Návštěva přítelkyně v okresu

Jak to budete řešit?

Zdravím,
s přítelkyní bydlíme ve stejném okresu, ale každý v jiné obci cca 20km daleko.

Rád bych znal názor ostatních v podobné situaci, jestli se i přes dost přísné nařízení, budete během těchto 3 týdnu navštěvovat.

Nejsem žádný odpůrce nařízení, vždy jsem je dodržoval, ale chceme si o víkendu aspoň zajít na procházku do přírody, tak mě zajímá, jestli si myslíte, že policie při případné kontrole bude hrotit, když při cestě na nákup naberu přítelkyni a společně pojedeme k nám.

Ještě jednou podotýkám, že je to v rámci okresu, takže nemusí být žádné písemné potvrzení.

Vím, že je možná ještě brzo, když opatření začaly platit dnes, ale třeba se diskuze rozvine :)

Předem díky za názory a diskuzi pokud možno bez hejtů *52*
A ty se divis ? Nejdriv byl respirator skodivej a stacila rouska
pote musi byt resirator KN95, coz je ten, ktery se v Evrope neakceptuje a nepocita. Ale chapu, nekdo nekde neco VYHODNE nakoupil.
Ale jako nahrada mohou byt dve chirurgicke rousky, coz dokonce dle puvodniho zdroje skodi a mela byt chirurgicka a latkova jako kombinace. Ale latkove jsou zadara, tak k cemu.
No a pri vyhlasseni prvniho lockdown si vyhlasitel chodi s kamosema po barech, kdyz to nestaci a musi se pritvrdit, tak si zaleze na fotbal.
Promin, ale ta opatreni by mela smysl, pokud by to melo hlavu a patu. Takto je to jen divadlo na ovecky, jak zamaskovat mraky nakradenych miliard.
Znama chodi v rousce i venku, na testovani kazdy 2tyden a chytla to. Ja mam rousku jen v krame a MHD a vlastne diky tomu neustalemu nasazovani a sundavani by nemela fungovat. Zatim jsem na sobe nic nepozoroval. Lockdown by mel smysl, pokud by k tomu bylo nejake testovani, trasovani, karantena apod. Proste oznacit kdo je a kdo neni a oodelit. Spolu s tim, ze ohrozene ockovat. |
Timto zpusobem je to jen promrhana prilezitost.
Rouška nechrání toho, kdo ji nosí, ale ty okolo, i když ne na 100%. Pouze lze říct, že moje rouška sere mně, a tvoje rouška sere tebe. Takže i kdyby tvoje známá nosila roušku i na procházku do lesa, a měla ji na sobě i v noci a třeba i při sexu, před nákazou ji neochrání. Můžeš mít na sobě roušku jak lodní plachtu, jenže když se k tobě přiblíží na malou vzdálenost někdo nezodpovědný, kdo na její nošení kašle, je velká pravděpodobnost, že se nakazíš. Ted, s výskytem nových mutací viru, jsou už roušky de facto na prd, a proto je nahradily respirátory. Pochytat viry do roušky je iluzorní, asi jako je iluzorní pochytat komáry tak, že je vyženeš na půdu stodoly a pak jim odstaviš žebřík.
A jak dlouho to ještě musíme vydržet? Nejdřív to byl týden, pak měsíc....teď už to trvá rok a jsme stále ve větší prdeli....doporučuju dnešní rozhovor s panem Blahutou a možná pochopíte proč tam jsme

https://www.seznamzpravy.cz/clanek/byvaly-koordinator-promluvil-jak-se-ockuje-kdyz-to-ridi-premier-144957#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=zpravy.sznhp.box&dop_req_id=vLrzoPk9TBq-202103020602&source=hp&seq_no=1&utm_campaign=&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz
(upraveno)
Na jaře na to lidi ještě nesrali, proto jsme byli v boji s covidem úspěšní. Pak si opozice na začátku léta vyřvala velké rozvolnění - jistě se pamatujete na akci "Loučení s covidem" na Karlově mostě. kde se mezi lidmi ukazovali opoziční politici: odeesáci, piráti, TOP09', STAN...a brali to jako velké vítězství nad covidem, Babišem a restrikcemi, tvářili se, jako by jejich zásluhou byl poražen jak covid, tak Babiš.. Kupodivu se k tomu dnes vůbec nehlásí. Takže výsledek takového jednání na sebe nenechal dlouho čekat, v druhé polovině srpna už covid výrazně ožil, a podzim už byl vysloveně v prdeli. Kvůli nesmyslnému rozvolnění před pitomými vánoci se to ještě zhoršilo, a dnes už tu máme něco jako nevolnictví (které se bude nejspíš protahovat donekonečna, podobně jako nouzový stav). A to všechno kvůli pitomcům, kteří mají jakékoli nařízení na háku, oni jsou přece svobodní lidé a nikdo je nesmí omezovat v jejich lidských právech! Jenže covid jim na jejich lidská práva naprosto sere, takže se dá říct: čím více těch jejich "svobod" a "lidských práv", tím více covidu. Je pravdou, že některá nařízení šla proti zdravému rozumu, např. omezení úředních hodin a zkrácení pracovní doby i zákaz nedělního prodeje v obchodech, ale většinu nařízení má smysl dodržovat. Jenže pak se provalí nějaká aféra, jak nejrůznější papaláši a celebrity si užívají tu nějakou párty, tu fotbálek, pak se zase jde psychopatický narcis tuneldědek exhibovat na demonstraci bez roušky, dyliny z jeho fanklubu mu freneticky tleskají, a covid opět řádí jak černá ruka.
Viajero prosím tě,řekni mi jednu věc:když bude tvrdý lockdown a lidi budou striktně dodržovat všechna opatření,ten vir někam odejde? zmizí a už se nevrátí? (upraveno)
Kdybych to věděl, bylo by to na Nobelovu cenu. Zničit ho zřejmě nepůjde, podobně jako nešlo zničit virus chřipky nebo HIV. Ale očkováním se dá do značné míry zabránit jeho šíření, a taky těžšímu průběhu nemoci a fatálním následkům v případě nákazy. Dále mohou pomoci léky jako např. ten, kterým se léčil exprezident Trump, jistě budou časem i dokonalejší. Nejspíš to bude podobné jako u HIV, s tím rozdílem, že na HIV není vakcína, ale léky, které oddalují, zmírňují a potlačují průběh onemocnění a brání rozvinutí AIDS..
viarejo
vidíš,potvrdil jsi co píšu.sebetvrdší lockdown nezabrání vůbec ničemu .je to na nic
dokud nebude OVĚŘENÁ A SPOLEHLIVÁ VAKCÍNA NEBO LÉKY
a to takhle můžem zavírat a otvírat republiku klidně několik let
Jenže bez toho zavírání by to bylo ještě mnohem horší, než teď.
Tak to je a ukázka celého trasování je na hovno ponevač ty lidi už dnes lžou kde skym se potkali a když se potkali tak ,,ale měli jsme roužky ,, a je po trasování . Tudy dobrá cesta nevede
viajero

Pokud Tě zajímá víc tak třeba Zvedatoři na youtube, teď měli i prof. RNDr. Zdeněka Hela, Ph.D.. Doporučuji poslechnout si i jeho názor na věc. :)
Není náhodou HIV trochu jiná liga hlavně co se přenosu týče. ale možná se pletu
Samozřejmě, je to jiná liga, a to hlavně co se týče přenosu, ale jinak to je taktéž virové onemocnění, virus HIV taky nezmizel, ale už se na něj téměř neumírá, pokud se včas podchytí a zahájí léčba. Vyléčit se ovšem nedá, ale za pomoci léčby a dodržování pravidel může osoba postižená HIV žít de facto plnohodnotným životem. A tak nějak by to mohlo dopadnout i s covidem.
V čem souhlasím že v určité fázi šíření to je stejné charakteristika daná stejně a to jest nezodpovědnost a sobeckost lidí .
Musíš myslet politicky,, víme ,, takže nezmizí on se vypaří !!!
OMG

Tak cíl omezení není vymýcení viru (i když by to bylo fain, ale je to nemožné), cíl je trasování, karanténa pro nemocné, žití zbytku v "normálu".
Bylo by fajn až někdo nahoře dostane rozum a bude se zajímat o plošnou likvidaci viru a ne jen jak se před ním chránit ponevač jedinec chráněny vakcínou je také potencionální přenašeč *4*
Ještě nějaké konspirační teorie? *378*
A v čem to je k.teorie nechceš jít náhodou taky tlouct netopýry
Evidentně má někdo pocit že po vakcíně vše zmizí *3*
to víš,to jsou ti profesoři *22*
To si nemyslím mám doma taky jednu která se teď nenechala a ostatní se jí smějí že vlétě nikam nepojede a ona jim zas že oni pojedou zas sami když zbytek rodiny nic
To jsou všechno věci, ve kterých není ještě zcela jasno.
Já však mám v jedné věci zcela jasno, je naprosto evidentní, kdo koho napadá, uráží a chodí sem jen kvůli nadávání a vyvolávání konfliktů a schovává se za nějakou deskovou hru, kterou ovládá kdejaké děcko, hrát šachy je složitější....
Hele a zrovna ty jsi občas taky pěknej eskamotér *3*
no ještě že tě tu máme paní profesorko a všechno nám debilům vysvětlila *3**3**3*
Ano odpověď hodna Berušky *378*.
Žádné fakta jen urážky.
*3**3* chtělo by to silnější brýle.
můžeš mi říct kde jsem koho urazila?
na tebe jsme tu fakt čekali.jen přilezeš tak začnou hádky a rozbroje
Ty máš tak pokřivený pohled na svět, že ani nepoznáš kdy už někoho urážíš a do lidí se navážíš. Smutný příběh.
přesně tvůj styl.nařknout ale nevysvětlit.
běž se radši hádat s tím svým subíkem a neotravuj tady slušné lidi
Jako že Ty jsi ten slušný člověk? *3* oukej

Tohle si můj čas nezaslouží. *1* krásný den
konečně rozumná řeč.*340* pápááá
nezapomeň na palec
Hlavně jde o omezení přímých kontaktů. Bez častých a hlavně zbytečných kontaktů se přenos velmi sníží. Samozřejmě nejdou úplně vyloučit - MHD atd.
karmu
to ale pořád není odpověď na můj dotaz
psala jsem:za předpokladu dodržování všech pravidel,tam samozřejmě patří i kontakty
takže co se bude dít? vir zmizí?
nezmizí,jen počká až opět rozvolníme
tohle se děje stále dokola a výsledek je nula
Já bych to shrnul že by měl mít každý trochu zdravého rozumu jak stím něco dělat a ty bláboli Babiše stejně nepomůžou .
Jinak pokud jsi narážel ohledně lidských práv na Landu tak bych ti doporučil sjet jeho hlavní požadavky a vítky znova ponevač on to prezentuje trochu jinak ,,né jako ten blbec Klaus.....
Na Landu jsem nenarážel, narážel jsem na všechny ty samozvané ochránce lidských práv, kteří si neuvědomují, že i kdyby tady byla jakákoli vláda, tak by musela taky přijímat nepopulární opatření. Ve světě nemají Babiše, a opatření jsou tam často ještě tvrdší, než u nás. V Babišově vládě je však průserem to, že vydá nařízení a druhý den ho upraví nebo zruší. A v parlamentu se hádají jak malí kluci o píčovinách - nedávno třeba o tom, zda prodloužit nouzový stav nebo ho ukončit a vzápětí vyhlásit nový. Cožpak to není jedno?? A ti chujové o tom žvanili tři dny a ztráceli tak drahocenný čas, který jim pak chybí na řešení skutečných problémů. Mezitím se tu covid vesele šířil jak nikde jinde ve světě.
Táhni s těma politickejma žvástama někam jinam.
Napíšeš že nejsi žádný ,,odpůrce ,,ale to co chcete dělat v rozporu je a hrát na to že vás nikdo nezastavil a hledat další klíčky jak se tomu vyhnout
Takže odpůrce zavedení ,,jsi,, jen si to přiznat p.s.
Dnes už v krámě řešily jak si budou ke známým jezdit za práci takže klíčky budou a jsou ....
Hatori69
snad taky nevěříš těm číslům?
To snad ani nejde jim žrát nebo jo
Hele jinak byl jsem s kolegou v bulharsku pro nakládku chcíplého kamionu a tam místní v telce krmnej jak v Čechách jsou mrtvoly po škarpách a kdesi cosi takže ukázka jak strašit lidí a že to na ně fungovalo bys koukala
tak jasně,vidět nemocné na řízené ventilaci,vidět jak umírají,to je samozřejmě strašné
já spíš mluvím o číslech,která absolutně neodpovídají realitě,když se do statistiky započítá člověk který je třeba 5x testovaný pozitivně,pro ně je to prostě 5pozitivních.další nehoráznost je když započítávají jako pozitivní lidi,kterým přišla sms že jsou pozitivní a přitom na žádném testu nebyli
takže zbytečně se dělají restrikce,zbytečně podnikatelé krachují,lidi nemají na nájem,jídlo atd atd.o dětech které nechodí do škol ani nemluvím
Jen k těm údajně pozitivním lidem, co nebyli na testu - dělala jsem na odběrovém centru. Každý den se z několika stovek testovaných stávalo, že průměrně 2-5 lidí volalo nebo psalo, že jim nepřišly výsledky. Chyba byla vždycky v tom, že při registraci udělali překlep v e-mailu nebo telefonním čísle. Automaticky systém samozřejmě odešle výsledky na kontakty, které jsou v systému a které mohou existující, jen patří někomu jinému. A počet pozitivních se opravdu, ale opravdu neodvíjí od počtu SMSek....
jasně.hodit to na lidi,to je nejlepší těch chyb by museli udělat násobně víc aby byla čísla taková jaká jsou
a neřekla jsem že se čísla odvíjí od počtu smsek.
jen říkám že se to děje a nikdo to nebere na zřetel
prostě je tu bordel
(upraveno)
Víc než polovina příbuzných to svinstvo měla nebo má, v různých stupních závažnosti, někteří jsou ještě v nemocnici, některé tam čerstvě odvezli. Bohužel, došlo i na úmrtí. Je vidět, že se řadě lidí stýská po takových zkušenostech.
Beru klídek, není to určeno konkrétně tobě *6* . Tvůj příspěvek byl poslední.
Ono je hlavně problém že by to chtělo trochu střízlivosti a ne jak to tu vedou a v druhé řadě nehledat kličky výmluvy atd . Vždyť třeba ty hory - zbohatlíkům vývoz liží za úplatu večír firemní raut ubytování jako služební cesta a jiné oslavy scházení pak pak tu sou restrikce že na úřad na pozvánku nebo úřední hodiny omezený pak vznikají fronty i tam kde se na úřadě nikdy nedělali v takovém množství jako teď ale hlavně je vše pro údajně potírání pandemie , schrnu to že veškerej přístup je k smíchu a takhle to bude ještě horší než to je teď a to mám na mysli existenčně ne zdravotně
Mám kamarádku policajtku a třeba na jejich okres mají 4 auta. Na celý okres. Takže říkala že šance že Te někdo zastaví když pojedeš po vedlejší je téměř nula.

Bude nasezeno 26k police a 5k armády na celou plochu ČR. Nicméně ne najednou ale po směnách to máš 31.000:3= 10333 v jeden okamžik. ČR má cca 56.000 km silnic a dálnic. Takže můžeš počítat, že v průměru bude 1 hlídka na 5420km silnice. A sám policejní ředitel prohlásil že mají vytipováno cca 500 míst co budou kontrolovat.
v rámci okresu bych to vůbec neřešila
S tím bych si vůbec nedělal těžkou hlavu. Úplně v pohodě. Není v silách policie a armády uhlídat všechny.