Ian McKellen: Hamlet byl určitě bisexuál

21.6.2021 13:30 Source: Famous
Ian McKellen: Hamlet byl určitě bisexuál

LONDÝN – Herec Ian McKellen je přesvědčen, že nejslavnější z Shakespearových hrdinů byl bisexuální. Sám kralevice Dánského hrál poprvé před padesáti roky, kdy mu bylo dvaatřicet let. Ve dvaaosmdesáti letech dostal šanci znova. A hodlá představit slavného intelektuála pochybujícího o smyslu bytí jako muže, který je i na muže.

„Když se na mě přijdete podívat, neuvidíte starého muže, který se snaží předstírat, že je mladý. Uvidíte muže předstírajícího, že je kralevic, intelektuál, neurotik předstírající, že miluje sovu matku, že miluje dívky a chlapce. To jste nevěděli, že je v Hamletovi, že? Je to tam, Rosencrantz říká Hamletovi: ‚Kdysi jste mě miloval,‘“ svěřil Ian v rozhovoru pro BBC.

Kdo by rád dvaaosmdesátiletého Iana viděl hrát Hamleta, bude si muset opatřit lístky v Královském divadle (Theatre Royal) ve Windsoru.

„Myslel jsem si, že budu možná hrát Polonia. Ředitel divadla Sean Mathias řekl, ne, rádi bychom, abyste hrál Hamleta. Následovala pauza, říkal jsem si, to zní tak trochu šíleně. Pak jsem si řekl, ne, pokud to chcete. Pokud chcete na začátku představení říct, je tu skupina herců všech velikostí, tvarů a věků, barev kůže, etnik a zkušeností, a hodláme vám vyprávět starý známý příběh, ale zřejmě ne tak staromódním způsobem, pak se mi to jeví jako dobrodružství, které stojí za to pokoušet,“ dodal McKellen.

More articles