Problém na predkožke

Zdravotný problém na predkožke

Ahojte, deje sa mi už nejaký čas taká vec, na predkožke mi praská koža lebo je suchá. Ak si ju pravidelne nekrémujem stačí si trocha pohonit a o chvíľku je ako keď sa šúpete po lete plus keď to robím neopatrne je cítiť ako by praskla lebo je moc napnutá.
Nemohol som to chytiť lebo som nemal sex s nikým mimo vzťah a už ma to docela otravuje. Nestalo sa niekomu niečo podobné? Keď nie je dosť hydratovaný popraska a par dni sa to hojí. Potom je opäť ako nový
skus len oplachovat vodou bez gelov a mydiel, skusit canesten krem aspon tyzden lebo zvyknu to robit kvasinky(candida). ale tak dermatolog - kozny lekar ti poradi urcite lepsie, netreba sa hanbit.
Ahoj, ten mám tuším aj doma, dám mu šancu a dúfajme prejde to samo. Napadlo mi, že si ho skúsim oplechovať po sprche nejakou balenou vodou lebo u nás v Tn je strašne tvrdá voda, som po nej vždy vysušený plus si skocim kúpiť nejaké vitamíny na pokožku ak by mi niečo chýbalo. Ďakujem za radu :)
Ahoj. Balená voda ti nepomôže. Buď máš balanitídu, alebo mykózu. Ak máš len potrhanú predkožku, bez vyrážok, alebo svrbeia žaluďa ide o balanitídu. Nemáš mierne zúženú predkožku ? Tie trhlinky by tomu nasvedčovli. Treba ísť k urológovi, ktorý ti predpíše kortikoidovú masť, ktorá toto veľi ľahko vyrieši. Ak máš aj svrbenie, ideálne ísť do lekárne a zmerať si cukor, ako bolo spomenuté vyšie.
Aha, no dobre vedieť, skusim to nejak poriesiť. Svrbenie nemám takže skôr ten urológ
A doplním, určite si nekrémuj predkožku bežnými krémamy. Tie obsahujú parfum v 99,9% prípadoch. Na to treba masť - kortikoidovú, ktorú ti predpíše iba lekár. Väčšinou sa to ale rieši obriezkou/polobriezkou, lebo masť ti síce zahojí ranky a na chíľu aj pomôže, ale toto je boj, ktorý budeš zvádzať dookola.
Ako je možné že sa mi to takto ukáže až tak neskoro? Ak je to teda mala predkožka, doteraz mi stačila čo mi narástol? 😆
Ahoj, zaměřil bych se na sprchový gel který používáš na hygienu. Nepoužíváš někdy na otření vlhčené ubrousky?
Ahoj, mám už kúpený gél priamo na intímne partie ale je pravda že niekedy v rýchlosti stále použijem bežný sprcháč. Vlhčené obrúsky nepoužívam tie nie.
Je to zaujímavé lebo ako hovorím po pár dňoch je ako nový ale stačí na ňu trochu "pritlačiť" a už má odreniny ranky, je veľmi citlivá.
choď k urológovi, nemáš načo čakať. Cukor máš v poriadku?
Rozmýšľal som nad tým ale zatiaľ ma to nejako neobmedzovalo len to bolo otravné. Cukor mi nenapadlo riešiť, neviem veru asi si ho dám zmerať len som chcel skúsiť ci sa niekomu nestalo niečo podobné.
Příspěvek byl uživatelem smazán.
Ďakujem za radu. Z ošúchaného pinďúra obriezka a cukrovka 😄 držte palce idem to riešiť