U mužů, kteří výrazně zhubnou, se zlepší erekce a posílí libido

15.5.2023 12:03 Source: Famous
U mužů, kteří výrazně zhubnou, se zlepší erekce a posílí libido

KRAKOV – Obezita ohrožuje zdraví žen i mužů. Souvisejí s ní nejrůznější potíže. Zvyšuje riziko rakoviny, chorob srdce a cév i sexuálních problémů. Vědci z Krakova zjistili, že u mužů je hubnutí na místě, pokud mají problémy s erekcí a libidem. Pokud muž začne cvičit a výrazně zhubne, výrazně se rovněž zlepší jeho erekce a posílí touha i výdrž v posteli.

Vědci z Krakova analyzovali čtrnáct studií zahrnujících 508 mužů, kteří výrazně zhubnuli. Po shození kilogramů dosáhli v mezinárodním indexu erektilní funkce v průměru o devatenáct procent vyššího skóre. Zvýšila se u nich také hladina testosteronu v krvi, u některých pacientů více než dvojnásobně, což zvýšilo jejich sexuální apetit, mužnost a kondici.

Muži se sníženou hladinou testosteronu mívají nejen problémy s erekcí a výdrží, ale jsou také unavenější či apatičtí.

„Z biologického hlediska vede zvýšené procento tukové tkáně k celkovému zánětu, který může zhoršit průtok krve do penisu. To je jeden z důvodů, proč výrazné omezení tukových zásob na těle vede k posílení erekce. Nicméně je také možné, že se sexuální život mužů zlepší i tím, že začnou být spokojenější se svým tělem a nestydí se,“ dodává hlavní autorka výzkumu profesorka Magdalena Pisarská-Adamczyková z Jagellonské univerzity.

More articles