Riešenie situácie súťažná.

Nov 15, 2019 · 2,412 views glanss

-Psst, počuješ?
-Mhhm.
Za regálmi niečo suštilo. Ako sme s partnerkou postupovali vpred, suštenie silnelo a pridalo sa dýchanie. Asi uprostred dlhého regála bol zvuk najhľadanejší. Niekto si to rozdával z druhej strany regála. V regáloch boli veľké krabice tesne jedna vedľa druhej. Nebolo nič vidieť. Partnerka Laura si ľahla a pozrela popod regál. Zakrútila hlavou, že nič nevidí a pokračovali sme potichu až na koniec regálu. Tam bol veľký priestor a na opačnej strane bývalého hangára sme videli dve postavy. Sedeli za stolom a zrejme hrali karty. Prikrčení sme nakukli za roh. Žena sa opierala rukami o regál a chlap ju mrdal odzadu. AKčko opreté vedľa. Priblížiť sa nenápadne bolo nemožné.
-Keď skončia pôjdu tadeto. Ja si vezmem na starostlivosť jeho a ty ju. Musí to byť rýchle, aby nevydali hlasku.
Presunul som sa k druhému regálu. Chlap mal výdrž. Mrdal ju ešte desať minút. Konečne sa urobil a vytiahol si gate. Pripravili sme sa z oboch strán. Kroky sa blížili. Obaja sme sa napli k výpadu. Prvý prešiel chlap. Dva kroky za ním žena. Akonáhle som uvidel ženu vrhol som sa na naňho. Laura chytila ženu pod krk. Mne sa podarilo zložiť chlapa jednou ranou do zátylku. Žena sebou hádzala, ale nemala v pľúcach dosť vzduchu na výkrik. Postupne ochabla a spolu sme ich odtiahli bokom. Spútali a zalepili ústa. Ostali ešte dvaja. Čoskoro im bude parťák chýbať, treba jednať rýchlo. Priplížili sme sa čo to šlo. Boli sme takých desať metrov od nich. Začal som odrátavať na prstoch. A vyskočili sme spoza krabíc.
-Ani hnúť! Polícia. Ruky tak, aby sme na je videli.
Tí dvaja odložili karty a pomaly zdvihli ruky.
-Zober im zbrane. A vy sa ani nepohnite!
Laura schovala svoju zbran do púzdra a pristúpila k podozrivým. Ten pohyb som nestačil zaregistrovať a Laura mala na krku nôž a ruku vykrutenú za chrbtom.
+Tak a teraz tu zbraň pekne polož na zem ak nechceš, aby som jej podrezal hrdlo.
-Na to zabudni. Keď ju odložím, zabijete nás oboch.
+Takže obetuješ parťáčku? Budeš s tým vedieť žiť?
-A čo takto. Máš tri sekundy aby si ju pustil, inak zabijem tvojho parťáka a potom aj teba.
Demonštratívne som namieril na druhého. Tomu zamrzol úsmev.
-Jedna…
-Dva…
Na tri nedošlo. Gulička trafila podozrivého do čela. Druhá trafila jeho parťáka s nožom do ruky skôr ako sa stihol pohnúť.
:STOP!!
Skryté dvere sa otvorili a dnu vstúpil dôstojník v uniforme bez insígnií.
Podozriví číslo jedna si utieral farbu z čela. Pár dní bude mať modrinu, ale tá zmizne. Naše kamarátstvo vydrží. Laura je naštvaná na seba samú, vie že to spackala.
:Bežte tie dve hrdličky zobudiť! Ty dobrá práca. Ty budeš zajtra robiť hrdličku nováčikom.