Náhrada???

18.2.2020 14:58 · 1,602 views arrow262

Mnoho z nás tu situaci dobře zná. Dohodnutý společný víkend. Téměř do detailu připravený scénář, jaký bude program, co se bude jíst, co pít, jaký bude průběh...Natěšení, nervozita i napětí s blížícím se termínem roste k maximu...A pak, jako blesk z čistého nebe ve vzkazníku přistane zpráva s omluvou a dovětkem: „Nezlob se, snad někdy příště.“ Svět rázem zešedne a věci kolem mají najednou rozostřené kontury. Pocit zklamání a marnosti je všudepřítomný. Tak přesně v té situaci jsem byl před tímto víkendem, než mi přišla SMS, která suše oznamovala, že přijede Antonie a stráví u mne několik dní, že by spásná náhrada?…Včera přijela. Z auta vystoupila, spíše vyskočila mladá pružná postava nabitá nezkrotnou energií, a když na mne upřela své zářivé a poměnkově modré oči bylo mi jasné, že se moje frustrace přeci jen trochu zmírní.

Odpoledne jsme šli na túru. Chtěl jsem ji ukázat, jak krásné okolí a jaké zajímavosti tu máme, chtěl jsem s ní mluvit o životě, prostě snažil jsem se s ní navázat ten klasický prvotní konverzační kontakt...ale vše bylo k ničemu. Místo toho, aby poslouchala mé poutavé vyprávění rozpustile pobíhala po předjarních loukách a četla si své vlastní příběhy.

Večer jsme měli návštěvu. Žiju na vesnici v komunitě, kde je obvyklé, že když se objeví nový „kus“ přijdou se všichni podívat, seznámit se, ohodnotit. Zpočátku byla Antonie z toho množství nových tváří rozpačitá a nesmělá. Brzy, na můj vkus až příliš brzy se však oklepala a projevila se jako rajda. Každou chvíli seděla někomu jinému na klíně, s každým se muchlala. Jen jsem zíral...Navíc se chovala jako rajda prodejná, protože vždy seděla na klíně toho, v jehož dosahu byl obložený talíř s klobásou, šunkou a sýry.

Večírek skončil a mě vyvstal další problém, jak vyřešit spaní. Mám ji uložit vedle do pokoje, nebo jí přímo nabídnout sdílené lože. Vše ale vyřešila ona. Když jsem se vrátil z koupelny už byla zahnízděná v mé posteli a dívala se mne s šibalským výrazem, jakoby říkala: „Tak co, frajere? Vyhodíš mne nebo si vedle mne lehneš?“...Těm očím se nedalo odolat. Jakmile jsem si lehl okamžitě se ke mně přisála, očichala mne, jemně olízala a zřejmě spokojená se stočila do klubíčka a okamžitě usnula.
A já zase zůstal sám jen se svými myšlenkami.

Antonie, ty holko psí, je mi s tebou hezky...ale promiň, náhrada nejsi! Ty dny, které spolu strávíme budou prima, ale do ničeho hlubšího se nebudeme pouštět. Jednak si tě páníčkové zase odvezou a jednak já mám stejně v hlavě pořád tu, která tu měla být...A tak budu čekat a doufat v nějaké příště.

Asi jsem bláhový a nenapravitelný snílek.

Nickname
Region
leeuwyfie leeuwyfie
Czech Republic
tonejsemja tonejsemja
Czech Republic Vysočina
AneurysmaEvalon AneurysmaEvalon
Czech Republic
Eset. Eset.
Czech Republic Jihomoravský kraj
jelenVetrnik jelenVetrnik
Czech Republic
Schimi Schimi
Czech Republic
babizna01 babizna01
Jamaica Saint Catherine
tvuj-poco-loco tvuj-poco-loco
Czech Republic
Pravnik13 Pravnik13
Czech Republic
Mike1995 Mike1995
Czech Republic Karlovarský kraj
fiskusx fiskusx
Czech Republic Hlavní město Praha
Zenaskridly Zenaskridly
Czech Republic
Maaya Maaya
Czech Republic Olomoucký kraj
stonygirl stonygirl
Czech Republic Hlavní město Praha
Johny.cz Johny.cz
Czech Republic Hlavní město Praha
Gusci Gusci
Czech Republic
Karl_von_Bahnhof Karl_von_Bahnhof
Czech Republic
AlisonGross AlisonGross
Czech Republic Ústecký kraj
Lucii76 Lucii76
Czech Republic Ústecký kraj
certik6974 certik6974
Slovakia Banskobystrický kraj
-Ellienne- -Ellienne-
Czech Republic
susan5 susan5
Slovakia Prešovský kraj
attr-active attr-active
Czech Republic Hlavní město Praha