Zeny,prosím poradíte,jak překonat bolest z rozchodu a zlomené srdce?Nečekany, jak blesk z čistého nebe .....v jednu chvíli krásný večer a druhý den prazdno....jen strohé ... nechce se mi,není už o cem.Poradite jak se naučit zas normálně fungovat bez bolení břicha,sevřeného hrdla,jak se naučit usnout,když nejde spát?
Přeju hezký den.... tak co, už to trochu přebolelo?? Už vše zas běží "normálně" ??? Myslím, že vše chce čas, a hlavně (nevím tedy co se ti přihodilo) si myslím, že pokud tě nechal přítel, nebo jiné zklamání z lidí, tak je to vůl, kter si tě neváží, ale věř, že i to je asi někdy nutné prožít a přežít... tak věřím, že už je lépe a jsi opět šťastná... přeju vše dobré... MIchal.
Upřímně ,pomohlo mi několik dalších sexů s ruznejma holkama i třeba kamaradkama a zkouska vztahu i když jsem žádný po tom vážném nechtěl kdy jsem to lámal přes koleno a snažil se nějak odstranit to srovnavani ,až časem jsem si vytříbil myšlenky co vlastně chci já a zacal jsem myslet hlavně víc na sebe.poznavat nový lidi a dělat věci spontánně
No co parkrát se nechá vymrdat a pak ho kopne do prdele. Žádná tragedie, život jde dál. Když se nad tím zamyslíš, tak je vlastně zbytečné si dělat s čímkoli těžkou hlavu. Ať se děje co se děje, tak nakonec to hlína všechno vytáhne.
Tak je to možné že mu to ublíži ale s nejvyšši pravděpodobnosti to přežije. Život je boj a dost často stoji za hovno ale musíme to těch 90 let nějak překlepat.
Nejsem žena, tak se dopředu omlouvám. Funguje mi se z toho vypsat. Klidně vstát uprostřed noci, pokud nemůžu usnout, a jít psát. Psát cokoliv - jak se cítím, co pro mě ten člověk znamenal, jak to budu nebo nebudu řešit, co chci dělat, prostě cokoliv. Dostat ze sebe aspoň část pocitů na papír. V téhle akutní fázi to nebude 100% a není to prášek, který tě vypne okamžitě, ale pomalu se to začne zlepšovat. Bude to lepší, neboj.
Díky všem za radu....snažím se zaměstnat mysl,cvicim do mrtva na elipticalu třeba i dve hodiny na nejtěžší zatez a můj milovaný aerobic mi vůbec nejde...nezvládnu se soustředit na kroky ,jóga me rozplace,než uklidní....ráno si preju,ať už je večer,že budu sama a nebudu muset doma hrat,ze mi nic neni.Spát prostě pořád nejde.a jsem uz unavena....Vánoce jsou teď strašidlo......asi ten čas možná nějak pomůže,než si zvyknu,že jsem sama...Jenže se táhne jak smrad 😪
Hlavně se nesnaž vytloukat klín klínem a hned to zkusit s jiným chlapem, abys nedopadla stejně - použije a odhodí, ber to jako kritiku do vlastních řad, Jsi krásná přitažlivá žena a pro chlapa není nic jednoduššího, než si zahrát na samaritána a využít situace. Chce to trochu času, srovnat si myšlenky, i když zrovna před Vánocemi je to těžké, ale nic netrvá věčně, ani smutek, i když ta zrada by Tě měla spíš naštvat a aktivizovat.
Dostala jsi zajímavé rady. Začít chlastat, přivodit si ještě větší trauma vytloukání klínu klínem, skončit s infarktem po netrénovaném otužování... Za mě to musí prebolet. Nespala jsem po traumatu pořádně několik měsíců. Jen tak hodina, dvě denně. Do toho téměř žádné jídlo. Nejhorší fáze cca měsíc. Pak se to začala lepšit a dneska spím zase krásných 8 hodin. 😁 Nechápu, že jsem to mohla přežít, ale stres je stres. Nepomohlo mi nic, jen chodit do práce a udržovat nějaký režim. Práce, domácnost, zvířata. A jak říká moje kamarádka, na jednoho chlapa ser, je jich jak sraček. A má pravdu. Stejně jako ženských.
Z volně dostupných věcí můžeš zkusit ještě třezalku tečkovanou. Na spaní dobře funguje melatonin, ale ten ti nevypne hlavu. Z těch obecných věcí jako je cvičení atd. je dobré koupit si nějaký hořčík bisglycinát (nebo samostatně glycin), brát omega 3 (mají v dlouhodobém horizontu podobné účinky jako antidepresiva, ale samozřejmě nefungují stejně) a dostat to sebe nějaké jídlo (hlad prohlubuje úzkosti). S tím jídlem je to blbé, zkus třeba před spaním sušenky a kakao, mléko s medem apod. Nutričně to sice není žádný zázrak, ale sacharidy ti spustí tvorbu serotoninu a tryptofanu (-> melatonin) a pomáhá to trochu usnout. Není ostuda zajít za odborníkem nebo si nechat předepsat léky, ale může to mít svou daň (mirtazapin ti zvedá chuť k jídlu třeba a lidé pak spí jako miminka, ale dost přibírají).
Když jsem byl na vojně, tak se v takovém případě říkalo hlavně si to neškrábat". Bylo to cynické, ale současně i moudré. Určitě se cítíš zraněná a rozlítostněná, ale prostě toho, kdo Tě zradil, vypusť z hlavy a zabouchni za ním dveře, zbav se všech věcí, které by Ti ho připomínali a přepni mysl na věci, které máš ráda, buď aktivní, zajdi si třeba někam do lesa, zhluboka dýchej čistý vzduch, třeba si pořádně zakřič a vyčisti si hlavu. A pokud snad náhodou dotyčného ještě někdy potkáš nebo se Ti připomene, dívej se na něj lhostejně jako na cizího člověka, se kterým si nemáš co říct.
V první fázi budeš muset padnout únavou.
Ve druhé si pusť nějaký podcast, který můžeš poslouchat a přemýšlet o tom. Tím odvedeš mysl jinam a podaří se Ti usnout. Já to takhle praktikuju vždycky když mě něco tíží tak, že nemůžu spát.
Jo, tomu se nevyhneš. Ale oproti dřívějšku jsi aspoň vyspaná a máš víc energie.
Je to sice klišé, ale čas zahojí všechny rány. Mezičas se holt musí přežít.
Teď jsem v podobné situaci. Od května se to sralo, až se to teď posralo. A jelikož jsme kolegové, vidíme se každej den. Občas musím utéct z práce, abych tam nebyl. Ale už to není tak strašný, jako před měsícem.
Nejde usnout
Zeny,prosím poradíte,jak překonat bolest z rozchodu a zlomené srdce?Nečekany, jak blesk z čistého nebe .....v jednu chvíli krásný večer a druhý den prazdno....jen strohé ... nechce se mi,není už o cem.Poradite jak se naučit zas normálně fungovat bez bolení břicha,sevřeného hrdla,jak se naučit usnout,když nejde spát?
Ve druhé si pusť nějaký podcast, který můžeš poslouchat a přemýšlet o tom. Tím odvedeš mysl jinam a podaří se Ti usnout. Já to takhle praktikuju vždycky když mě něco tíží tak, že nemůžu spát.
Je to sice klišé, ale čas zahojí všechny rány. Mezičas se holt musí přežít.
Teď jsem v podobné situaci. Od května se to sralo, až se to teď posralo. A jelikož jsme kolegové, vidíme se každej den. Občas musím utéct z práce, abych tam nebyl. Ale už to není tak strašný, jako před měsícem.
Třeba tady to může být pro někoho taky problém.