Ženy kolem 50 ví, že jim ujíždí vlak a že se nedá zastavit. Některé si proto hledají mladší milence, zvyšují si tak ego a hlavně mají pocit, že jsou stále žádané. U některých je to ještě pravda, u jiných to byla pravda před mnoha lety. Momentálně vám oboum takový vztah vyhovuje, tak si ho užívejte, nevydrží dlouho.
Proč řešíte věk. Měl jsem před pár lety milenku o 13 let starší (já 32 ona skoro 50), tělíčko by ji mohla závidět leckterá dvacítka (těch 25 by se hádat dalo), rozumná, ukecaná a dračice. Jen měla doma staršího manžela a nedávno se odstěhovala. Měl jsem i slečny o pár let mladší a nestálo to za to.
Zde nejde o věk, ale o chemii, přitažlivost a vzájemné potřeby. Pokud je ti 26 a chceš rodinu, je asi 51 moc. Pokud to myslíš jinak, jsi spokojen (což asi nejsi, jinak by ses neptal) tak co řešíš? Pokud jsi nespokojen a nemáš děti (což asi ne) , tak to řeš.
Ale kamarádka si našla asi o 15 let staršího chlapa, má s ním děti a je spokojená. Nestydí se s ním zajít dospolečnosti a věřím, že on jí dá více, než 95% ostatních. Ale 100% spokojen nebudeš nikdy. Já mám partnerku o rok starší, máme děti, super rodinu, super domácnost jen ten sex stojí většinou za ... a frekvence za kterou by se styděl i důchodce. Každý krajíc je o dvou kůrkách. Tak si sorvnej priority a rozhodni se sám. `A bacha, kdo chce všechno často nakonec nemá nic.
Zde nejde o věk, ale o chemii, přitažlivost a vzájemné potřeby. Pokud je ti 26 a chceš rodinu, je asi 51 moc. Pokud to myslíš jinak, jsi spokojen (což asi nejsi, jinak by ses neptal) tak co řešíš? Pokud jsi nespokojen a nemáš děti (což asi ne) , tak to řeš.
Ale kamarádka si našla asi o 15 let staršího chlapa, má s ním děti a je spokojená. Nestydí se s ním zajít dospolečnosti a věřím, že on jí dá více, než 95% ostatních. Ale 100% spokojen nebudeš nikdy. Já mám partnerku o rok starší, máme děti, super rodinu, super domácnost jen ten sex stojí většinou za ... a frekvence za kterou by se styděl i důchodce. Každý krajíc je o dvou kůrkách. Tak si sorvnej priority a rozhodni se sám. `A bacha, kdo chce všechno často nakonec nemá nic.
Příspěvek byl uživatelem smazán.
Vyhovuje, psal jsem to. Rozhodně mám v hlavě jasno. Proč bych měl jednat podle druhých? A já se neptal na svolení ale na vaše zkušenosti, jaký máte názor atd. :)
I takový vztah funguje.. Nejen milenecký, ale také partnerský.. Na život nejsou technické tabulky a normy, žijte oba svůj společný život naplno... Když nic jiného, tak to vemte jako zkušenost. Neřešte předsudky a moralisty.
Takovýhle rozdíl už je dost, ale pokud vám to klape a vyhovuje, tak je to vaše věc. Obecně je rozdíl věku to poslední, co by mělo být problémem, ale samozřejmě záleží na vyspělosti obou partnerů. Já mám třeba o 15 let staršího partnera, se kterým jsem už přes 8 let a nikdy jsme neměli ve vztahu jediný problém (ani po sexuální stránce).
Užívejte si spolu dokud to jde, na řeči nedejte, je to vaše věc a váš život.
Na to právě myslím :) Proto oba víme že to není na vždy ... Ale je mi 26 a dítě bych chtěl až kolem 30 :) Takže zatím to nějak neřeším :)
Nás na VŠ v psychologii učili, že věkový rozdíl aby vztah dlouhodobě fungovat by měl maximálně být věk staršího:2+7. Takže 51:2= 25.5+7=32.5. z toho vychází, že pokud je starší osobě 51, mladší by mělo být minimálně 32,5 roku.
Tohle vás skutečně seriózně učili? Co to bylo za VŠ?
Já už jsem z VŠ fakt dlouho ale tuším nám to říkali na nějakém semináři psychologie.
Tak to máte tady:
https://en.wikipedia.org/wiki/Age_disparity_in_sexual_relationships
Odstavec:
The "half-your-age-plus-seven" rule
https://en.wikipedia.org/wiki/Age_disparity_in_sexual_relationships
Odstavec:
The "half-your-age-plus-seven" rule
Já si to pamatuju jako jeden z Parkinsovových zákonů.
Nevím. Já si na to teď po létech vzpomněla
Kdyby to bylo obráceně, tak bych to chápal, ale takhle?
Chápu, že starší (nechci užívat výraz "stará") žena dokáže utáhnout mlaďoucha (a zvláště pokud měl v předchozím vztahu špindíru, která mu ani neuvařila) na domácí servis, ale na sex jedině mladší, alespoň tedy za mě. Možná u starších žen výhoda, že po přechodu se nemusíš bát otěhotnění.
Situace bude možná jiná za 10 let, až se třeba objeví nějaké nemoci. Nepřeji ti to, ale život přináší i takovéto nepopulární věci.
Přeji hezké radovánky, dokud to jde a pokud se to líbí vám oběma.
Chápu, že starší (nechci užívat výraz "stará") žena dokáže utáhnout mlaďoucha (a zvláště pokud měl v předchozím vztahu špindíru, která mu ani neuvařila) na domácí servis, ale na sex jedině mladší, alespoň tedy za mě. Možná u starších žen výhoda, že po přechodu se nemusíš bát otěhotnění.
Situace bude možná jiná za 10 let, až se třeba objeví nějaké nemoci. Nepřeji ti to, ale život přináší i takovéto nepopulární věci.
Přeji hezké radovánky, dokud to jde a pokud se to líbí vám oběma.
Za chvíli už nebude. 😉😘😘😘😘😘

Věkový rozdíl 10-?? let
Je-mi 26 let a mé partnerce je 51 :)