Dárek mluvení zbavený.

Nov 13, 2023 · 952 views s-Adela

Povídku, kterou píši je částečně reálná a částečně fikce. A je jen na vás, co budete brát jako realitu nebo fikcí. Přeji všem, ať se líbí.

Jedna naše známá "pejskařka" má narozeniny a my jsme se s mou Paní rozhodli, že jeden z dárků pro ní bude živý "pes". Tomu jsme přizpůsobili i výběr dnešní výbavy a hlavně čas příjezdu do klubu. Přiijíždíme jako první a hned vybírám místo, tak trošku stranou. Vybalujeme věci a já si ještě rychle odskakuji za tůje. Potom se již rychle převlékám do celotělové kombinézy psa. Nasazuji masku a zapínám zip. Od téhle chvíle mi moje Paní nasazuje návleky na přední a zadní tlapy a zajišťuje je pásky tak, aby nešly sundat. Klekám před ní na zem a dostávám masivní obojek.
Buď hodný a poslouchej. Poslední co je tak dostávám pusu na čumák a moje Paní mě zavírá do zadní nákladové části našeho auta, které je od posádky odděleno mříží. Zaklapávají dveře a Paní dochází. Snažím se najít vhodnou polohu a čekám.
Asi jsem lehce zdříml, protože najednou registruji pohyb kolem vozu a píplo odemykání zámků.
Otevírají se dveře a já radostně začínám vrtět ocáskem. tedy tím vzadu protože ten přední je v klícce. Paní, která má dnes narozeniny a dostala mě jako dátek, tak si mě prohlíží a připíná vodítko.
Hop vyskoč ven Gastone, zní její první povel. Ukaž se co umíš, jak umíš poslouchat. Sedám si způsobně vedle její levé nohy a čekám na další povel. No vida, pěkně vychovaný pejsek. A jestli pak umíš i Paničku přivítat? Několika kroky se dostávám před Paní a skláním se k jejím botičkám.
Dlouhý kožený čumák mi totiž nedovoluje je políbit.
To by šlo, jdeme tedy mezi lidi. Bere za vodítko ale já jdu způsobně u její levé nožky. Vstupujeme do budovy a Paní mi otírá tlapky abych dovnitř nezanesl nečistoty.
Dívejte co jsem ještě dostala, říká nadšeně moje dnešní Majitelka osazenstvu. Co jsem stačil ze své psí pozice na čtyřech postřehnout, společnost se baví u stolu s dortem a dárky.
Milé Dámy, tohohle pejska jsem dnes dostala a teď se s Vámi seznámí a potom půjde na své místo na pelíšku. Paní mě pouští z vodítka a já postupně obcházím Dámy v místnosti a zdravím je položením čumáku na jejich botičky. Některá z Dam mě i pohladí mezi ušima, jiné jen tak švihnou bičíkem. Když jsem obešel všechny Dámy vracím se k mé dnešní Majitelce. A ta mi ukazuje na deku nedaleko od jejich nohou. Poslušně tam ulehám s tlapami pod čumákem. Lehce sleduji co se děje v místnosti a vždy když se k Majitelce přiblííží nějaký sub tak vrčím. Moje nová Majitelka je nadšená a tak se rozhodla, že mi dá misku s nějakou tou laskominou, abych si prý taky užil její oslavu narozenin. Do misky mi dává nějaké piškoty. Sedím na zadních a zoufale se snažím čumákem podat si piškot. Nová Majitelka si s mou Paní prohodí pár slov a potom mi sundá čumák. Konečně si mohu jazykem podat pár piškotů. Majitelka mi tam dolévá i vodu, kterou ihned vychlemtám. Dostávám zpět čumák a zalehávám.
Co by jsi to byl Gastone za dárek, kdych si tě neužila , říká moje nová Majitelka. Přicvakává vodítko a vede mě ze společenské místnosti po schodech do patra. Opatrně našlapuji a sleduji kam jde. Postupně procházíme celé patro a vždy, když zastaví, zastavím i já u její levé nohy.
Když se vracíme jdeme kolem klece a vidím jak moje nová Majitelka zkouší, zda je odemčená.
V kleci jsem tě Gastone ještě neviděla. Takže si tam pěkně zalez. Sundává vodítko z obojku a zamyká dvířka. Klíček věší na protější stranu a odchází. Neuplyne dlouhá chvíle a objevuje se jiná Paní se svým subem a míří do mučírny. Vždy když slyším práskání bičem a vzlyk suba, tak tiše vyji. Asi to není dost tiše, protože se objevuje moje Paní a nová Majitelka. Odemykají dvířka a kontrolují mě. Když zjistí, že mi nic není, tak konstatují, že mě musí utišit, abych nerušil jiné hosty. Sundávají mi čumák a pod něj dostávám roubík, potom opět nasazují čumák a odchází.
Nevím jak dlouho jsem v kleci. Ona Paní se subíkem už dávno odešli, jiná přišla a já tu jsem stále zavřen. Najednou vidím známe botičky před klecí a dvířka se otevírají. Vidíš vidíš Gastone, Já dnes dostala tolik dárků, že si je nestačím všechny vyzkoušet, a na tebe jsem málem zapoměla. Tak k noze a jdeme. Na chodbě však nemíříme do společenské místnosti, ale ven. Musíš se přece vyvenčit. Jdeme k tůji a zvedám nohu ke stromu. Vyvenčení proběhlo rychle a potom konečně mizíme ve společenské místnost. Dámy mě vítají se slovy, kde jsem se celý večer toulal, zda jsem nechytil blešky a podobně. Já však způsobně ulehám na pelíšek.
Gastone, ty jsi se nevyležel v kleci dost? Chci štěknout, ale přes roubík to nejde.
No proto, Majitelka mi sundává čumák a roubík. Tak teď se trochu předvedeš. Dá mi čuchnout dřěvěné kostičky a hodí mi ji ke krbu. Běžím tam a aportuji ji zpět. Postupně se přidávají i jiné Dámy a postupně mi háží různé věci, které poslušně aportuji zpět. Jedna z Dam se nechá svým botičkovým subem vyzout z jejich nadkoleních kozaček a povolává mě k sobě. Dává mi čuchnout a drží mi hlavu, tak abych neviděl, kam botičku její sub odnáší. Potom mě pouští a Dámy se baví nad tím jak prohledávám prostory společenské místnosti klubu. Kdo zde někdy byl, ví jaké jsou členité. Dámy se náramně baví a povzbuzují mě. Konečně jsem botičku našel pod hromadou jiných. Beru ji do mordy, ale její Majitelka mě upozorňuje, že ji nesmím táhnout po zemi, aby se nepoškrabala a neumazala. Beru ji tedy opatně v její polovině, tak a by se nedotýkala země a nesu ji k její Majitelce. Jsem za to pochválen a dostávám piškot. Gastone k noze, kdo ti dovolil si brát od cizích jídlo? No nic, takže budeš potrestán. Opět dostávám roubík, a čumák. Moje nová Majitelka mě bere na velmi krátké vodítko, a odvádí mě ven do auta.
Protože jsi nezvládl oslavu mojich narozenin, tak zde na samotce budeš čekat až se vrátí tvoje Paní.
Zacvakává zámek na dveřích auta a já jsem opět osaměl, Venku už je tma, ale kolik je nevidím. A tak ležím a čekám.
Když se vrací moje Paní, odemyká, sundává mi oboje, pomáhá sundat packy a já se rychle převlékám. Jaký to bylo?, ptám se.
Bylo to divné bez tvých průpovídek a připomínek, ale myslím, že oslavenkyně byla spokojená. Usmívá se moje Paní. A teď už jedeme domů, chce se mi spát. Gaston 2023/11