Tanečník Brendan Cole odvážně promluvil o svém rozštěpu penisu

6.11.2018 15:10 Source: Famous
Tanečník Brendan Cole odvážně promluvil o svém rozštěpu penisu

LONDÝN – Nejčastější příčinou úzkosti a nedostatečného sebevědomí u muže je nespokojenost s vlastním penisem. Naopak největší machři zakládají své borectví pouze na větším mužství. Bohužel. Že je však těžké nemít v dnešní společnosti mindráky z nedokonalého pyje, dokládá také novozélandský tanečník Brendan Cole. Promluvil v britské televizi otevřeně o tom, jak těžké pro něj bylo žít s rozštěpem penisu – tzv. hypospadií.

Cole byl několik let účastníkem soutěže Strictly Come Dancing (britská obdoba StarDance) a je tedy ve Spojeném království populární a oblíbený. Pohledný muž s dokonalou figurou však skrývá mindrák, který ho trápí od raného dětství.

Brendan se narodil s hypospadií. To je vývojová vada, při níž močová trubice neústí na špičce žaludu, ale na spodní straně pyje v různé poloze. Nejvážnější hypospadie má vývod močové trubice u báze šourku a penis je rozštěpený naplocho. Lékaři dokážou chirurgicky hypospadii léčit. Je to ale proces mnohaletý, který malé chlapce stresuje, nutí trávit mnoho hodin na operačních sálech, a navíc jim neustále připomíná, že mají nestandardní penis.

„Společnost to do vás vrývá od velmi raného věku, máte malý penis, nebo velký penis? Většina lidí má docela normálně narostlý penis. Na osobní úrovni musím poznamenat, že jsem měl problémy, když jsem se narodil, měl jsem totiž hypospadii. To mi působilo velké mindráky a osobní nejistotu. Je to stav, kdy se penis nevyvíjí plně nebo má nějakou vadu. To byl u mě velký problém,“ svěřil Brendan v pořadu Loose Women televize ITV.

Cole musel mezi druhými a dvanáctými narozeninami na dvanáct jednotlivých operací, při nichž se mu lékaři pokusili penis rekonstruovat tak, aby připomínal zdravý orgán.

„Pořád mě to nutilo se ptát, zda je vše v pořádku, zda to funguje, zda jsem jako každý jiný, trvalo to do mých šestnácti, osmnácti a dokonce do mých raných dvaceti let, stále jsem se trápil otázkami. Zda jsem ho měl jako ostatní, protože všichni máme mindráky,“ vyprávěl dále Cole.

More articles