Všechno je jinak

20.5.2020 04:42 · 1,404 views Michaelaa

To řekl kdysi jeden rabín svému nejstaršímu synovi předtím, než skonal. JE NEBO NENÍ ? OTÁZKA ZA MILION..
Většina obyvatel Země je věřících - v XXI. století !!!
Nechci brát někomu jeho víru, jen je zvláštní, kolik monoteistických náboženství /judaismu, křesťanství, islám, šintoismus .A každý bůh, každá víra, jsou si v něčem podobné, ale jinak dost odlišné.
Kde je pravda? Ve Starém zákoně, v Novém zákoně, v Koránu? Navíc polyteistická náboženství.
Kde hledat pravdu, je- li jaká? Mnoho lidí se samozřejmě. upíná k některému bohu.
, když je jim zle na těle, ale hlavně na duši. Taky je zde faktor strachu z konečnosti života, nepřijatelná představa, že PAK, po smrti už není nic Neberu nikomu jeho víru, i když se dle mého názoru lidé modlí zbytečně.
Pokud by totiž existoval Búh, byl by nesmírně krutý a nespravedlivý nebo, a to spíš, jen lhostejný. Jsme malá sluneční sestava v Mléčné dráze, kde je těchto soustav přes 200 miliard. A více než 200 miliard je i galaxií. Nechápu tu vžitou a spoustě lidí vtloukanou představu, ¨že bůh je jen jeden a tím je JEJICH BŮH

ČERNOKABÁTNÍCI STRAŠÍ LIDI PEKLEM, JAKOBY PRO ZNAČNOU ČÁST LIDSTVA NEBYLO PEKLO UŽ.TADY NA ZEMI. A MUSLIMOVÉ OČEKÁVAJÍ PO SVÉ SMRTI RÁJ SE 7 PANNAMI.

Kecy a bláboly. Jeden příklad za všechny -. jak se duše může navěky smažit v pekle, když je vlastně nehmotná?

A přesto se lidé bojí pekla
nebo se těší na ráj. Tyhlety hlouposti vtloukali kněží prostým lidem už před tisíci lety, aby je tím udrželi v klidu, nepotřebovali rebelii.

Další důvod - strach, že jednou vše skončí a nebude nic , tím pádem věří.v posmrtný život. Nebudu to o komentovat, je to jejich názor.

Dle nejen mne, ale značné části lidstva je představa boha nemyslitelná.
Ale pozor- Pokud by nějaký bůh stvořil náš i jiné vesmíry, byli bychom v prostoru a čase zcela bezvýznamnými tvory.Co to je - malá kulička obíhající miliardy let kolem Slunce.
A pokud se týká Velkého třesku, jsem zastánkyní uzavřeného vesmíru, tedy za miliardy ,spíš desítky miliard let, se celý náš známý i dosud neznámý vesmír ( uvědomte si, že tmavá hmota tvoří tři čtvrtiny našeho vesmíru)zhroutí do takřka bezrozměrné koule, její vlastní gravitace může být v posledním okamžiku starého vesmíru vzniknout za neuvěřitelných teplot a nepředstavitelné hmotnosti k dalšímu Velkému třesku.
Fyzikové tento vývoj nepovažují za možný, ale pouze se na zásadě zcela nedostatečných informací DOMNÍVAJÍ (mnozí špičkoví), že Bůh existuje . A k teologům - Bůh je pro ně starej týpek
s dlouhým vousem.- naprosto antropofilní představa..

SHRNUTÍ: búh neexistuje jen v myslích některých z nás, stejně jak pofiderní peklo a ráj. OBOJÍ SI LIDÉ UŽIJÍ NA ZEMI a PO SMRTI NENÍ NIC.
Já sama se nebojím smrti víc než pomalého, bolestivého a krutého umírání. TO JE SOUČÁSTÍ PEKLA.
Ráj nikdy nikdo neviděl (stejně jako posmrtné peklo ani ráj).
Milí věřící, věřte dál.).Ve jménu víry) a ve jménu - ismů /většiny) zemřelo nejvíc lidí za celou historii lidstva. Všechno je o moci, penězích, pokladech,xenofobii, intoleranci atd zahynula nepřirozenou smrtí značná část lidstva.
Máme tu problém s islámským terorismem, známe příčiny a následky, a přesto NIC- našli jsme příčiny toho stavu a NIC s tím neděláme.( á propos- islám prožívá nyní stejnou dobu, jako křesťané se svými křižáckými válkami).
Zatím větší problém je ale hlad, podvýživa, nemoci. Na to vše jsou prostředky, ale není vůle zmírnit peklo hlavně v Africe, ale i jinde, např. v Indii.
V boha nevěřím /žádného), ale pokud by existoval, byla by to zrůda , která se občas pobaví tím, co se děje na ZEMI) v řádu milionů let a nestaral by se o něco tak bezvýznamného jako je lidstvo, kde sama existence řekněme civilizace by proběhla v řádu vteřin- jo, mohl by si to nahrát na DVD a po večerech se dívat na tu lidskou tragikomedii
Důležité jsou jen dvě věci : Všechno je jinak a bůh v našem smyslu chápání neexistuje. PROSÍM: pokud má někdo odlišný názor, nemusí hned používat jazyk dlaždičů uveďte své argumenty, ráda vám je vyvrátím.