Za klesající porodnost ve Španělsku může „konzumní sex kvůli potěšení“

29.6.2022 20:35 Source: Famous
Za klesající porodnost ve Španělsku může „konzumní sex kvůli potěšení“

MADRID – Krajně pravicoví populisté ve Španělsku přišli na kloub tomu, proč se rozsáhlé oblasti v zemi vylidňují a porodnost tam klesá. Může za to prý sex provozovaný kvůli potěšení. Populistická strana Vox tvrdí, že hypersexualizace společnosti a trivializace sexuálního uspokojení vede k vylidňování rozsáhlých oblastí jako je Zamora. Co však s tímto „nešvarem“ doby, která je veskrze konzumní a stejně přistupuje i k sexu, hodlají „osvícenci“ ze strany Vox dělat, místopředseda strany Juan García-Gallardo nenaznačil.

„Klesající porodnosti byla prokázána medvědí služba touto hypersexualizací společnosti, touto trivializací sexu, touto konverzí sexu na akt konzumu, protože se stal cílem sám o sobě. Když zapomenete, že hlavním účelem sexu je plození, existují lidé, kteří se osvobodí od řetězů rodiny a manželství, aby zasvětili svou existenci uspokojení svých sexuálních tužeb,“ uvedl García-Gallardo s odkazem na biblické tvrzení, že sex je primárně určen k rozmnožování.

Což je teorie velmi primitivní a vědou mnohokrát vyvrácena. U mnoha druhů primátů není sex jen procesem k zaručení rozmnožení druhu, ale třeba u bonobů má vyloženě sociální funkce a tito hominidi masturbují a souloží spolu vyloženě pro potěšení a kvůli tomu, aby odměnili druhého či uznali mu jeho autoritu. U bonobů je navíc velmi častá také homosexualita. Bonobové kvůli sexu pro potěšení nevyhynuli a žijí na Zemi miliony let. Jestli je však něco ohrožuje vyhynutím, pak je to přemnožený a rozpínavý člověk.

García-Gallardo pomluvil během II. konference o vylidňování s názvem „Demografická zima: příčiny a řešení“, kterou strana Vox pořádala v Castille a Leónu. Nutno podoktnout, že skutečných řešení strana během konference nabídla minimum. Tmářských pseudodůvodů ohromné množství.

Ve svém naprosto neodborném projevu plném nepodložených tvrzení García-Gallardo také tvrdil, že dalšími příčinami vylidňování rozsáhlých území Španělska je „infantilizace společnosti, s věčnými adolescenty a chlípnými muži a ženami, kteří nechtějí převzít implicitní a bezprostřední břemeno mít dítě.“ Během svého projevu uvedl jako další příčiny demografického úpadku „genderovou ideologii, démonizaci rodiny jako instituce, označení manželství za utlačující právní instituci a klimatický alarmismus.“

Tento krajně pravicový politik jen dokázal, že jeho strana prosazuje účelové ideologie, lépe řečeno dojmologie, které se v žádném případě neopírají o fakta.

29.6.2022 20:35

More articles