Zavedení katetru ❤️

Máte zkušenosti? Kdo mi to popíše co a jak?

Ještě jsem to nezažila a velmi mě to láká 😈 kdo má zkušenosti pište ráda si nechám poradit a popsat jak a co..
Zvláštní, že tu reaguje spousta lidí, kteří to nemají vůbééééééééc vyzkoušené.
Náhodou je to super pocit, jak ti cévka prochází močovou trubicí a najednou cítíš, že jsi v močovém měchýři a vytéká z tebe moč,kterou nemůžeš za žádnou cenu zastavit :)
Já se cévkoval už snad 1000x a vždy v pohodě.
Dodržuji pravidla hygieny a vždy to dopadlo dobře.
Stačí před tím umýt antibakteriálním mýdlem a na ruce desinfekci.
Pokud to dělá člověk v rámci sexuálního vzrušení a hezky pomalu, tak si to náležitě užije. Pokud má pouze zážitek z nemocnice či nějakého vyšetření, tak věřím, že to tak skvělé nebude neboť tam jsou lidé úplně za jiným účelem, než ti způsobovat rozkoš a orgasmus....
Nic na tom není, vyzkoušej
Hlavně pomalu a s citem. A bude to luxusní zážitek, tak jako u mě.....
Naprosto souhlasím, taky jsem nikdy žádné problémy neměl. Většinou si cévku nechávám zavedenou jen přes noc, ale už jsem jí měl i víc dnů v kuse a vždycky to byl super zážitek :-) Opatrnost je na místě, ale stojí to za vyzkoušení.
Přesně tak.
Určitě to stojí za vyzkoušení.
Pár rad : Nastudovat na netu techniku, použít silikonový katetr (je měkčí než ten jednorázový z PVC), použít lubrikant, postupovat pomalu a pořádně si to užít...
Já to už také zavádím sám sobě a i žena mě zavádí. Začínal jsem na čísle 18 a postupně zvětšuji a dnes jsem na 22. Blaho už je cítit při procházení přes prostatu. Žena je už nalomena k tomu, že jí to zavedu také.
Hezky jsi se roztáhl. Co mám vypozorováno, tak u ženy je nejlepší velikost na začátek Ch18. Po čase Ch20 a více než Ch22 nechtějí. Já používám nejčastěji tu Ch20ku, když mám chuť na větší, tak 22. I když do sebe dostanu i 24,tak jí nepoužívám, protože pak je to spíš boj, než slast. Vše má jít hladce a sladce :D

Spousta lidí se toho bojí, ale úplně zbytečně.
Je to super pocit...
Já se většinou držím menších průměrů. Zvlášť na vícedenní nošení je pro mě nejpohodlnější cévka Ch18 nebo jen 16 - o té skoro ani nevím.
Párkrát jsem si zavedl i cévku Ch20 nebo Ch22, ale u ní je dráždění už moc výrazné a mít jí zavedenou delší dobu bych zatím asi nevydržel.
Tak já to mám jinak.
Chytnu, použiju a vyhodím.
Použití vidím tak max na 2 hodiny...
Jinak se mi o to nechce starat a zbytečně si tím krátit čas, který můžu věnovat jiným způsobem se mi nechce.
Beru to čistě jen jako předmět určený k sexuálnímu vybouření....
Zajímavé. Já si tu cévku užiju spíš při delším používání. A čas mě to nestojí žádný - většinu denních aktivit kvůli zavedené cévce měnit nemusím, jen párkrát za den vyprázdním sběrný sáček (což je dokonce rychlejší než chodit na záchod :-D ).
Předpokládám, že se jedná o močový katetr. To by měl provádět jen člověk s patřičným vzděláním a vybavením... Dělí se na mužské a ženské katetry. Mužský je opatřen zobáčkem, aby nedošlo k zavedení mimo urethreu (u mužů 15 cm) do chámovodu. Katetrizaci mužů smí provádět pouze lékař!!! Katetrizaci ženy provádí nelékařský zdravotnický personál (zdravotní sestry). Vše má svá pravidla zejména proto aby nedošlo k poškození močové trubice, a k zavedení uroinfekce (uroinfekt). Je k tomu třeba PMK s vhodnou velikostí (průměrem), mesocain, pomůcky na oplach zevního genitálu (např. skinsan mucosa, apod.), a další věci... Nedoporučuji provádět laikům!
Před věma roky byla žena na url. Doktor jí odebíral moč a dělal jí to sám a dle ženy velice opatrně, zvláště, když počátek močové trubice mazal prsty vazelínou. Sestra se toho neúčastnila. Pouze podávala pomůcky.
To je možné.. To se dělá za pomoci jednorázových katetrů. Avšak ne s pomocí vazelíny, ale mesocainu což je lokální anestetikum. Každopádně cévkování ženy patří mezi kompetence zdravotních sester dle vyhlášky ministerstva zdravotnictví :)
Jinak pokud sestra podává pomůcky, tak se také účastní. Říká se tomu asistence při cévkování... Já v práci zavádím většinou PMK (permanentní močový katetr). (upraveno)
V nemocnici mi katetr zavedli několikrát dlouhodobě a bez problémů. Teď si ho někdy zavádím sám aspoň na 3 až 4 dny musí se dodržovat pravidla
Pro muže je zavádění katetru dost nepříjemné, ale třeba u žen to bude lepší.
Já tam partnerce zaváděl mini vibrační vajíčko, a moc se jí to líbilo.
Příspěvek byl uživatelem smazán.
Tvl ty dneska jedeš bomby 🤣🤣 katetr je zdravotnická pomůcka 🙈
Proc se porad vyjadřuješ k něčemu čemu nerozumíš ?
A proto všichni, co jim v nemocnici zavedou cévku, mají cévku až do smrti 🤣
Ano přesne tak. Poprvé mi ji dali v nemocnici a od te doby si cevku zavádím sám. je to hezké a moc příjemné.
Příspěvek byl uživatelem smazán.
jako zdravotní sestra Vás žádám, aby jste se k tomu už nevyjadřoval... Děkuji *3*
Jak ti cévka nenávratně poškodí zdraví?
Srdečním katetrem se zavádí STENT a s jeho pomocí se dělají vyšetření cév.
Cévkou si rozhodně nikdo zdraví trvale nepoškodí.