nesmyslně. Jejich funkci by zastala psychoterapie, změna živ. stylu atd. ... navíc řada z nich má tak malý účinek, že na pacienta má větší vliv placebo efekt.
Takže asi tak, je to hlavně úžasnej kšeft pro chemičky, felčary... a pacienti mají "jednoduché a rychlé řešení", které je nestojí téměř žádné úsilí.
nevíš o čem mluvíš
Nebyl na krabičce nápis LSD...?
Ale toto nemusí byť problém všetkých druhov antidepresív, je ich už dnes celá paleta. Možnosť by bola zmena druhu alebo dávky AD, ale s tým opatrne a len po porade s lekárom.
Zkus terapii, antidepresiva jsou jen berlicka, záleží také jaká bereš. Tzv 5 generace už to tolik neovlivňuje. Zkus najet opravdu zdravý jídelníček, odbourat maso z velké části, nepit moc alkohol, pokud kouris tak s tím prestat. Důležitá je podpora doma. Meditace, joga, to vše take léčí.
Co jsou 5. generace antidepresiv? Všude píší jen o čtyřech. A s těmi 4. generace to se sexem není tak dobré, jak se všude píše.
omyl.při depresích se nedoporučuje přestat s kouřením
Proč se při depresích nedoporučuje přestat kouřit?
protože by to pro depresivního byla velká zátěž(psychická)
psychiatrie je jediné oddělení v nemocnici,kde je povoleno kouření
(v kuřárnách,samozřejmě)
psychiatrie je jediné oddělení v nemocnici,kde je povoleno kouření
(v kuřárnách,samozřejmě)
Kouření dlouhodobě prohlubuje deprese
a ty ses někdy léčil s depresí??
Ano, vim moc dobre o cem mluvim. 10 let leceni, ale vyhral jsem nad tim. Jak jsem rekl, zmenit jidelnicek, fyzicka aktivita, prestat kourit, nepit moc alkoho, joga, meditace a hlavne chapajici partnerka. Ja musel zmenit i partnerku. Zhubl jsem 10kg, okoli me chvali jaky jsem udelal pokrok k lepsimu a jsem jiny clovek.
v tom případě jsi měl jen lehčí formu depresí
těžké deprese se nedá zbavit jen tím co popisuješ
těžké deprese se nedá zbavit jen tím co popisuješ
Nemam cas se tady vypisovat, nevlastni sestra je bipolarni a vice mene se snazi o to same, je to celkova forma terapie. Asi mas vice zkusenosti, tak se podel misto neustalych negativnich odpovedi.
to nejsou negativní odpovědi,jen rozporuju to co píšeš
a ano,zkušenost mám,a nemám potřebu se tady rozepisovat
a s tím kouřením fakt pravdu nemáš
a ano,zkušenost mám,a nemám potřebu se tady rozepisovat
a s tím kouřením fakt pravdu nemáš
Tak když na něj nemáš chuť, tak ho neměj. Kde je problém?
Asi by ji zase rád získal... 
Treba proto,ze antidepresiva znamenaji sice zelvi klid ,ale zaroven nemoznost si uzit jakykoli orgasmus. Ten je proste nadobro fuc.....a bez orgasmu je zivot hodne smutnejsi ....
Vemte si příklad z pana prezidenta - hulí, chlastá, žere jak prase, jedinej orgáč, kterej zažije, je při tý jeho exhibici na TV Soukup a jak je veselej!
no a jsme u toho zase....debata s v h..... obrací.že by to způsobovalo morální orgasmus při takových odpovědí
A to jsem ještě nezmínil toho jeho pedo/homo čučkaře!
je tu dost odpovědí,ale hodně teoretických(jako ve všech forech)
jediné co nám pomohlo-změna antidep.a hledat které budou vyhovující....ale není to otázka dní ani týdne,ale měsíc dva....želví klid je sice fajn,ale to je o přežívání den za dnem...ne o žítí
jediné co nám pomohlo-změna antidep.a hledat které budou vyhovující....ale není to otázka dní ani týdne,ale měsíc dva....želví klid je sice fajn,ale to je o přežívání den za dnem...ne o žítí
Nj,taky mi vadilo,ze je mi najednou vsechno nejak jedno...
Ještě zbývá samohana... sice si tím protějšek možná užene karpální tunel, tenisovej loket atd... , ale přežije!
Máte taky takovou zkušenost? Jaká antidepresiva jste užívala ?
Pred spánkom trocha dobrej slivovice to je super antidepresívum! Je to zdravé pre organizmus a hlavne neničí Ta to!
když nevíš nic o antidepresivech a lécích na spaní,mlč!
nepomáhá opravdu nic
snad jen to vysazení
bohužel
snad jen to vysazení
bohužel
Prestat s nimi a zkusit zvladnout depresi bez nich .....vlastni zkusenost ....
fakt blbá rada i když pravdivá. NEDĚLAT!

sex a antidepresiva
co pomůže