Rád fotím žensé, a to zdaleka ne jenom hambaté fotky. Co mě na focení opravdu baví je fotit s někým, kdo nemá zkušenosti s pózováním a pózování pro něj není jen střídání naučených poloh v pravidelném rytmu - jakkooliv to může vypadat dobře, tak pro mě je to často nudné.
Doufal jsem, že tady bych mohl najít takové, co se rádi předvání a i pro ně bude fajn mít nějaké fotky na trochu úrovni, ale zatím je to bez šance. I když je s někým normální řeč, stejně se focení z různých důvodů brání. Teď jsem sem zase po nějakém čase zavítal, tak si jdu pro radu sem - co by vás přesvědčilo, abyste se nechali od někoho cizího vyfotit nebo co vás naopak odrazuje? Díky! :)
Nejdůležitější není návnada, ale důvěra. Pokud svým potenciálním zákazníkům nedáš jistotu, že vše proběhne diskrétně, profesionálně a seriózně, nikoho nenajdeš. Takže kromě prezentace svých obrázků bys možná měl být schopný poskytnout reference. Vlastní webové stránky nebo portfolio na fotopatracka, model-kartei, modelmayhem atd. mohou také pomoci zvýraznit tvoji profesionalitu. Každopádně buď otevřený, čili nezkrývej se pod pseudonymem, dej telefonní kontakt, možnost pokecu bez nutností focení, možnost návštěvy ateliéru jen tak atd. Úplně nejvíce funguji reference, čili doporučení.
Mně odrazuje, že na tomhle hnízdě podivných individuí bude někdo mít fotky, které by se neměly dostat ven. Takže jedině hodně si hlídat záběry. Ostatně, videa souloží ze skrytých kamer postavených někde v knihovně se tad schvalují modrým nickým úplně běžně.
Zdravím,
... tak tomu se dá rozumět. Špatné zkušenosti zde hrají významnou roli z pozice fotografa a ne všichni zde mají dobrou pověst. Na 2 stranu jsou zde i tací, kteří mají skutečný zájem udělat smyslnou sexy fotografii plných fantasie, sex-appealu a možná i trochu toho erotického jiskření, jak samotných žen či párů bez nějakého očekávání dalšího dění.
Já netvrdím, že se to neděje, ale taková záležitost se domnívám, že je to záležitost, jak moc si fotografovaný a fotograf sednou - tedy jak probíhá focení - jestli je to spíše zábava pro všechny, nebo to je jen "udělej tohle a tamto", nebo s nápady přicházejí obě strany a samotné focení probíhá bez nějakého tlaku na cokoliv. Pak připouštím i tu možnost, že třeba po 2 nebo 3 focení by mohlo k něčemu dojít - ovšem s tou výhradou, že s tím "SOUHLASÍ OBĚ STRANY".
Já konkrétně jezdím na focení bez jakéhokoliv očekávání následujícího dění a pokud by přeci jen mělo k něčemu dojít, pak to může jedině překvapit, ale většinou se tak neděje.
Mne modelky a modelove oslovuji pres moje fotky. Treba by to fungovalo i pres reklamu a marketing, netusim. Ale stara propagace pres vlastniho dila je myslim nejlepsi cesta. A co dela rybar kdyz rybicky nekousou? Jde o rybnik dal...
Děkuji! Je to tak že fotím už celkem dlouho a vlastně by se dalo říct že ani o lidi k focení nouzi nemám, jen jsem nikdy nikoho nesplašil na tomhle serveru, tak mi to nešlo do hlavy proč :D
Dobře napsáno. V dnešní době stačí zajít do kteréhokoliv fotografického stůdia a nafotí vás profi fotograf a máte jistotu že fotky nebudou kolovat po netu.
....Kde berete tu jistotu? To, že to je "profi" fotograf se "stůdiem" (nejsem profi fotograf a mám taky ateliér.) neznamená , že nezveřejní třeba zrovna vaše fotografie?
Možná.
Ale počítejte s tím, že to budete muset také hezky zaplatit.
A vybírejte pečlivě, protože to samé si o privátních fotkách myslela slečna co se také nechala fotit jedním i zde působícím profy fotografem ( ten ypsilon je tam schválně )
Je pravda, že většina neumí vzít asi ani foťák do ruky natož ho vůbec nastavit. Aše na druhou stranu, věřím že se tu najdou i tací,co fotí rádi. A co si budem, ženský tělo je pro objektiv asi to nejhezčí. Když se to umí.
Anebo že si spoustu místních uživatelů právě tohle o fotografech myslí! Ale tohle je zrovna dost dobrý důvod, prostě špatná zkušenost s nějakým úchylem, který nemá svojí úchylku pod kontrolou :(
Byli jsme s přítelkyní fotit u sympaťáka nicka 3D-guru a on přesně potvrzuje,chlapi píšou,že chtějí fotit tu svojí,ale většinou to i tak skončí,protože žena odmítne se svléknout před cizím chlapem.
Přítelkyně se toho nebála a výsledek se můžete klidně podívat.Doporučujeme
Otázka je, jestli o chystaném focení ta hezčí polovina ví a souhlasí s tím, což je o komunikaci daného páru před objektivem ještě před případným focením.
Znám zde bambilon uživatelů, kteří tvrdí, jak a co chtějí fotit tu její, ale to už je maximálně z focení asi tak vše. Když dojde na daný termín - pak je najednou ticho - nikdo nic nechce a nikdo nic nepsal v tom lepším případě.
Mě to příjde tak, že si tady "údajní zájemci" buďto dělají prču a jenom to zkouší, jestli náhodou nevytáhnout za fotografa ukázky a pak si nad tím "pinděj hoňďoura".
Takovým lidem se prostě směju, protože prostě nemaj na takové focení odvahu a to jak psychicky, ani fyzicky.
Jsou to prostě děti, co neví co chtějí a tak jim zbývá jedině prudit, nebo si fotí na mobil. Ovšem to už jsou fotografie, na které se prostě nedá koukat a jejich umělecká hodnota se rovná "řepě v zemi"
Mít instagram či jiné portfolio a tam mít označené modelky - to je asi nejdůležitější z hlediska důvěryhodnosti, protože pak je možnost té modelce napsat a zeptat se jí na zkušenosti s Tebou.
Prostě reálná doba dnešního internetu je taková, že ženy jsou zaplaveny zprávami a je jedno jestli to je seznamovací aplikace Tinder, portál Amatéři nebo i nějaký solidní web pro modelky. I tam muži prostě nahání ženy a chodí jim zprávy, které jsou úplně mimo...
Jako fotograf, co chceš neokoukané tváře bez honoráře prostě si v nevýhodné pozici - kvůli jednání ostatních mužů, kterým jsou modelky permanentně vystaveny. Musíš prostě zvýšit svou důvěryhodnost.
No ale já mluím o amatérech a erotických fotkách - sehnat modelku na fashion focení nebo i akty není takový problém, ale fotit amatérskou erotiku to už je potřeba úplně jiný level důvěry, než že vím kterým koncem dopředu se drží foťák
Tvoje nabídka působí, že hlavním záměrem je, že chceš prostě vidět jakoukoliv nahou ženu… a na tom se těžko buduje důvěra, ale třeba se pleteme v tvém záměru.
O tom přeci je focení, že fotím cizí lidi - neříkám jakékoliv, ale nějaké co se mi hodí pro můj záměr. A kdybych hledal lidi pro focení oblečených fotek nebo portrétů, hledám je na instagramu a ne na amatérech - tady si lidi vystavují trochu jiné fotky:D Ale možná mi pořád ještě uniká, jak to tady vlastně funguje:))
To by jsi už měl mít nějaké výsledky a prezentace, aby to vypadalo aspoň trochu profesionálně. Aby si každý mohl zjistit, že nejsi jen nějaký nadrženec.
Pak si nafotit svoji holku, ale taky nějaké umělecké akty.
A až potom to nabízet veřejně.
Pokud možno ještě za úplatu.
Když budu fotit svojí holku, tak se s ní při tom i vyspím a ona mě pak žádné focení nedovolí ergo bude mít představu že se vyspím s každou holkou co fotím :D
(upraveno)
Je tady spousty profilů ať už párů, či samotných žen, kteří mají takovou postavu, že by se dalo říci, že by si jistě zasloužili krásné fotky. Ovšem co je to za pojem "krásné fotky". Drtivá většina uživatelů mají fotky focené mobilem - no přiznám se, že já bych si takové fotky rozhodně nekoupil už jen pro tu jejich kvalitu. Jistě - jsou i tací, kterým na tom až tolik nezáleží a rozumím i tomu, že ne každý se chce předvádět před fotografem či fotografkou a takové focení asi nebude pro každého. Na druhou stranu - ten, kdo opravdu chce mít kvalitní foto, pak si najde skutečného fotografa. Jinak já to třeba řeším tak, že posílám odkaz na své ofiko portfolio, kde je několik alb a i několik referencí od modelek.
(upraveno)
Jak navnadit na focení?
Rád fotím žensé, a to zdaleka ne jenom hambaté fotky. Co mě na focení opravdu baví je fotit s někým, kdo nemá zkušenosti s pózováním a pózování pro něj není jen střídání naučených poloh v pravidelném rytmu - jakkooliv to může vypadat dobře, tak pro mě je to často nudné. Doufal jsem, že tady bych mohl najít takové, co se rádi předvání a i pro ně bude fajn mít nějaké fotky na trochu úrovni, ale zatím je to bez šance. I když je s někým normální řeč, stejně se focení z různých důvodů brání. Teď jsem sem zase po nějakém čase zavítal, tak si jdu pro radu sem - co by vás přesvědčilo, abyste se nechali od někoho cizího vyfotit nebo co vás naopak odrazuje? Díky! :)
... tak tomu se dá rozumět. Špatné zkušenosti zde hrají významnou roli z pozice fotografa a ne všichni zde mají dobrou pověst. Na 2 stranu jsou zde i tací, kteří mají skutečný zájem udělat smyslnou sexy fotografii plných fantasie, sex-appealu a možná i trochu toho erotického jiskření, jak samotných žen či párů bez nějakého očekávání dalšího dění.
Já netvrdím, že se to neděje, ale taková záležitost se domnívám, že je to záležitost, jak moc si fotografovaný a fotograf sednou - tedy jak probíhá focení - jestli je to spíše zábava pro všechny, nebo to je jen "udělej tohle a tamto", nebo s nápady přicházejí obě strany a samotné focení probíhá bez nějakého tlaku na cokoliv. Pak připouštím i tu možnost, že třeba po 2 nebo 3 focení by mohlo k něčemu dojít - ovšem s tou výhradou, že s tím "SOUHLASÍ OBĚ STRANY".
Já konkrétně jezdím na focení bez jakéhokoliv očekávání následujícího dění a pokud by přeci jen mělo k něčemu dojít, pak to může jedině překvapit, ale většinou se tak neděje.
Hezký den Mr.President (upraveno)
jeden tip, ale ten si nechám pro sebe. :-)
Ale počítejte s tím, že to budete muset také hezky zaplatit.
A vybírejte pečlivě, protože to samé si o privátních fotkách myslela slečna co se také nechala fotit jedním i zde působícím profy fotografem ( ten ypsilon je tam schválně )
www.firststyle.
cz/fotograf-svoboda-z-ostudy-kabat-mame-infomace-o-tvorbe/
Přítelkyně se toho nebála a výsledek se můžete klidně podívat.Doporučujeme
Znám zde bambilon uživatelů, kteří tvrdí, jak a co chtějí fotit tu její, ale to už je maximálně z focení asi tak vše. Když dojde na daný termín - pak je najednou ticho - nikdo nic nechce a nikdo nic nepsal v tom lepším případě.
Mě to příjde tak, že si tady "údajní zájemci" buďto dělají prču a jenom to zkouší, jestli náhodou nevytáhnout za fotografa ukázky a pak si nad tím "pinděj hoňďoura".
Takovým lidem se prostě směju, protože prostě nemaj na takové focení odvahu a to jak psychicky, ani fyzicky.
Jsou to prostě děti, co neví co chtějí a tak jim zbývá jedině prudit, nebo si fotí na mobil. Ovšem to už jsou fotografie, na které se prostě nedá koukat a jejich umělecká hodnota se rovná "řepě v zemi"
Jako fotograf, co chceš neokoukané tváře bez honoráře prostě si v nevýhodné pozici - kvůli jednání ostatních mužů, kterým jsou modelky permanentně vystaveny. Musíš prostě zvýšit svou důvěryhodnost.
Pak si nafotit svoji holku, ale taky nějaké umělecké akty.
A až potom to nabízet veřejně.
Pokud možno ještě za úplatu.