Konspirativní teorie o Prométh

25.6.2018 14:05 · 1,143 views Amegaxi

Tak jsem zase po čase sáhl po knize, jejíž děj se odehrával ve starobylé antické Spartě. Hrdinové se dovolávali pomoci bohů. Mezi jinými se tam objevilo i jméno Prométhea, potomka Titánů. Všichni tu tento mýtus znáte, mnozí z vás četli Petiškovy Staré řecké báje a pověsti.
Zamyslel jsem se nad touto legendou a napadlo mě, že vše mohlo být jinak. Co když při nesčetněkrát přepisovaném příběhu a jeho překladu z jednoho jazyka do druhého došlo k záměně osob. Co když Prométheus nebyl muž, ale žena, Prométhea. V legendě je, že Prométheus vyšplhal na Olymp a ukradl Diovi oheň z krbu. Proč by ale potřebovali bohové na Olympu oheň. Jsou bohové a zimu necítí. Pijí nektrar, válí se na kanapi a pojídají ambru. Zeus občas sleze na zem a připraví o věneček nějakou lepou děvu, např Lédeu.
A kdo měl oheň? No přece Hefaistos. Takže Prométhea šla s prosbou o oheň určitě za ním. Byl to chlap pohledná. Černovlasej, kudrnatej, samej sval, jak se na kováře sluší. Ale oheň jí dát nechtěl. Bál se Diova hněvu. A tak to na něj Prométhea zkusila ženskými zbraněmi. Trochu pláče. Odhalila kolínko. Při škytání jí z tuniky vyklouzlo ňadro. A za chvíli už slastně vzdychala na Hefaistově loži, který už léta neměl ženskou. Bušil do její mušličky svým kladivem jako do perlíku. Pak se udělal a … usnul. I když to byl božskej chlap, přece jen chlap. Toho Prométhea využila a sebrala mu ten oheň, který pak dala lidem.
Když se to Zeus dověděl, poslal Hefaista, aby ji za trest přikoval ke skále na Kavkaze a každé ráno tam měl za ní přiletět ve střevících, které mu půjčil Hermés a prutem zmalovat prdel. Hefaistos tento úkol plnil tak důkladně, až byl Prométhein křik slyšet až na samotném Olympu. A protože to byl starej zvrhlej chlípník, ještě ji vždycky po tom výprasku ošukal. Jelikož Prométhea byla polobožského původu, tak jí ten protržený hymen vždycky do rána dorostl. Prométheovi, jak jistě víte, měl pták, orel nebo sup, vytrhnout játra Ta mu pak do druhého dne dorůstala
S Hefaistosem je podobnost s gruzínskou legendou o Amiránim, který byl také za krádež ohně přikován ke skále a božský kovář mu každé ráno chodil kontrolovat a opravovat okovy.
A jak to dopadlo? Jednou se Hefaistovi nepostavilo to jeho božské kladivo a on nemohl Prométheu ošukat. A ona, jelikož to taky byla děvka nadržená, a měla na to chuť, tak nabídla Hefaistovi pomoc. Klekla si před něj, vzala mu tu jeho kládu nejdřív do ruky, pěkně mu ji začala honit a za chvíli byla Hefaistova chlouba v pozoru. Jelikož to nebyla žádná blbka napadlo ji, vzít si ten jeho klacek do pusy. Do té doby orální sex neznali. Hefaistos skučel rozkoší jak Apolón, až to bylo slyšet až na Olympu. A jak byl v ráži, šukal Prométheu až do krku dokud se neudělal. Hekal u toho, až probudil starého Dia, který málem spadl z nebe, když uviděl co se tam dole na Kavkaze děje. Hefaistos pak seřezal Prométhee prdel, jak měl poručeno. K šuku už se ale, jak byl vykouřenej, nějak nezmohl, tak Prométheu alespoň vyprstil. Pak se sebral a odletěl a nechal ji, neukojenou, viset na okovech. Ta sice na něj křičela, aby se vrátil a splnil všechno co mál od Dia přikázáno, protože, jen tak nějaké prsty, i když božské, nemohly ukojit tu její věčnou nadrženost, ale Hefaistos toho nedbal a mazal ke své výhni mlátit kladivem do železa.
Zeus, děděk jeden nadrženej chlípěj, jak na to koukal z Olympu, dostal nápad. Vzal na sebe podobu Hefaista a sletěl dolů k Prométhee. Nejdřív vykonal nedodělaný trest a vyšukal ji tak až se ji třásla kolena a musela se držet řetezů na okovech, aby si nevykloubila ruce. To bylo něco jinýho něž šukaška s Hefaistem. Poznala to hned jak ji chytl zezadu za boky a narazil si jí na ten svůj božskéj kůl. Byť byl letitý stařík, přece jenom to byl pořád bůh hromu a blesku a vládcem Olympu nebyl jen tak pro nic za nic. Byla to taková mrdačka, že z její kundičky tekly potoky, až dole v údolí z toho byla povodeň. Prométhea se na jeho ocase kroutila jak červ na háčku, kundička ji pálila a ona hekala rozkoší a křičela slastí ono pověstné „Ó, Dio. Ó, Dio“ (překlad autora „Ó, Bože. O, Bože.“)
Když už mu ten jeho nástroj začal měknout, donutil ji, aby si klekla a vzala mu ten jeho velebožský klacek do pusy, tak jako předtím Hefaistovi. A tak Zeus poznal poprvé slast orální rozkoše. Třásl se přitom slastí, až z něj lítaly blesky na všechny strany, až lidé na zemi zapalovali strachy hromničky.
Zeus byl nadmíru uspokojenej, a za to že se o něj Prométhea takhle krásně postarala, ji ten trest odpustil. Ale aby na své provinění nezapomněla, musela nosit na prstě železný prsten s kouskem skály. Později vyměnila železo za zlato a kus skály za diamant.
A když už teď neměla nikoho, kdo by ji každé ráno sešlehal prdel a vyšukal kundičku, podala si na jednom serveru inzerát, že hledá pána. Že neuhádnete na kterém. :-)