Monogamie je a zároveň vždy byla i jeden ze způsobů jak mohl teoreticky stát ovládat lidi (potencionálně ne přímo). Jednoduše když se vezmou má takhle stát skoro jisté že vyhrál jednu finančně zabezpečenou domácnost která si může udělat i děti (pro to jsem pro svatby geyů a lezeb ať si mají i klidně adoptované děti, aspoň budou mít hezky domov a jistá objetí v nouzi). To je tedy pohled z toho praktického pohledu a je v tom prostě spíše jistota. To máte podobně jako rodinné firmy. V otevřených vztazích dá se to použít i na ty firmy. Máte moznost zažít a objevit víc ale nikdo vám nic nemůže zaručit a je to složitější se o to postarat. To je i důvod proč to tolik starých lidí tolik zavrhuje. Protože neví jestli ta trojce neudělá pár a pak zůstane jejich dítě na buben a ztratí rovnou dva či víc lidí na kterých mu záleželo. Je to komplikované ale asi je také fajn to jako mladý vyzkoušet i když to bude na víc jak 50% sklamání.
This post has been deleted by user.
Vždyť ti dnes nikdo nebrání žít třeba v polyamorfnim vztahu s x lidmi a každý může spát s každým.
Takhle to chtěj chlapy, ženy ne.
já vím, ženy chtějí vařit a starat se o děti 

Ženy hlavně chtějí muže ne nevyzrálé mamánky co se neumí chovat dospěle.
to taky, ale říkat, že ženy nechtějí žít v polyamorfním vztahu, to jen pánové, je názor z pravěku
To musí být hlavou jinde.. to není o pravěku ale o tom přemýšlet co se předává budoucím generacím.. podle toho co znám muže tak možná pár procent by to vzalo v rámci sexu ale sotva dokážou uřídit domácnost s jednou..
ale to není o tom, že žije více lídí v jedné domácnosti. Je to jako by bylo x lidí i třeba v páru a ty se nějak střídají. Je to jen nový název, proto co, po staletí někteří běžně praktikují
Jedná se o napojené další vztahy.. proto je mono a poly..že si to dáš s párem je jen nějaká zvědavost a praktika.. tohle je už o citech
pěkně jsi to popsala
lépe bych to neřekl
Pro nas chlapy je monogamie nesmysl, ale zeny to maji jinak. Pro ne monogamie, bohuzel ta seriova je nejlepsi strategie.
Vztah muže a ženy je přirozená záležitost a zároveň to nejkrásnější a nejtvořivější čeho se tady na tom světě můžeš dočkat ..
To co se tu poslední roky děje je spíše neschopnost být člověkem a neustále vymýšlet hlouposti ale jedno je jisté, pokud si nevybuduješ nic včas, zůstaneš jednou sám..
Je tu dost témat, co tu lidi provozují a zatím to spěje jen k rozchodům a k rozvodům a věř, že jak se o tobě žena dozví, že jsi jen nějaká matrace nebo se neumíš chovat dospěle, nikdo tě ve finále ani chtít nebude takže tyhle názory jsou pro lidi, co neumí být plnohodnotným člověkem..
Sleduji svět od počátku a ani jednou mě nenapadlo být homosexuální, bisexuální, hledat si více partnerů či zkoušet nesmysly ..
To nejkrásnější je to, co je vyzkoušené a to je muž a žena, rodina a cíl se sebou něco udělat, učit se a tvořit..
To co se tu poslední roky děje je spíše neschopnost být člověkem a neustále vymýšlet hlouposti ale jedno je jisté, pokud si nevybuduješ nic včas, zůstaneš jednou sám..
Je tu dost témat, co tu lidi provozují a zatím to spěje jen k rozchodům a k rozvodům a věř, že jak se o tobě žena dozví, že jsi jen nějaká matrace nebo se neumíš chovat dospěle, nikdo tě ve finále ani chtít nebude takže tyhle názory jsou pro lidi, co neumí být plnohodnotným člověkem..
Sleduji svět od počátku a ani jednou mě nenapadlo být homosexuální, bisexuální, hledat si více partnerů či zkoušet nesmysly ..
To nejkrásnější je to, co je vyzkoušené a to je muž a žena, rodina a cíl se sebou něco udělat, učit se a tvořit..
Jak zapadají tvé sexuální služby do vyzkouseneho vzorce muž, žena, rodina... zákazníci?
Odpovídám na dané téma ... nepleť semka finanční věci k cíli, který ty v ničem nemáš
My se známe? My jsme probírali mě cíle? Ty morální autorito 
A neodpověděla jsi mi jak zapadá tvé kouření čůráků za peníze do tradičního modelu rodiny. Když máš odpovědi na vývoj světa od jeho počátku (nevěděl jsem, že jsi tak stará), tak máš jistě i na tohle.
A neodpověděla jsi mi jak zapadá tvé kouření čůráků za peníze do tradičního modelu rodiny. Když máš odpovědi na vývoj světa od jeho počátku (nevěděl jsem, že jsi tak stará), tak máš jistě i na tohle.
Já bych si nedovolila dělat služby zadaná, na rozdíl od většiny, já si mužů vážím a nedovolila bych aby se můj muž trápil..
Takže já si budu hledat muže po ukončení služeb a vím moc dobře, jaký je správný vzorec rodiny..
A že si pomáhám orálem? a co jako, aspoň si vybuduji svoje podnikání a mohu i jako žena dopřát své rodině , ty tu jen držkuješ , protože ty ten správný vzorec nesplňuješ :) Hezký večer..
Takže já si budu hledat muže po ukončení služeb a vím moc dobře, jaký je správný vzorec rodiny..
A že si pomáhám orálem? a co jako, aspoň si vybuduji svoje podnikání a mohu i jako žena dopřát své rodině , ty tu jen držkuješ , protože ty ten správný vzorec nesplňuješ :) Hezký večer..
A co že je ten správný vzorec, morální autorito?
Mimochodem jsi tu kritizovala ostatní, sem píšou často a přitom jsi tu taky přilepená pořád.
Mimochodem jsi tu kritizovala ostatní, sem píšou často a přitom jsi tu taky přilepená pořád.
Nie je to prezitok, je to iba jedna z moznosti.
Já se s tímto názorem stotožňuji, lidé by měli přijmout, že monogamie je přežité dogma, které lidem vnutilo křesťanství.
Ještě dávno před příchodem křesťanství naši předci dodržovali přirozené zákony čistoty rodu a krve KONY Rita. Muž dbal na čistotu svého rodu tak, aby žena kterou si vybral jako partnerku byla pannou .Vyžadovalo se to z důvodu že první sexuální partner vtláčel "pečeť " všem dětem ženy i když je pak měla s jinými muži . Cituji : Sú známe prípady, keď biela žena s bielym mužom zrodí negroidné dieťa, pretože jej prvý partner bol negroidného typu. Okrem toho sa ukázalo, že sa dedia nielen vonkajšie znaky prvého sexuálneho partnera, ale v niektorých prípadoch aj jeho choroby, a to najmä: pohlavné, duševné, ochorenia krvi atď. Akonáhle bolo toto vedecky podložené, všetky výskumy a publikácie o probléme telegónie boli prísne utajené pred verejnosťou a v každodennom živote aj v médiách označovali telegóniu za falošnú vedu.
Teď jste to trefil "S příchodem zemědělství a majetku si lidi začali hlídat, kdo bude dědit a koho budou živit...." . Aby nechovali a nedědili " cizí" děcka ale vlastní krev a rod, hlídalo se aby nevěsta byla panna. Tam nešlo jen o papír .Dává to logiku. Ještě ne tak dávno byla přespanka na vesnici pro muže jako nevěsta nežádoucí a bezcenná hoši si to mezi sebou řekli ,důvod stále stejný.
Ještě dnes v některých národech hlídají o svatební noci rodiče ženicha za dveřmi na plachtu od krve . Když nevěsta není panna je to důvod k okamžitému anulování manželství .
To, co píšeš, zní velmi nepravděpodobně až nesmyslně. Ty asi miluješ konspirační teorie. Nějací "ředitelé zeměkoule" nařídili utajit vědecké důkazy a celá vědecká obec je poslechla na slovo... jen ty jsi vyjímečný a máš skutečné důkazy ke svému tvrzení. Nejlépe bude, když sem dáš ty odkazy na zmiňované vědecké práce
Z tohoto poznání vzniklo i Právo první noci pro pána , manžel byl až druhý .
Každému je známo že se sem odkazy dávat nesmí . Věřte čemu chcete tohle je ověřený fakt který vám řeknou i chovatelé čistokrevných zvířat ,ani vědce nepotřebují stačí selský rozum a vlastní zkušenosti a pozorování. Sledujte TV jen tam je všechno pravdivé a vědecky podložené .
Bylo to myšleno ironicky. Televizi nemám 10 let , rádio taky neposlouchám.
Nejde o obecný názor společnosti, ale o silně subjektivní povahu každého jednotlivce. V případě, že i ty, i tvá partnerka si myslíte, že je to přežitek - pak je to přežitek. Pokud si to myslí jen jeden z vás, tak to přežitek není.
Pokud to mají oba partneři stejně nastavené, tak proč ne. Myšlenka je to pěkná. Ale vybouřit se má člověk v mládí a netahat si to do vztahu, který buduje a chce ho mít napořád.
Sex je u mě hlavní motor vztahu, ale jako auto bez dalších věcí okolo nepojede.
Sex je u mě hlavní motor vztahu, ale jako auto bez dalších věcí okolo nepojede.
Pokud to nevadí oběma ve vztahu tak proč ne. V tom případě motor nepotřebují. Ale žít vedle sebe jako kamarádi... jde to... Jsou krasné maličkosti po ránu donesená káva, laskání po vlasech, něžnosti, společné zážitky. To pak je motor stále vytočenej aspoň u mě
Víš jak ty maličkosti mám teď já a sem rád že jsem jen v jedné rodině.
Že po ránu když vstávám ve čtyři ráno tak kávu do postele mi nikdo nedonese poněvadž je sama zavrtaná ve snech a důvod proč to tak je ,protože jeden z výplodů naší lásky potřebuje odvézt na trénink a kdybych jí tam tu kávu přinesl já tak mě pošle ehm...večer pro změnu v deset přijedeš z tím druhým výplodem.
Takže až uvidím jak takhle funguje nějaký šťastný šestiúhelník vztahů v pokročilé dospělosti života tak před nimi smeknu ale zatím jsem viděl jen pubertální vztahy jak dominují v řečích jak je skvělý mít volný vztah ale jakmile dotoho přijdou děcka obláčky jsou fuč.
Že po ránu když vstávám ve čtyři ráno tak kávu do postele mi nikdo nedonese poněvadž je sama zavrtaná ve snech a důvod proč to tak je ,protože jeden z výplodů naší lásky potřebuje odvézt na trénink a kdybych jí tam tu kávu přinesl já tak mě pošle ehm...večer pro změnu v deset přijedeš z tím druhým výplodem.
Takže až uvidím jak takhle funguje nějaký šťastný šestiúhelník vztahů v pokročilé dospělosti života tak před nimi smeknu ale zatím jsem viděl jen pubertální vztahy jak dominují v řečích jak je skvělý mít volný vztah ale jakmile dotoho přijdou děcka obláčky jsou fuč.
Neříkam každý den na to by byla chuť, ale není čas. Ať už malé nebo velké něžnosti. Taky mame výplod naší lásky. Rekonstrukce domu se trochu zvrtla v totální a taky v totální destrukci soukromého účtu a hypotéky. A co si budem povídat půlku věcí si tam dělám sám. To už by finančně nevyšlo. Tak potěší když já nebo žena si uděláme aspoň pro sebe nějakou maličkost. Pravda nechtěl bych mít ženu a třeba dvě na stálo přítelkyně (to poly... a něco). Sice ,,pytlík,, by byl nějakou domu spokojenej. Ale mě stačí nálada a problémy té mojí... a ještě k tomu, když zapomeneš pár položek z nákupu a vynásobím si to dalšíma dvěma ženskýma to ten kdo do toho jde musí být ,,sadomasochista,, na to už nervy nemám.
Třeba některé kde dotoho zasáhl zdravotní stav jednoho z jedinců
V tom případě bych to pochopil
.... svět nekončí na konci internetu.....tam tepve začíná....tak se smiř s realitou zivota nebo se zabarikaduj tady
Hele když se ti po letech začne líbit někdo jiný,kdo tě drží,,rozejdi se ,rozved se , nebo někdo ti brání,,
Nebo jaký máš důvod žít s někým koho už nehceš mít vedle sebe (edited)
Nebo jaký máš důvod žít s někým koho už nehceš mít vedle sebe (edited)
To že se ti zalíbí někdo jiný,ještě neznamená, že nechceš být se současným partnerem.
Já jsem ženatý 40 let a svoji ženu miluji. Máme spolu sex cca1-2x týdne/14 dní, a nikdy bych se s ní nechtěl rozejit. Nicméně miluji masáže. Klasické, to chodím k jednomu maserovi už desítky let, a taky mám rád erotické masáže zakončené v lepším případě oralkem. Je to pro mě relax a příjemné uvolnění, když je zrovna v koulích plno.
Rozhodně nikdy a nikde jinde nesoulozim, nelíbam se a nelizu.
Tak to mám ja a jsem spokojenej
Já jsem ženatý 40 let a svoji ženu miluji. Máme spolu sex cca1-2x týdne/14 dní, a nikdy bych se s ní nechtěl rozejit. Nicméně miluji masáže. Klasické, to chodím k jednomu maserovi už desítky let, a taky mám rád erotické masáže zakončené v lepším případě oralkem. Je to pro mě relax a příjemné uvolnění, když je zrovna v koulích plno.
Rozhodně nikdy a nikde jinde nesoulozim, nelíbam se a nelizu.
Tak to mám ja a jsem spokojenej
Takže sobecký chlap 🤣................
A co je na tom sobeckého???
Radim Uzel to považuje za normální, v rámci normálního fungování vztahu?
Radim Uzel to považuje za normální, v rámci normálního fungování vztahu?
Že žena je donucena pouze dávat? Hezký, ale tady vžitý názor
Ale on evidentně jen bere 👍 ještě že to nebude výhledově muset řešit, a na to se těším jupí
Ženská musí snášet a dělat všechno, a chlap jen bere, to je moc hezký (edited)
Ženská musí snášet a dělat všechno, a chlap jen bere, to je moc hezký (edited)
Z pohledu tohoto webu to tak vypadá. Jenže život není jen o sexu.
Mě to vysvětlovat není třeba ,já mám známou která si nabrnkla blba co si nato hrál a tu jeho hru začala praktikovat a ten její vztah ukončila žárlivost a nevyrovnanost toho blbečka a důvod protože se vrátil domů a ona tam měla přítelkyni s jejím přítelem a večer si šli užívat a jeho u toho nechtěly protože ta přítelkyně ho necítila k souznění a bylo zadělàno ke konci
to ze je nekdo monogamny snad nerobi z neho blbecka. mozno mu to ta jeho blbka mala vysvetlit jak to citi a jake ma potreby...nie?
Jé , sem blbej s tou odpovědi předešlou , hele on si hrál na polyamorní vztah .
Tak někdo kdo je žárlivej a hraje si na monogamní vztah tak určitě. A jinak co mu Podle tebe měla jinak vysvětlit,, že si prostě nevrzne,, když ho kamarádka odmítla ..

Monogamie je přežitek...
Žijeme přece v 21. století
Podívejme se na to realisticky. Jen malé (velmi malé) procento párů cítí vzájemnou přitažlivost i po letech. Zároveň tu jsou bisexuální a jiné choutky, co v sobě velká část lidí potlačuje jen kvůli zakořeněné monogamii. Je přece úplně v pohodě, ze se někomu začne, po letech vztahu, líbit někdo jiný nebo třeba jiný gender (já osobně bych stříkal z pěkných shemale nebo TS, což u mě vůbec nevylučuje ženy, byť nejsou klasickým "ideálem krásy". Miluju je úplně stejně).