Slušnost odpovědět

23.6.2023 14:38 · 18,169 views -Ellienne-

Tento blog je adresován především normálním slušným mužům, kteří jsou otrávení tím, jak těm namyšleným ženským nestojí ani za odpověď. (Naprosto si neklade za cíl oslovovat hovada, která pošlou jako pozdrav fotku čuráka nebo roztomilé pokyny typu "ukaž prsa" nebo "pokecala bis o sexu", pozn. bez otazníku)

Je adresován mužům, kteří sice nejsou fňukny, ale prostě je nenapadlo, jak vypadá situace z "červené" strany.

Tito muži si po mnoha negativních zkušenostech zde na Amatérech kladou mučivé otázky typu "Kam se poděla obyčejná lidská slušnost?" "Co by jí to udělalo napsat třeba jen Nemám zájem?" "Už babička mě učila, že je slušnost odpovědět na pozdrav."

Naprosto chápu frustraci těchto mužů. Ale pokud nechtějí zanevřít na celé ženské pokolení a stát se zahořklými misogyny, je třeba čelit realitě. A ta je dána především neskutečným nepoměrem mezi muži a ženami na erotickém portálu.

......................................................................... Nejprve popíšu nejčastější situaci

Muž reaguje na inzerát nebo na pěknou galerii fotek ženy.

V těchto situacích se stane to, že ženě přijdou doslova stovky (bez nadsázky!!!) zpráv během několika málo dnů.

I kdyby žena chtěla, není v reálných možnostech někoho, kdo chodí do práce a má i nějaké rodinné povinnosti, aby odpověděla na každý, byť slušný vzkaz.

Tady bude potřeba trošku matematiky (jde jen o hrubé odhady)

  • napsání Nemám zájem.....5 sekund
  • rozkliknutí zprávy + odeslání... 3-10 sekund
  • rolování ke zprávám dolů - od 10. zprávy + 3 sekundy, od 30. zprávy + 10s na zprávu atd.
  • rozkliknutí REAKCE na Nemám zájem - reakce přijde nejméně v polovině případů...+6 sekund/2 = 3 sekundy na zprávu
  • jde o cca 25 sekund na 1 zprávu, na kterou chcete poslat bezmyšlenkovitou odpověď "Nemám zájem", pokud mluvíme o množství řekněme 200 vzkazů
  • 25x200 = 5000 sekund = cca 1,5 hodiny

1,5 hodiny vašeho volného času, tráveného rutinní monotónní nezáživnou prací. 1,5 hodiny, které jste chtěli strávit po svém – brouzdáním po internetu, prohlížením hambatých fotek nebo pruděním někoho v diskuzním fóru (nadsázka).

1,5 hodiny... Jenom? No pokud nebudete dělat naprosto nic jiného, nezvednete v průběhu této PRÁCE např. telefon ani partnerovi ani svému dítěti. Pokud se nebudete rozptylovat tím, že byste si třeba prohlédli profil pisatele. Nebo že byste nad jeho zprávou přemýšleli (a některé zprávy si to vážně zaslouží). A nikomu nebudete psát nic jiného než ono Nemám zájem, žádné osobnější nebo žertovné psaní nepřichází v úvahu. Tak potom jde JENOM o 1,5 hodiny. 1,5 hodiny nudné a neplacené práce v době, kdy jste chtěli jen tak relaxovat.

.........................................................................

Dále tato popisovaná situace:

Odpovím na inzerát, nedostanu žádnou odpověď, přitom vidím, že si ta žena dala inzerát znovu.

Co se možná stalo? Typický scénař: Ženě přišlo řekněme 500 zpráv (zkusili jste si někdy odrolovat 500 zpráv?). Vy jste byli 83. zpráva. Žena zahájí konverzaci např. s pěti muži, řekněme s číslem 7, s číslem 50, s číslem 67, s číslem 183 a s číslem 249.

Vaše zpráva byla klidně z těch, na kterou by žena ráda odpověděla a zahájila konverzaci, ale v době, kdy jste napsali, byla v čilém rozhovoru s číslem 7 a s číslem 50, psala první reakci číslu 67 a neregistrovala další příchozí zprávy, protože komunikace na třech frontách vás plně vytíží.

Zmíněné konverzace buďto vyšuměly nebo došly k setkání. Po několika hodinách žena sedne opět ke vzkazníku, a rozklikne horní zprávu - 183. Není šance, že by si byť i jen prorolovala vzkazy 68 až cca 160.

Situace pokračuje, a zkrátka... Z nějakého důvodu k nalezení toho pravého (nejlepšího milence / životní lásky ... dle zadání) nevede ani jedna z pěti komunikačních linií.

Příval zpráv se o něco zmírní, po cca 4 dnech už jich chodí maximálně 20 denně. Žena je ale vyčerpaná ze snahy o seznámení, tak si jde odpočinout a pár dnů jde prostě offline, má dopisování plné zuby, nečte nic.

Po dvou týdnech nabere nové síly, a má 2 možnosti - 1) buď proroluje posledních několik set zpráv, nebo jednoduše 2) dá inzerát znovu. Osobně mi přijde mnohem pravděpodobnější druhá varianta, i z výše zmíněného matematického rozboru.

.........................................................................

Další situace:

Žena žádnou zvláštní aktivitu nevyvíjí, nevydává fotografie, nedává inzeráty.

Jen tu tak prostě "je", brouzdá po profilech, prohlíží blogy, prolejzá fóra, lajkuje galerie. Je ve stadiu, kdy nemá nějakou intenzivní snahu najít cokoliv. Takové ženě až tolik zpráv nechodí, řekněme cca 10 denně, podle toho, jak moc je online nebo jakou má profilovku. Z těch 10 zpráv denně je většina balast typu "ahojky", čuráci nebo soustava smajlíků.

U takové ženy máte sice největší šanci s milým a osobněji podaným vzkazem, který se neutopí v desítkách dalších. Na druhou stranu, žena dost možná není ve fázi, kdy by měla náladu navazovat nějaké konverzace a seznamovat se.

Myslíte, že by měla odpovědět? Že jen proto, že je online, má povinnost odepisovat na každé slušné a třeba i hezké oslovení? I jen obyčejná reakce na milý vzkaz vám vezme pár minut. Jasně, pár minut, nemluvíme o 1,5 hodiny. Ale pořád je to pár minut vašeho VOLNÉHO ČASU, který jste si utrhli mezi pracovními a rodinnými povinnostmi, a o kterém si myslíte, že ho máte právo strávit absolutně jak chcete a že nikdo jiný nemá nárok vám z tohoto času sebrat byť jen jedinou minutu s odvoláním na to, že je to "slušnost". Já myslím, že odpoví jen tehdy, pokud se jí prostě chce (ošklivě řečeno), neboli čas strávený odpovídáním zapadá do její momentální představy relaxu a odpočinku.

.........................................................................

Toto je můj pohled ženy, která na Amatérech strávila více než 10 let. Drtivou většinu tohoto času jsem nestála o žádné reálné seznámení (buď jsem byla ve vztahu, nebo jsem byla v mezidobí, kdy jsem nikoho neměla ani nechtěla). Největší část času jsem zde trávila tím, že jsem jen tak bloumala ve chvílích, kdy jsem si chtěla odpočinout od povinností a klikala tak nějak na cokoliv, co mě napadlo, většinou šlo o blogy.

Jsem si už dávno vnitřně jistá, že je to moje právo, a že z pobytu zde mi nevyplývá absolutně žádný závazek k čemukoliv, kromě jediného - dodržet případnou domluvu "kdy a kde".

.........................................................................

Závěrečný vzkaz pro muže, kteří jsou otráveni tím, že jim ženy neodpovídají. Myšleno pro slušné muže, kteří nerozesílají čuráky, ženu přiměřeně osloví, uvedou (nebo mají na profilu) místo pobytu, výšku a váhu a co hledají, přičemž dají najevo, že si profil ženy přečetli a vzali ho na vědomí - tedy nepíšou tam, kde je zřejmé, že o kontakt s takovým mužem žena nejspíš nestojí.

Smiřte se prosím s realitou, že je vás tady víc, než slušných žen. O hodně víc. Smiřte se s tím, že si váš vzkaz ani nepřečte jen proto, že kolem něj naskákala spousta balastu. Smiřte se s tím, že to, že si žena všimne vašeho vzkazu, a že si ho všimne ve chvíli, kdy má chuť s někým navázat kontakt, je prostě věcí štěstí a náhody. Smiřte se prosím s tím, že dokud nemáte reálný kontakt naživo, není vám žena ničím povinována, protože se jedná o její volný odpočinkový čas, za který není nijak placena, aby si měla plnit nějaké své povinnosti.

A smiřte se prosím s tím, že ČAS je nejcennější komodita - a nelze si nárokovat ničí čas (byť v řádu minut) s tím, že jde o "obyčejnou lidskou slušnost".