Šialene smutná princezná

2.5.2023 17:19 · 677 views FleurDeLys


Bola raz jedna princezná.Bývala v zámku so starými oknami.Zle sa jej cez ne hľadelo svet tam vonku.Mala doma svojho princa,ale veľmi im už spolu nešlo vládnuť.Snažila sa ho popchnút do predu,aby jej on tie okná vymenil.Ale nerozumel jej želaniam.Alebo nechcel ?Mohla aj hrach na stenu hádzať.Teraz sa on snaží,ale ona už nechce.Túžila po niekom,kto by jej tie okná vymenil.Aby sa mohla opäť dívať na svet.

Prišiel raz jeden rytier,vlial jej novú energiu do žíl,no ich láske nebolo súdené prežiť .Vrátil sa späť k svojej dvornej dáme .Musel.Zlomilo jej to srdce.Nie to,že musel ísť,ale to ,že jej to nedokázal povedať priamo do očí.Zostali jej len oči pre plač.Stala sa smutnou princeznou.Odišla preč,aby zabudla na svojho rytiera.Pomaličky sa jej to podarilo,len kde tu keď si naňho spomenula,sa jej rinuli slzy z očí.

Našla si nové záľuby,nových kamarátov.A popri tom spoznala nového rytiera,jej Pána.Poskytol jej nový pohľad na svet z jej zámku.Áno.Vymenil okná a ona mohla opäť jasne hľadieť na svet.Okná síce vymenil,ale múry okolo nich nezačistil.Zostali rozbité ako sekal staré okná von.Nechal prácu nedokončenú . Vraj im to spolu nejde ako si to predstavoval.Stala sa Šialene smutnou princeznou.