Malé, příjemné zamyšlení.

6.6.2016 08:42 · 793 views Nawaclub_Eger

Bilancování kolem 50 je pozitivní. Je známo že náš mozek si pamatuje spíše ty hezké věci a průsery utopí někde hluboko v podvědomí a pak se tomu říká intuice. Zdraví, práce, vztahy.... Je fakt že se u toho všeho člověk musí trochu víc snažit, ale na druhou stranu už ví, co má význam a neplýtvá tolik silami.
 
   Zvyká si, že zdraví už lepší nebude, přestože je dobré jako nikdy, pokukuje po ostatních vrstevnících jak jsou na tom oni. Někteří už rezignovaně odpadají do stáří, ale většina na sobě (už) poměrně intenzivně pracuje, aby umřeli pokud možno zdraví.Stejně jako on.
 
Poznává nové lékaře aby měl potvrzení že ještě dva roky může fungovat. Do další technické prohlídky.
 
   Zdokonaluje se ve vaření aby si dopřál vhodnou a pestrou stravu, protože je mu po tom daleko líp. A on velmi potřebuje aby mu nebylo blbě. Nesnáší to.
 
   Věnuje se cíleně pohybu, protože cítí každý fyzicky neaktivní den jako krok do tuposti a ochablosti. Nejen fyzické. Cítí že blbne.

   Přestal pít, protože mu to nedělalo dobře, přestal kouřit protože ho nasral jeden doktůrek a teď už jen čeká co se musí stát aby přestal šukat. Ale nechce se mu přestat. V jeho blízkosti je obvykle žena, která ho v tom zdá se nikdy nenechá a vzbuzuje v něm chutě a vášně o kterých zde nedávno byla hezká zmínka.

   Práce je to, na čem si zakládá a dovoluje mu žít podle jeho představ. Není už náročný a tak nemusí být úspěšný arogantní "byznysman" aby se musel cítit méněcenný.
 
   Vztahy si udržuje na takové úrovni, aby to dávalo smysl. V nejužším kruhu se kromě nejbližší rodiny vyskytuje jen pár lidiček o které se dá spolehlivě opřít. Ve svém věku už chce věci trvalé.
Nesmím zapomenout dotknout se i sexu. Chvílemi se zdálo, že je na vrcholu nebo na konci, že to puzení nějak odezní a nastane klid a mír. Spletl se, bohudík. To se stane tak, že potkáte Tu Ženu která vás vrátí do té krásné hry. Najednou je všechno předtím jen dlouhá, předlouhá předehra k něčemu velmi zajímavému. Slova jako vášeň nebo láska dostávají úplně jiný rozměr. Dá se jich dotknout, cítíte je, hrajete si s nimi. Je to jako dovršit celoživotní dílo. Vše se spojí, vše dostane význam a začne do sebe zapadat. Už ví proč si musel xkrát natlouct a proč je rád že se nepoučil. Je hrozně rád že už je mu konečně tolik, aby se toho směl zúčastnit. Aby byl rovnocenným partnerem těchto skvělých, moudrých, zralých žen.

    Těm Mužům po padesátce se zúrčuje vše co do života dali, co mu obětovali. Mají šrámy na duši způsobené osudovými Ženami a jejich těla nesou stopy předchozího půlstoletí klopýtání za něčím co stálo za to. Jsou kolem nich samé krásné ženy kterým začali trochu rozumět, moudré ženy které umí povzbudit a pohladit když cítí že jsou v koncích. Ženy, které svými, pro nás nadpřirozenými schopnostmi dělají tento svět lepším.

   Tyto řádky patří všem osudovým, moudrým Ženám, které nás Muže provázejí celým životem.
 
         Amen...)