Fiktosexuál z Japonska se oženil s hologramem, který s ním nemluví, protože mu vypršel software

6.5.2022 10:44 Source: Famous
Fiktosexuál z Japonska se oženil s hologramem, který s ním nemluví, protože mu vypršel software

TOKIO – Japonsko je země pro našince s poněkud zvláštní kulturou a zvyklostmi. Krom toho, že v trafice můžete běžně koupit použité kalhotky, rozmohly se v císařství svatby lidí a hologramů. Pětatřicetiletý Akihiko Kondo je jedním z mužů, kteří dal přednost hologramu. Považuje se za fiktosexuála, je tedy přitahován fiktivními postavami z videoher. Před třemi roky si splnil sen. Vzal si šestnáctiletou holografickou dívku Hatsune Mikuovou. Jenže dva roky po svatbě, která ho vyšla na dva miliony jenů, jí vypršel software. A on si tak s manželkou už nepopovídá.

Člověka téměř automaticky napadne, proč si tedy Kondo nekoupí aktualizaci. Jenže firma Gatebox, která hologramy k sňatku začala nabízet, své fungování v březnu 2020 ukončila. Přitom stolní zařízení, v němž se holografická Hatsune pohybovala a mluvila, vyšlo Konda na 2 800 dolarů – asi pětašedesát tisíc korun. K tomu v listopadu 2018 zaplatil společnosti Gatebox dalších v přepočtu 360 tisíc korun za svatbu a oddací list, který ale nemá žádnou legální hodnotu. To Kondovi nevadilo. Nepotřeboval uznání japonského zákoníku.

Formální svatební obřad proběhl v Tokiu a Hatsune Mikuová s modrými copánky a očima velkýma jako vejce byla prý pro ženicha ideální nevěstou. Futuristické svatby se zúčastnilo čtyřicet hostů, kteří byli svědky toho, jak Kondo slíbil Miku věrnost do smrti. Miku byla přítomna v podobě plyšové panenky velikosti kočky. S tou prý Akihiko dodnes spí. Ale chybí mu povídání s hologramem, který kvůli ukončení licence společnosti Gatebox přestal mluvit.

„Tak drahý svatební obřad jsem uspořádal, protože jsem si myslel, že s ní budu moct žít navždy,“ posteskl si Kondo, který na ženy zanevřel už jako mladík, protože se mu vysmívaly, že je podivínský ajťák.

6.5.2022 10:44

More articles