O seznamování

29.11.2023 17:22 · 1,100 views PackaWoLove

Jsou podle mého laického názoru základní tři druhy: Seznamka, internetová diskuze a náhodná setkání někde v baru, MHD, práci a podobně.

Seznamka je jakýsi eshop; skoro každý moderní člověk má rád nákupy na internetu. Je to z pohodlí domova, a když máme nějakou představu o tom, co chceme, porovnáváme různé parametry, jako je cena a výkon. Srovnáváme s ostatním podobným zbožím, a nakonec nám to přijde až domů před práh. Pokud jsme vybírali dobře a řádně si přečetli vše pro a proti, jsme většinou spokojeni. Když ne, vrátíme to a jde se dál.

Strašně jsme si na to zvykli, a to připomíná internetové seznamky. Bodejť by ne. Když je každý líný zvednout zadek od PC a čeká, že mu jeho vysněný protějšek, kterému dal někde laik přijde až ke dveřím a bude z toho láska na celý život, nebo mu/jí minimálně vy... Jen tak, na zkoušku.

Občas tedy musíte i dojít dolů pro ten balík, to bych přirovnal k tomu, jít na rychlé kafe někam na benzínku. Čest výjimkám, ale... dle mého tohle seznamování na sílu prostě nefunguje. Chlap, ten se musí hodně snažit a přetvařovat, aby odolal konkurentům, když ho dáma zaujme. A žena? Ta má zase těžké dilema s výběrem.

Nehledě na to, že vybíráme dle prvního dojmu, to jest fotka. Ani nevíte, kolikrát vám utekl někdo, kdo není moc fotogenický a neumí/nechce používat filtry, ale určitě jste na té kávě potkali někoho, kdo tam měl fotku před dvaceti lety a kily, nebo mu/jí upravila AI.

Internetové diskuze, fóra, chaty, online hry (klany v nich a tak dále)... To bych přirovnal ke kamennému obchodu. Už trochu dopředu víte, že máte společné zájmy, víte, co vás baví a nebaví, a i když si přímo s nikým nemusíte psát, tyto skupinky lidí se sdružují a občas i srazují. Pokud vás baví třeba šachy, najdete si skupinu o nich a zapojte se do diskuze. Pletení, vaření, sex, cestování, hudba, divadlo, film? Je toho mraky, a můžete být sami sebou. A i když nepotkáte tu životní lásku, tak nových kamarádů se stejnými zájmy není nikdy dost.

A co se týče náhodného seznamování někde na "ulici"? To je taková tržnice. Může to být skvělé, ale když není, nedá se to ani reklamovat ;)