Když muž velmi silně přitahuje ženu, obouvá si tato na rande podpatky

17.9.2019 03:36 Source: Famous
Když muž velmi silně přitahuje ženu, obouvá si tato na rande podpatky

BRATISLAVA – Sexuální signalizace u lidí je velmi rozmanitá. Ženy své vzrušení a zájem o muže projevují třeba špulením a líčením rtů. Vychází to z evoluce, protože vzrušené a mužem přitahované ženě se prokrví a zrudnou rty. Jenže moderní žena vyjadřuje svůj zájem o partnera také volbou obuvi. Když si na rande dobrovolně bere podpatky, dává tím najevo, že partnera považuje za velmi přitažlivého.

Tvrdí to vědci z Komenského univerzity v Bratislavě. Ti provedli experiment, v němž si tři stovky žen měly zvolit boty na rande se dvěma muži. Z toho jeden byl velmi atraktivní, zatímco druhý považován za velmi neatraktivního. Šest z deseti žen si z nabízených bot vybralo podpatky, když mělo jít na rande s atraktivním mužem. Jen dvě z deseti žen tyto boty obuly na rande s mužem, který byl považován za sexuálně nepřitažlivého.

„Z evolučního pohledu vysoké podpatky slouží jako jemný a strategický indikátor ženina sexuálního zájmu. Na druhou stranu ženy se můžou vyhnout vysokým podpatkům v situaci, kdy se chtějí vyhnout zájmu muže,“ tvrdí autoři v článku pro odborný časopis Personality and Individual Differences.

Vedoucí výzkumu doktor Pavol Prokop pak deníku The Mail uvedl: „Ženy používají různé taktiky chování s cílem zaujmout pozornost přitažlivého muže. Vysoké podpatky zvyšují fyzickou atraktivitu ženy u opačného pohlaví, takže jejich použití se zdá být silným sexuálním signálem. Zlepšují také zakřivení páteře a mění ženskou chůzi, zkracují kroky a zvyšují rotaci kyčlí.“

More articles