...

20.4.2014 05:40 · 1,424 views aries2017

pár životních zkušeností

----------------------------------------------------------------------------

Kdysi jsem četl hezký citát: já nejsem alkoholik, já nepiju, nanejvýš jen jednu skleničku. Ale když ji vypiju, tak se ze mne stane úplně jiný člověk, a ten chce taky pít!

Je příjemné dát si něco dobrého, když se člověk nechystá řídit, má dobrou náladu a nic v sobě nedusí, co by se mohlo po opadnutí zábran vyvalit ven. Pak se skutečně příjemné, když zábrany mizí a touha zůstává, takže lze beze strachu překročit běžné meze a pustit se do něčeho, na co druhý den vzpomínáme jako na nečekané a krásné. :-)

Ale pokud v sobě někdo dusí křivdy smyšlené i skutečné, je plný myšlenek, které chce někomu sdělit, dobrých rad, které potřebuje někomu dát - tak ať se vyhne skleničce metrovým obloukem a raději ať oželí popíjející společnost. Protože po první skleničce přijde druhá, po ní třetí - a nahromaděné křivdy, myšlenky, rady protrhnout hráz a začnou se rozlévat do okolí jako povodeň. Tam, kde přiměřená vláha přináší květy a sladké plody, tam po povodni zůstane bláto a pustina.

----------------------------------------------------------------------------

Několik vět, kterými žena dokáže muže naštvat tak, že pak ztrácí zájem o vše:

Já jsem to doma přestěhovala tak, aby se Ti to líbilo, počkej, jak budeš překvapený.

Vidím, že už se na mne netěšíš jako dřív. Ty určitě někoho máš, za nějakou chodíš, jinak by ses těšil domů a chodil domů brzy, a ne že bys v té práci dělal vola ostatním.

JÁ TĚ MILUJU, a proto TY MUSÍŠ ................

-----------------------------------------------------------------------------

Nemusím. Už nemusím. Žiju si přes den v práci a večer chvilku tady, s přítelkyní se potkávám většinou jen o víkendu, když jsme v pohodě a máme čas i chuť, jinak v týdnu bývá se společným kamarádem ..... a cítím, že čím dál tím víc si žijeme každý svůj život. Takže, kdyby se chtěla některá z vás přidat ke mně, třeba aspoň na chvíli, tak se nebojte ozvat ....