Vám není zima?

6.9.2019 09:21 · 954 views Wevu

Pravdou je, že mám raději teplo, než zimu, ale... Pozoruji to už nějakou dobu, jedu ráno do práce, venku 8 stupňů a přes to mě předjede několik cyklistů a cyklistek jen v tričku s krátkým rukávem, v krátkých kalhotách nebo sukni a v nějakých nazouvácích nebo otevřených botách nejlíp naboso. Já při této teplotě mám vždy uzavřené boty a ponožky, dlouhé kalhoty, tričko, mikinu a bundu a rukavice s čepicí a ještě mi je na nohy zima a ráno přemýšlím o punčocháčích. A ne, nestydím se za to, že při teplotě, která v našich končinách bývá i v prosinci jsem adekvátně oblečená. Tedy ty rukavice a čepici jsem si vzala jen jednou, ale stejně. Bylo to fajn. Proč všichni tak rádi zmrzáte? Nebo kde je problém? Zpotit se při těchto teplotách nezpotíte, já si před cílem tu bundu třeba rozepnu, ale bez ní ani ránu. Nebo to chcete být za každou cenu sexy a ukazovat své nohy? Opravdu by mě to zajímalo, protože jestli já mám rukavice a stejně mám studené ruce, vy je musíte mít ledové ještě v době oběda.
A argument, že odpoledne bude horko si nechte od cesty. Já píší o konkrétním dnu, odpoledne neměla teplota přesáhnout 15 stupňů, takže to na tričko s krátkým a krátké kalhoty nebylo ani odpoledne. To jsem jen bundu dala do batohu a už bez rukavic a čepice dojela v pohodě domů. A i kdyby mělo být třicet, tak prostě tu bundu s mikinou nacpu do batohu a dojedu, ne? Stejně se během jízdy přirozeně ochlazujete a tak je vám chladněji, než chodci.
Tak tedy děkuji za objasnění a vy, co jezdíte autem, se neozývejte. Nasednout v garáži do auta, kde si zatopíte a těch 100 metrů v práci mezi kanceláří a parkovištěm bych taky přeběhla i v letních šatech v lednu.