Benefity tantra masáže 💞

7.2.2024 12:37 · 1,174 views Mikatantra

Ještě jste na tantrické masáži nebyli a netušíte, jaké přínosy do vašeho života může tato nádherná masáž mít?? Tak se pojďte začíst do tohoto krátkého článku a shrnutí o čem ta tantra vlastně je ;)

Tantrická masáž je v mém osobním přístupu cesta k intenzivnímu spojení srdce těla a duše ... Žijeme totiž ve společnosti, která je postavená na tom, že je naše pozornost příliš vytrhávána směrem zevnitř do vnějšího a materiálního světa a často zapomínáme pak naše nejhlubší potřeby naší duše a našeho těla. Proto se snažím svým uměním, které spojuje tělo, mysl a duši, přivést klienty na jejich hlubokou vnitřní cestu, kde se mohou plně odevzdat a dopřát si kontakt se svým vnitřním posvátným prostorem a kde si mohou dovolit přijímat, aniž by museli cokoli dávat na zpět.

Tantra jako taková vychází z tradic hinduismu, jógy, taoismu a buddhismu, a jejím hlavním cílem je dosažení hlubokého intimního spojení sám se sebou a s partnerem či partnerkou. Je to cesta zpět ke své autenticitě a velmi doporučuji zajít na ní s někým, kdo má opravdu praxi a patřičné vzdělání. Pokud máte ve své sexuální historii jakékoli trauma, či zneužití, přesvědčte se nejdříve, že člověk, který vás bude masírovat umí pracovat s traumatem, aby jste se vyhnuli případné retraumatizaci.
Tato forma masáže není jen povrchní zážitek a velice se liší od tradičních masáží, protože je komplexní, zaměřuje se na uvolnění energie, obnovu vitality a dosažení harmonie v těle a mysli. V tomto článku se podíváme na základní principy tantrické masáže, její historii a výhody.

Historie tantrické masáže
Tantra má své kořeny v dávných indických náboženských tradicích, které se věnují duchovnímu rozvoji a osvícení. Tantrická masáž vychází z těchto tradic a spojuje prvky jógy, meditace a erotiky. V průběhu času se tantra rozšířila do různých částí světa a vytvořila mnoho různých stylů a přístupů k tantrické masáži.


Základní principy tantrické masáže

Tantrická masáž se zaměřuje na několik základních principů:

♡Vědomé dýchání:
Dýchání hraje klíčovou roli v tantrické masáži. Klienti a maséři se soustředí na své dechy a snaží se synchronizovat své dýchání. To pomáhá vytvořit hlubší spojení a zvýšit energii.

♡Energické spojení: Tantrická masáž se snaží uvolnit energetické blokády v těle a umožnit volný tok energie. To se děje prostřednictvím různých technik, včetně doteků, masáže a stlačení.

♡Vědomá přítomnost: V tantrické masáži je klíčové být plně přítomný a vědomý v daném okamžiku. To zahrnuje soustředění na každý dotek a každou reakci těla.

♡Erotická složka: Tantrická masáž zahrnuje erotické prvky, ale je důležité poznamenat, že není zaměřena pouze na sexuální uspokojení. Erotické prvky jsou zde spíše jako součást celkového procesu, který pomáhá klientovi prohlubovat své smyslné prožitky. Důležitější je zde vědomá práce se sexuální energií která má přinést benefity do vašeho intimního a osobního života

Výhody tantrické masáže
Tantrická masáž může mít několik potenciálních výhod:

♡Zlepšení vztahu: Tím, že se partneři soustředí na vzájemnou komunikaci a intimitu, může tantrická masáž posílit jejich vztah a spojení.Prosím chápejte, že mezi profesionální a partnerskou masáží je výrazný rozdíl, profesionální masérka není vaše partnerka ;)

♡Uvolnění stresu: Masáž a důraz na vědomé dýchání mohou pomoci klientům uvolnit stres a napětí, ktery negativně ovlivňuje, jak se cítíme.

♡Zvýšení vitality: Tantrická masáž má za cíl uvolnit energii v těle, což může vést k větší vitalitě a vnitřní spokojenosti.

♡Posílení sebevědomí: Prožití tantrické masáže může klientům pomoci lépe pochopit a akceptovat své tělo a sexualitu, což může vést k posílení sebevědomí.

Je důležité si uvědomit, že tantrická masáž není pro každého a že vyžaduje důvěru a otevřenost mezi klientem a masérem. Je důležité najít zkušeného a seriózního maséra, který může provádět tantrickou masáž s respektem k vašim hranicím a pohodlí.

Tantrická masáž může být krásným způsobem, jak prozkoumat své tělo, mysl a duši a dosáhnout hlubšího spojení s partnerem. Je to umění, které podporuje lásku, intimitu a sebepoznání.

Namaste
S láskou, Mika 🕉☯️🙏💞