To si piš, už 3x .. a budu chodit celý další týden.. každý rok nasuším 13-14 litrů, mám své úseky a vím kde co roste.. měsíc předem si hlídám terén a řídím se nadmořskou výškou.. houbaření je super 👍
nadmořskou výškou se neřídím , to mně ještě nenapadlo, ale přečtu si o tom. Rostou hřiby smrkové, borové a našel jsem i hřiba kováře. Bedlu v lese jsem nenašel ani jednu , sem tam se ukázala růžovka.
(upraveno)
Mě to napadlo teprve loni když jsem viděla co kde mají hub a tady nic.. a pak když jsem si zadala v jaké nadmořské výšce jsou jejich místa, bylo to podobné a bylo jedno zda na jedné straně republiky či druhé.. a cca každý týden se to objevovalo výše .
Bedly jsou spíše v prostoru kde se vyskytují ostružiny a jsou okolo listnaté stromy napojené na borovice apod. Růžovky tu frčí spíše v červnu
(upraveno)
Ono hrozně zaleží co je okolo..mě kolikrát na louce překvapí i hřiby ale je pravda, že poslední dobou chodím do tvrdého terénu, protože ty babičky a dědečci tam nemůžou a po té rovince si to sesbírají .. někdy jim i nabídnu nebo daruji případně suším i pro rodinu..
Kdo ví jak a kde tak je třeba koukat na to, že je to pro všechny nejen pro nás
Když vidím, že týden tam nikdo nebyl, tak si je cestou zpět beru..
(upraveno)
Houby
Byli jste v poslední době na houbách?
u nás rostou 😃
Bedly jsou spíše v prostoru kde se vyskytují ostružiny a jsou okolo listnaté stromy napojené na borovice apod. Růžovky tu frčí spíše v červnu (upraveno)
Kdo ví jak a kde tak je třeba koukat na to, že je to pro všechny nejen pro nás
Když vidím, že týden tam nikdo nebyl, tak si je cestou zpět beru.. (upraveno)
Dnes v lese mi bylo sděleno, že na podhříbky je ještě brzy.