Lidé si dělají domněnky o osobnostních rysech a chování mužů na základě jejich penisu

22.9.2022 13:34 Source: Famous
Lidé si dělají domněnky o osobnostních rysech a chování mužů na základě jejich penisu

LAS VEGAS – Pozitivní osobností rysy přisuzujeme mužům s delšími a tlustějšími penisy a těm, kteří mají hezky upravené ochlupení kolem genitálií. Zjistili to psychologové z Nového Mexika, jejichž studii zveřejnil odborný časopis Sexuality & Culture. Pokud muž pošle svému protějšku, s nímž flirtuje či randí, fotku svého pyje, a na obrázku bude tenčí a kratší orgán, může si být jistý, že naprostá většina lidí si bude na základě této fotky myslet, že je značně neurotický.

„Toto téma nás napadlo během rozhovorů s nezadanými kolegy (psychology) a přáteli, kteří procházeli online seznamováním a vyměňovali si explicitní média přes aplikace a další služby pro zasílání zpráv,“ vysvětlil autor studie doktor Thomas R. Brooks, docent psychologie na New Mexico Highlands University.

V jeho studii 106 vysokoškolských studentů (většinu tvořily heterosexuální ženy) hodnotilo čtyřiadvacet obrázků penisů, které se lišily v tlouště, délce a množství ochlupení. Snímky byly shromážděny z veřejně dostupných internetových fór. Po shlédnutí každého snímku měli účastníci odpovědět na jedenáct otázek:
1. Toto je prototypický/stereotypický penis.
2. To je atraktivní penis.
3. Tato osoba je sexuálně aktivní.
4. Tato osoba by byla dobrá v posteli.
5. Tento člověk je extrovertní, nadšený.
6. Tato osoba je spolehlivá, sebedisciplinovaná.
7. Tento člověk je úzkostlivý, snadno se rozruší. (neurotický)
8. Tento člověk je otevřený novým zkušenostem, komplexní.
9. Tento člověk je sympatický, vřelý.
10. Byla by tato osoba aktivním při sexu (potěšitel) nebo pasivní při sexu (polštářová princezna)?
11. Kolik sexuálních partnerů si myslíte, že tato osoba měla?

Penisy, které byly větší a tvarově vyrovnanější, byly považovány za atraktivnější. Hodnotící považovali majitele takového penisu automaticky jako dobrého milence, svědomitého člověka, sexuálně velmi aktivního, příjemného a otevřeného novým zkušenostem.

Muži s úzkými penisy byli vnímáni jako neurotičtější. Ti s širokými penisy byli naopak vnímáni jako sexuálně aktivnější, lepší v posteli, extrovertnější, otevřenější novým zkušenostem, příjemnější a také promiskuitnější.

Krátké penisy byly spojeny s větším neuroticismem. Muži s dlouhými penisy byli považováni za atraktivnější, sexuálně aktivnější, lepší v posteli, extrovertnější, svědomitější a otevřenější novým zkušenostem.

„Myslím, že velkým přínosem této studie je to, že lidé jsou posuzováni a hodnoceni, když sdílejí obrázky svých genitálií,“ uvedl docent Brooks v rozhovoru pro PsyPost.

Přitom mezi tvarem a velikostí penisu a osobnostními rysy muže neexistuje žádný vztah. Posílat tedy fotku svého penisu v době, kdy se s protějškem ještě dobře neznáme, může být ošidné. Protějšek si totiž na základě obrázku může vytvořit mylný dojem o povaze muže, který je majitelem toho penisu. Samozřejmě. Když má muž velký a tvarově atraktivní penis, může mu to na počátku randění pomoci. Bude vypadat lépe. Ale na druhou stranu později při rozvíjení vztahu může být o to větším zklamáním jeho skutečná povaha.

22.9.2022 13:34

More articles