Kamarádky s výhodami, milenky

A jiné ženy v milostných vztazích
Rozmohlo se používání " kamarad- ka s výhodami".
Poslední dobou mi totiž označení "kamarád-ka" přijde trochu opovržlivý.
Milenka, milenec tady cítím víc určité noblesy.
Jak vnímáte rozdíl mezi tvz " kamarádem-kou", milencem -kou?

No a co je milenka? Myslela jsem že to je když je to v manželství, ne když si občas vrznou a zdar... To není milenectví, to není nic. Kámoš na vše je když někam zajdete, milenectví je při zadanosti a něco spolu trvale trávíte víc. Ale občasný vrz s někým cizím, komu se dělá jen matrace když chlap chce, není noblesní a proto nezaslouží nóbl name.
Milenka je někdo s kým někomu zahývám za jeho záhy. Imho to má velmi negativní význam a v naší společnoti je tím obecně opovrhováno.
Kamarádka s výhodami je prostě normální vztah mezi lidmi co se z různých důvodů ještě nechtějí vázat dlouhodobě. (to že jsi třeba někde na škole a víš že dva roky se budeš stěhovat daleko pryč a vztah to asi nepřežije, to přece není důvod k celibátu, ne?)
Já vnímám milenku jako ženu, se kterou se muž schází, ačkoliv má oficiální vztah s jinou ženou. Kamarádka s výhodami je v mém vnímání žena, se kterou muže pojí kamarádství, zájmy a jsou si natolik blízcí, že i sex.
Co na takovou kamarádku říká manželka?
Nevím, já byl v manželství vždy věrný. Jen jsem popsal obecné rozdíly.
Záleží, jak to mají nastavené
Záleží jakou manželku máš*3*
Asi takhle v životě jsem měl docela dost fajn kamarádek na sport, véču, projížďka na moto a tak, prostě jsme se občas potkali a pokecali, všechny do jedné jsem opíchal, nikdy jen postel vždycky s nějakou omáčkou. S pár posedím ještě dnes a už bez, prostě to přišlo, ochutnali jsme se a je to fajn.Kdybych zatlačil, dostanu i dnes, ale to by možná pokazilo to kamarádství.
Tak za mě to jsou hodně vágní pojmy, každý si pod tím označením může představit něco jiného. A určitě splní definici. Záleží spíš na obsahu, než na názvosloví. Důležitější než samotný pojem je náplň schůzek a samotný přístup k tomu vztahu a dodržování dohodnutých pravidel. A ano, nazývám to vztahem, protože každá relace je z matematického pohledu nějaký vztah... A jak každý víme, relace není operace. Operace je potom samotná náplň schůzek a jednání mimo schůzky. V mileneckém, kamaradském vztahu je potom vše jen o samotném přístupu a důvěře obou. Protože ať už to nazveme jak chceme, vždy je nejdůležitější dodržování dohodnutých pravidel. A nejednat nefér v nepřítomnosti druhého. Můj názor, možná mi to dává i smysl😀
Já to beru takhle:

kamarádství s výhodami = kamarádství kde je i sex. Dalo by se se to i nazvat jako otevřený nezávazný vztah. A nejde tam jen o sex.

Milenecký vztah = čistě sex a materiální rozmazlování. Často když nejsou spokojeni se sexem s partnerem tak je tu milenec/milenka

A tím že to každý vidíme jinak tak dochází k nedorozumění. A jsou samozřejmě i takoví co toho zneužijí a udělají jen sex z něčeho co není jen o tom.
Já to také tak vidím. Kamarádka, kterou chlap píchá není žádná kamarádka. Kamarádi se přece vzájemně nešukají. Ale například mají přátelský vztah celý život a pomáhají si. Já se spíš setkala s tím, že když chlapi mluví o kamarádce, je to pro ně jen taková díra na semeno- bez závazků, zodpovědnosti, citů a leckdy i bez přátelství a hlavně- není jediná. Většinou bývá jedna z mnoha, což je pro mě hnus ani ne z morálního hlediska, pokud je nezadaný- ale hlavně ze zdravotního. Já bych byla raději milenkou, hýčkanou, respektovanou, s nějakými těmi city a zodpovědným přístupem obou. Samozřejmě, trvalý - vážný vztah s láskou je top, ale to se skoro nedá najít.
Ale dá já jsem z ženou už 33 let🥰🤗👍
Můj dotaz vznikl na základě pocitu podobného vyjádření Johana108. Netvrdím, že je to tak pokaždé a ve všech zmíněných bodech, ale tvz "kamarádka" je podle mě často používáno ve smyslu spíš tě díry... A aby to nevypadalo až tak vulgárně, maskuje se to tímto slovem, ačkoli s tím člověkem vás krom tělesných tekutin nespojuje nic. Jste mu vlastně skoro jedno.
To je přece úplně jedno jak to nazývat. Obě strany se schází hlavně kvůli sexu.
A co kdyz krom sexu nekdo hleda fakt i kamaradku? Jakoze nekoho, s kym se da rano vyrazit na vejlet, stravit fajn den a vecer se rozejit dom bez predpokladu, ze se spolu rovnou vzdycky vyspime?
je to taky moznost tech variaci je vice. Mne mrzi, to sem byl este panic ze sem jednu kamosku odmitl v sexu sem chtel zapusobit ze mi nejde jen o to jedno a od te doby nejak nas vztah ochladl. Vim mladicka nerozvazna blbost!
Souhlasím , každý to vykládá po svém.
Já mám se slovem milenec spojen spíš sexuální vztah. Pod pojmem kamarád s výhodami si představím vztah, kdy spolu tráví i společný čas, pomůžou si když je někdo v nesnázích atd. A pak si vlastně pomůžou i v posteli. Takže za mě lepší.
milenka = sex darecky skryvani ji pred druhym partnerem.
Kamaradka = bez i sex muze byt neni to primarni, vyslechnete se navzajem, pomuzete si.
Takto to mam nastavene ja.
Taky se mi to nelíbí...Mám to stejně jako ty..
Milenka je pro mě žena která hledá jen sex a vzrušení. Spíš přemýšlí jak vytěžit víc pro sebe. Kamarádka ti pomůže a poradí když potřebuješ.
Nooo nebude to v spoločnosti inych ( v práci, na nákupoch, pri čakaní na vlak/bus lepsie zmieniť kamoška s výhodami, než milenka?
Preferuji být milenkou než kamarádkou s výhodami, přijde mi levnější a sexuálně orientovanější.
Kamarádka s výhodou je jednoznačně levnější varianta než milenka.
Já to vidím jinak, kamarádství je hodně hluboký a intimní vztah, kamarádi do sebe zpravidla nejsou zamilovaní, ale mají se rádi a váží si sebe navzájem. No a jestli spolu přitom i spí, proč ne. Milenecké vztahy jsou spíš o lásce a zamilovanosti. Takhle je to můj pohled, nevydávam to za obecně platnou pravdu.
Podle mne je to všecko o vzájemné domluvě, jako každý vztah. A když už píšu ohledně vztahu vždy se ženy hledající vztah pro jistotu ptám jaký vztah má ta dotyčná vlastně na mysli.
Je mi to jedno, hlavně, že je při chuti!