Houby

Byli jste v poslední době na houbách?

Už u vás začaly růst houby? V rádiu to stále slyším, tak jsem vyrazil🙂

u nás rostou 😃
A co jsou to ty houby? Amatéři jsou také na houby. A to celoročně, ne jen nyní.
U nás rostou i na dvoře, jen škoda že to nejsou hříbky 😅
Raccoonka90
Raccoonka90 před 7 měsíci
Příspěvek byl uživatelem smazán.
Já bych chtěl zkusit si ty bedly osmahnout jak to dělá Matěj. Ale nevím ....
Bedla nejlepší jako řízek. Na nic jiného jí nepoužívám..
To si piš, už 3x .. a budu chodit celý další týden.. každý rok nasuším 13-14 litrů, mám své úseky a vím kde co roste.. měsíc předem si hlídám terén a řídím se nadmořskou výškou.. houbaření je super 👍
nadmořskou výškou se neřídím *4*, to mně ještě nenapadlo, ale přečtu si o tom. Rostou hřiby smrkové, borové a našel jsem i hřiba kováře. Bedlu v lese jsem nenašel ani jednu *24*, sem tam se ukázala růžovka. (upraveno)
Mě to napadlo teprve loni když jsem viděla co kde mají hub a tady nic.. a pak když jsem si zadala v jaké nadmořské výšce jsou jejich místa, bylo to podobné a bylo jedno zda na jedné straně republiky či druhé.. a cca každý týden se to objevovalo výše .
Bedly jsou spíše v prostoru kde se vyskytují ostružiny a jsou okolo listnaté stromy napojené na borovice apod. Růžovky tu frčí spíše v červnu (upraveno)
U nás rostou bedly na louce, cca každý rok tak 50, ale ja houby nejím tak tam zůstávají pro ostatní
Ono hrozně zaleží co je okolo..mě kolikrát na louce překvapí i hřiby ale je pravda, že poslední dobou chodím do tvrdého terénu, protože ty babičky a dědečci tam nemůžou a po té rovince si to sesbírají .. někdy jim i nabídnu nebo daruji případně suším i pro rodinu..
Kdo ví jak a kde tak je třeba koukat na to, že je to pro všechny nejen pro nás

Když vidím, že týden tam nikdo nebyl, tak si je cestou zpět beru.. (upraveno)
jj, super.

Dnes v lese mi bylo sděleno, že na podhříbky je ještě brzy.
Tady taky teprve začínají.. zatím nosím jen hřiby, křemenáče, chodím si pro bedly a někde se vyskytují jak babky tak kozáci
To je zábava pro důchodce, ne?
A nebo pro ty, kteří je mají rádi.
U nas taky. Je jich tolik ze jsme to nemely kam davat