Je to hloupé, za tu cenu to mnoho lidí nechá plavat, nechce se jim utrácet. A pro farmaceutický průmysl je samozřejmě výhodnější nákladná léčba, než dotace na prevenci.
Zajdi darovat krev. Před tím, než budeš moct darovat, tak ti udělají veškeré testy zdarma. Sice to nenî asi anonymní, ale zadarmo😀
Jak píše netykavka, takový dárce tam opravdu nepatří a přijde mi ubohé jít darovat krev s vědomím, že tomu předcházelo rizikové chování dárce. Jestli nemáte peníze na testy, tak nešukejte jak hovada a nezvyšujte riziko pro perzonál, jiné dárce, či příjemce!

to je taky skvělý doporučení :) děkuju
Dárce motivovaný jen zvědavostí na vlastní zdravotní stav asi nebude ideální a přesně tento typ dárců se tranfuzky snaží eliminovat - v prohlášení dárce bývá mj. větička: "Prohlašuji, že nepřicházím darovat krev za účelem vyšetření na AIDS. "
Ale je mi jasné, že jen těžko lze dokázat, zda dárce přišel udělat dobrý skutek, nebo přišel zneužít nemocniční laboratoř pro vlastní potřebu...
Obecně vzato - rizikovost dárce může posoudit jen lékař, ale ! - "zamlčení skutečností, které mohou ohrozit zdraví nebo život příjemce transfuze, je zákonem postižitelné".
(v uvozovkách jsou doslovné citace z jedné konkrétní nemocnice)
Ale je mi jasné, že jen těžko lze dokázat, zda dárce přišel udělat dobrý skutek, nebo přišel zneužít nemocniční laboratoř pro vlastní potřebu...
Obecně vzato - rizikovost dárce může posoudit jen lékař, ale ! - "zamlčení skutečností, které mohou ohrozit zdraví nebo život příjemce transfuze, je zákonem postižitelné".
(v uvozovkách jsou doslovné citace z jedné konkrétní nemocnice)
jsem rád že jsme tu pod lékařským dohledem ✌️ a ten pozitivní tip prosím také.
Tak to jsem nevěděl, nikdy jsem darovat nebyl, jen jsem to shodnou okolnosti někde četl, nebo slyšel.
GHC Genetics - Sexuálně přenosné nemoci.
STD Basic (1250 Kc) je test na HIV, Syfilis a Hepatitidu C.
STD Standard (1700 Kc) je test na chlamydie, kapavku, mycoplasma, ureaplasma, trichomonas. U stejného testu je druhý stěr za 1500 Kč (např. z uretry a z krku).
STD Basic (1250 Kc) je test na HIV, Syfilis a Hepatitidu C.
STD Standard (1700 Kc) je test na chlamydie, kapavku, mycoplasma, ureaplasma, trichomonas. U stejného testu je druhý stěr za 1500 Kč (např. z uretry a z krku).
děkuju:) ty jsem taky našel. Myslim ze maji i test co to bere vše.
Na nic se neptají, platba je možná v hotovosti nebo kartou,.
Výsledky přijdou do mailu jsou během 24 hodin, i když nezaplatíš variantu Expres (moje zkušenost).
Výsledky přijdou do mailu jsou během 24 hodin, i když nezaplatíš variantu Expres (moje zkušenost).
V Domě světla si můžeš nechat otestovat HIV (a další) zdarma a anonymně, ale musíš absolvovat krátkej pohovor před testem, takže je otázka, jestli ti to za to stojí.
Jinak máš pravdu, za kompletní balíček se jako samoplátce pohybuješ někde kolem těch 2500 Kč.
Jinak máš pravdu, za kompletní balíček se jako samoplátce pohybuješ někde kolem těch 2500 Kč.
děkuju, říkal jsem si jestli jen google háže nějaké placené reklamy a tím pádem to leze tak vysoko. 🙂
testy na choroby
kam zajít v Praze
máte tip na diskrétní a ekonomický místo kam chodit v Praze na testy?
Chci být parťák a udělat něco pro společný klid. Ale koukám že HIV, chlam, Syfilis a Kapavka je koktejl u kterého se pod 2500,- moc nedostanu, nebo jen blbě hledám?
Díky za rady