Na holou

30.6.2011 10:26 · 8,457 views Gill1000

Tuhle vzpomínku už jsem napsal do chatu, ale chtěl bych se o ní podělit i s ostatními.

Chodil jsem na základní školu v době hlubokého komunismu. V té době byl ve škole poměrně běžným trestem výprask. V extrémním případě tzv. výprask "na holou". Šlo o to, že žák si musel před celou třídou stáhnout kalhoty a učitelka ho bila na zadek. Někdy jsme si směli nachat trenýrky, ale ne vždy. Nešlo ani tak o bolest, rány byly poměrně mírné, ale o to ponížení a stud. Na tom všem není nic tak šokujícího (i když dnes by to asi bylo považované za úplně nepřípustné). Problém ale byl v tom, že některé učitelky (konkrétně jedna) tuto metodu používali až do doby, kdy jsme my žáci již začínali tušit některé sexuální souvislosti.

Já jsem byl poměrně hodný a slušný žák, takže mne se tento trest dotknul výjimečně. Vlastně si pamatuji jenom na jeden případ. Bylo to tuším na škole v přírodě. Již nevím, co jsem provedl, ale učitelka mne zavolala k tabuli za účelem provedení trestu. Už když jsem šel mezi lavicemi, začal jsem být podivné vzrušený. Pak jsem se musel ohnout a stáhnout si kalhoty. Můj ještě poměrně malý ptáček byl už v pozoru a já měl pocit, že to všichni vidí. Polovina třídy byla samozřejmě děvčata. Možná to ve skutečnosti neviděl nikdo, ale ta možnost existovala.

Mám pocit, ale nejsem si úplně jistý, že trestaný žák byl při výkonu otočen bokem ke třídě. Což by bylo poněkud ohleduplnější k děvčatům - nic důležitého u nich vidět nebylo. Děvčata ale byla tomuto trestu podrobována velice výjimečně. Většinu obětí jsme tvořili mi chlapci. A naše intimní partie byly určitě v takovéto pozici dobře viditlné.

Jsem si vědom toho, že to dnes vypadá poměrně nepravděpodobné, ale je to pravda.