Jak se mění má sexualita?

29.10.2019 16:21 · 1,435 views -Pucek-

Děkuji kolegovi PyckaVole za námět pro tento blog.

Asi u každého člověka se postupem času mění přístup k sexu a sexualitě jako takové. Zamyslel jsem se, jak to bylo a je u mě. Vy sami pak můžete zhodnotit, zda se vyvíjím k lepšímu nebo naopak.
Je to z mé strany nejintimnější blog a po napsání jsem se musel zamyslet, zda bych jej vůbec měl zveřejňovat. Jak jsem se rozhodl, je zřejmé. Délka také není malá, a tak nevím, za vůbec budete chtít číst až do konce.

To už nechám na vás.

Že něco jako sexualita existuje, vím od 12 let. Začal jsem masturbovat a poznával jsem, že se mi na děvčatech líbí i něco jiného, než pěkný obličej. Charakter jsem opravdu neřešil a vůbec mě nenapadlo, že se dá dělat něco takového jako sex, respektive jsem to z filmů apod. jen pasivně konzumoval a cítil se trapně, než abych to vztahoval k sobě a chtěl to provozovat také. Tedy sice jsem masturboval, ale s holkou jsem chtěl maximálně pusinky a vodění za ruku.

Orgasmus byl pocitově jiný, asi tím, jak byl nový. Vzpomínám si na ten okamžik, kdy jsem si v hlavě řekl: "Aha, tak toto byl asi orgasmus a tohle bude sperma". Neměl jsem sexuální výchovu, neměl jsem internet. Jak tak na to vzpomínám, tak ten zlom přišel z ničeho. Jeden den mi masturbace nic neříkala a druhý den mě vzrušovaly nahé ženy a zažíval první erekci a orgasmus.

V 15 letech jsem pak měl první pohlavní styk. Do té doby jsem denně masturboval, zkoušel to na různé způsoby a na dívku, co se mi líbila, myslel i způsobem, kdy mě vzrušovala představa společného sexu.
Sex přišel a byl fajn. S pozdějším milováním se rovnat nemůže ani zdaleka, ale měl něco do sebe a to léto objevování bylo úžasné a mnohé pocity z té doby si pamatuji dodnes.

Jedna věc je u mě stále stejná. Již od prvních myšlenek na sex mě vzrušovala hlavně představa ne toho, že uspokojím sebe, ale že uspokojím partnerku. Zní to nesobecky a možná i romanticky, ale pravda je, že je v tom nepochybně i touha uspokojit mé ego, ale není to dominantní pohnutka.

Bylo to intenzivní léto a naučilo mě hlavně jednomu - není žádný důvod mít ze sexu strach.

Ve 20 letech přišel první vážnější vztah se společným bydlením. Můj sexuální apetit se stále zvyšoval, partnerka nebyla pozadu, spánku málo. Stále nové experimenty, neměl jsem strach z ničeho, vše bylo vzrušující. Masturboval jsem pouze v rámci partnerské hry, sám nikdy. Nové jistě bylo to, že neexistoval stud a neexistovalo tabu, trapas nebo ponížení. Maximální důvěra jeden k druhému, být milován - nádherný pocit!

Vztah nevydržel. Rozchod bolel, chuť po sexu byla dočasně potlačena.

Po nějaké době přišlo mé asi roční období, kdy jsem vystřídal partnerek opravdu hodně. Číslo říkat nebudu, nevím, zda je to k chlubení. Zodpovědný jsem byl vždy, o své zdraví dbal a dbám. Zpětné jsem za toto období rád, pochopil jsem rozdíl mezi sexem bez lásky a s láskou a jak velký rozdíl v tom je.
Zkusil jsem prakticky všechno, sex začal být povrchní a neuspokojivý, paradoxně mi nejvíce chyběla intimita. Být si navzájem sexuální pomůcka mě nebavilo.

Skončil jsem s tímto životem, byl znovu sám. Paradoxně o to víc zájmu z řady žen jsem cítil a nebo si to možná jen představoval, nevím.

V 25 letech jsem již byl opět ve vztahu, myslel jsem, že s touto ženou založím rodinu. No, nevyšlo to. Ale právě v tomto vztahu jsem si zcela jasně ukotvil, co pro mě sex je a co mě uspokojuje.
Sex ve vztahu a sex na jednu noc se může z vnějšku zdát jako totožný, ale v intimní a citové části je pro mě zcela odlišný a dle toho i konečné uspokojení. Rozdílů je hodně, ale zmíním jeden pro mě velmi podstatný - žena, kterou miluji, mi zcela nezaměnitelně voní a to má při sexu obrovský účinek.

Nyní mám 30 let a jsem zase sám, no co no, to je život. Jednorázový sex ano, ale nevyhledávám ani mu nejdu naproti, masturbace mě nebaví a jen na chvíli ukojí biologickou potřebu. Nějaká rychlá vzplanutí a flirt bývá a je, ale ten nejlepší sex jsem zažil vždy ve vztahu.

Nepokryl jsem zdaleka všechny části mé intimity, neřeším zde charakter, povahu, která v této oblasti také hraje roli. Vydalo by to na více blogů, ale pro základní představu jistě stačí.