Ahoj, mam vyhrez plotynky, boli me zada a obcas mi to jde do nohy, pri sexu uz si bohuzel musim odpustit urcite polohy a praktiky. Mate taky nekdo podobnou diagnozu? Omezujete vas to at v zivote normalnim nebo intimnim? Pomohlo vam neco? Diky
Mam 10mm už X let mezi 4a 5 obratlem. Skoro rok jsem doslova ležel, nemohl jsem dojít zahučel ani na wc, hrozila operace. Podívej se na YouTube. Je tam mraky videí s cviky. Opravdu to chce neošidit a fakt klidně 5x denně cvičit. Dneska jsem cajk bez operace, ale musím se pořád hýbat. Pořídil jsem kolobezku, když to začíná bolet stačí i 5km a je to v klidu. Nosím těžká břemena, praci také nemám úplně lehkou, ale chce to přemýšlet co jak zvednout - vše nohama. Takže rada je taková: cvičit do kraje bolesti, ne dal, pohyb, ideálně koloběžka. Můžeš si ji zkusit půjčit v půjčovně než pořídíš. A hlavně pohyb, jakákoliv činnost, hlavně dlouho neležet, to je nejhorší co můžeš udelat i při nemoci. Dneska už mě nebrní ani noha a to jsem ji tenkrát tahal za sebou. Uz ani necvičím ale mám pořád pohyb.
Přesně takhle to mám já. Nejlepší na záda jsou cviky, ale když jsou zrovna bolavá, tak to chce opatrně, jen protahovat, ne přes bolest. Jak to trochu povolí, tak začít zvolna posilovat. I prášek trošku pomůže.
Jinak já mám už asi dva roky problém, při orgasmu křeč v pravém stehně. Bolí to jak prase, ale naštěstí je to jen když jsem na zádech a holka je na mě. Takže se s tím dá žít.
Hele úplně v pohodě. Řešením jsou lékaři, operace a pak poradny rehabky. Záleží jak moc to máš. Čím víc to budeš ignorovat tím větší průser to bude. Cca rok a nebo dva a budeš to mít zasebou
Mám to stejně. Necítil jsem půlku nohy a záda katastrofa. Teď už záda nebolí a noha funguje. Jen většinou při vyvrcholení přijde silná křeč do nohy a nebo při určitých polohách taky přijde křeč
Je mi 33. Plotýnku jsem zjistil tak ve 30. Neskutečná bolest a pár týdnů jsem nemohl ani spát, chodit, sedět, prostě nic. Doktorka mi zjišťovala jestli fungují nervy v noze a říkala že naštěstí je to dobré. Poslala mě na magnetickou rezonanci a tam zjistili 6 mm výhřez. Poslala mě na rehabilitace. Jenže než jsem se tam dostal, tak bolest přešla a mohl jsem fungovat. Nakonec jsem to nějak rozchodil bez cvičení a jelikož moc doktory nemusím, tak už jsem se tam neukázal.
To tě jednou pravděpodobně dost nepříjemně pojebe tohle vyignorovani problému. Ploténka vlastně znamená cvičit pár speciálních, jednoduchých cviků už do konce života. Nechci malovat čerta na zeď, ale zadelavas si na velkej průser
Hele Petr má pravdu, plotýnka je velkej průser. Ve třiatřiceti ještě tělo funguje tak nějak 'samospádem' a může se ti zdát, že je po problému, ale dřív nebo pozdějc to přijde ze dne na den a bude z tebe invalida. Jednou blbá plotýnka, navždycky blbá plotýnka.
No tak sama doktorka říkala, že částečně se to srovná samo a že 6 mm není na operaci, ale na cvičení. Jako tuším že to může být problém, ale vůbec se mi zase nechce za doktorama když jsem se na tu rehabilitaci vykašlal když už to bylo v pohodě 🫣
6mm rozhodne neni v pohode, js mel 35mm a 45mm a tahal jsem nohu…a jsem po operaci… uleva jak blazen, po operaci rehabky atp jinak to mas do pul roka zpet.. ja mam kliku ze mam zname.. cca do 14 dnu jsem lezel na stole, jinak je to cesta na dlouhou trat , klidne i rok, podle kraje….nez obehas doktory.. ortopedie, neurologie, megnet. Neurochirugie. Ps: hodne pomaha zhubnout pokud mas 100kg a vice…
Přímo osobní ne. Ale pravidelně v intervalech sem viděl snímky mladého kluka jak se postupně diky cvičení tlačí plotýnka zpět. Dneska už to má tak zaběhlé, že už cvičí ty cviky každý den a stačí mu 10 minut. A zase sportuje
(upraveno)
SM systém funguje, ale ne sám o sobě. Většinou si zpevníš zádové svaly a něco vnitřních kolem páteře. Když připojíš cviky na břicho, ale s doporučením fyzioterapeuta, který zná tvou diagnózu, můžeš dobře fungovat bez omezení. Pak jen držet dril, u mě je to minimálně 2x denně po asi 20 minutách a dávat si pozor na rotace trupu v předklonu. Časem si najdeš způsob, jak fungovat bez bolesti a omezení. Držím palce.
Ja SM necvicim, Fyzio mi ukazal asi 5 ruznych cviku co mam kombinovat a denne jedu ca 30min, spis jak na kvantitu dbam na kvalitu. Teprve 8. tyden ale bricho je pevnejsi to citim, nikdy jsem pevne bricho nemel, a taky prestalo brneni v palci u nohy, to uz asi 2 tydny nemam, obcas lehoucka krec v lytku a bolest v krizi kdyz mam zrovna 12h smenu. Tak se kolem 15-17 zacne hlasit kriz.
Vyhrezla plotynka
Chut na sex pri vyhrezle plotynce
Jinak já mám už asi dva roky problém, při orgasmu křeč v pravém stehně. Bolí to jak prase, ale naštěstí je to jen když jsem na zádech a holka je na mě. Takže se s tím dá žít.
Děkuji
Zkus ještě jiného odborníka.
Pak jsem náhodou objevil autotrakční lehátko. Úžasná věc.