Neurologové lokalizovali v mozku centrum stimulace klitorisu. Větší ho mají náruživé ženy

24.12.2021 10:40 Source: Famous
Neurologové lokalizovali v mozku centrum stimulace klitorisu. Větší ho mají náruživé ženy

BERLÍN – Němečtí neurologové poprvé přesně lokalizovali centrum v mozku, které je aktivováno při stimulaci klitorisu u ženy. Prokázali také, že některé ženy mají toto genitální pole mohutnější a že jsou to ty ženy, které mají aktivnější pohlavní život, silnější libido a jsou tedy náruživější. Neví se ale, co způsobuje co.

Tedy zda jsou ženy s větším genitálním polem v mozku sexuálně náruživější, protože je toto centrum větší, nebo zda se u žen majících aktivnější pohlavní život, které se častěji věnují sexu, a tedy častěji stimulují svůj klitoris, následkem toho centrum v mozku zvětší.

„Popsali jsme přesné umístění ženského genitálního pole v somatosenzorické kůře mozku a poprvé jsme přinesli důkazy o tom, že mezi ženami existují rozdíly ve struktuře tohoto centra a že to souvisí s tím, jak častý má žena pohlavní kontakt,“ tvrdí neurologové z Univerzitní nemocnice Charite v Berlíně.

Zatímco výzkumu genitální stimulace penisu a příslušného genitálního pole v mozku mužů se vědci věnují dlouhodobě, ženy jsou v tomto opět diskriminovány.

„Je to naprosto neprostudované téma, jak jsou ženské genitálie reprezentovány v somatosenzorické kůře mozku a zda je možné toto centrum měnit a modifikovat tím, jak ho ženy používají nebo jaké mají sexuální prožitky,“ uvedla autorka studie profesorka Christine Heimová.

Genitální pole ženy je umístěno blízko centra, které reaguje na doteky kůže na stehnech. A je to velmi podobné jako u mužů, ti mají genitální pole také blízko tohoto centra. Přesto mezi jedinci existují rozdíly jak ve velikost genitálního pole, tak v jeho přesném umístění v somatosenzorické kůře.

More articles