Antikoncepce ve vztahu

Čím se chráníte?

Ahoj, docela by nás zajímalo, především v dlouhodobých vztazích, čím se chráníte proti nechtěnému oplodnění?

My jsme spolu přes 10 let, v manželském vztahu. Kondom nemám rád, hormonální antikoncepce dělala z partnerky ledovou královnu. Do tělíska se jí nechtělo a ani mě se to nelíbilo. Takže jsme praktikovali přerušovaný sex - máme z toho dvě 2 krásné děti, ale už to stačilo :))

Takže v lednu jsem postoupil bezskalpelovou vasektomii - a bylo to to nejlepší rozhodnutí, co se týče antikoncepce. Mě jako chlapa to v ničem nezmění, kromě teda slepých nábojů, operace byla taková, že jsem po půlhodinovém zákroku odcházel po svých. Teď už se nebojíme otěhotnění a vypustit to beztrestně do partnerky, je sakra dobry pocit.

Jak je to u vás?
Dobrý den.Já osobně jsem Vasektomii podstoupil asi v roce 2014.Hlavně kvůli tomu.Že manželka po atikoncepci zvracela.Po druhém dítěti.Dostala silnou genetickou trombózu.A já zas neměl rád kondom.Takže nám to dosti zachránilo sexuální život.Byl to pak sex.Bez jakéťkoliv nervozity.Teď již jsem rozvedený a znovu ve vážném vztahu.Ale než jsem se tak daleko dostal.Nemohl jsem si zákrok vynachválit.Při hledání nové partnerky.Člověk má hned větší klid.Když sami už dalšího potomka nechcete.Mrzí mě .Jen nezodpovědnost,arogance a nevědomost dnešních mužů.Ženám to chvíli vždy trvalo.Než vztřebali že takový zákrok mám.Ale přispůsobili se.Za to.Před známími muži, jsem raději mlčel na toto téma.Spíše jsem byl vždy obklopen kamarády.Kteří by nikdy nic takového pro ženu neudělali.Za mě sobci.Dnes se jim a všem ostatním jen směji.Jak jsou vyklepaní strachem, když se občas někde s někým vyspí.Dítě už nechci a tak říkám.Super zákrok.
Amen :). Víc takových mužů. Nebo jen jednoho pro mě :P :D. Ale mít ještě tohle kritérium, to už bych nenašla partnera asi do smrti (Což se možná i tak stane :D.). Ale odpadly by hlavně ty nudné diskuze, proč tak a ne jinak...

Kdyby to měla žena takhle jednoduché, už jsem to podstoupila dávno...
Přerušené vejcovody. Jednoznačně doporučuji.
Nejjednodussi to je u nas...uz spolu nesukame...sice teda dost brzy, ale co uz, kdyz neni zajem...aspon nemusim nic z toho resit
...to je dobra otazka a fakt nevim..kvuli detem nejspis...a je to sileny...
Asi bych nemohl žít a někým co by drtil někdo jinej ... Už jen z principu ... I kdyby každý jel za svoje ... Dotovat už vůbec ..
13.1. jdu taky na vasektomii, jen ne bezskalpelovou. Za 11 a půl tisíce *6*
Po 40 jsem šel do vasektomie , mám 2 děti, a 2 vnučat. Za mně to stačí.
Nejhorsi je, ze i pres vasektomii vam muzou vnoucata pribyvat😀
Dovolte malé ohlédnutí sátiletých, takový časosběr. V počátku vztahu přerušovaná soulož, bez nehody, ale nebylo to to pravé ořechové Mezi 1.a 2.( podotýkám plánovaným) dítětem tělísko, taky bez nehody, ale při hlubokém průniku často pořezaná předkožka od těch "drátků" Po 2 dítěti HA, jeden typ snížení chutě na sex, výměna za jiný typ a v pohodě. Po 40, spoléhaje na přirozený pokles plodnosti Pharmatex a to jenom v teoreticky plodných dnech, taky bez nehody. No a někdy, tuším kolem 45 už antikoncepce žádná. Taky bez nežádoucích následků až do manželčina přechodu.
Hormonalni antikoncepce. Partnerka ji bere uz snad od puberty. Sice to kapku zmeni telo. Ale je nam to obema vcelku fuk. Vasektomka by nam byla asi taky jedno. Ale rekli jsme si ze proc do toho jit kdyz funguje tohle.
Tak hlavně to přibírá na kozách ,takže spíš pozitivní změny ne ..
Přesně, důležitý je, že vám je to fuk, co se vám dostává do těla za sra*ky 😀
Hele. Jíme kupované potraviny. Pijeme alkohol, kouříme. Myslím, že antikoncepce je dost zanedbatelná položka.
Díky za názor :-) a jenom se tak blbě zeptám, je partnerka sexuchtivá? Co si pamamatuju, tak sice hormonální antikoncepce zabírala, ale ty holky byly víc prkenný a bez chuti, než bez ní. Tak jestli jí znáš i mimo tu hormonální antikopcenci? Třeba jí to neovlivňuje
To netusim. Bere ji asi od 15ti nonstop
V pořádku, takto by to měly mít všechny ženy!
Jasně. Zdraví až na druhém místě. Kdysi mi to přišlo taky jako skvělý nápad. Ovšem čím víc informací a i vlastní zkušenosti jeden posbírá, tak ano, ale rozhodně ne vždy, každé a dlouhodobě.
Nechápu proč pánové se tolik cukaji, jeden malý zákrok a problém vyřešen navždy.
Mimochodem, docela dobře funguje spermicidní tobolka nebo krém. Někde tu zazněl i název. Teď si nevzpomenu
Hele. Chlapi jsou hrozně vztahovační na tyto věci. Jako chlap můžu teď jen napsat, že to vůbec nechápu. Vasektomie není žádný zákrok.
U nás se prerusovany sex podařil 3x😀😀😀. Při posledním porodu si manzelka nechala udělat zákrok a už nemůže klasickou cestou otěhotnět... je to super neřešit prášky, kondom atd. Můžu do ni stříkat, kdy chci😜
No a co když že kopne do prdele ... Tak už bude mít smůlu ... Někde jinde
My myslíme i teda manzelka, že 3x stačí...
To se teda máš čím chlubit, že necháš ženskou jít na kudlu místo sebe 👎👎👎
To je takový jakože vnucování idei, že on na tom trval. Ale pokud žena nechce otěhotnět, je sterilizace vpodstatě stejně bezproblémová jako u muže. A pokud ji podstoupila při císaři, tak ještě víc.

Zas to prosím nepřehánějme s tím, že pokaždý, když žena bere prášky, nosí tělísko nebo podstoupí sterlizaci, tak je muž kretén. Tak to prostě není.
Ne, nikdo netvrdí, že muž je kretén, když jeho ženská do sebe cpe pilule. Jen se snažím rozšířit povědomí o vasektomii a případně vyvrátit některým, co to vlastně je.

Ale ano, pokud žena podstoupí sterilizaci pouze kvůli chlapovi, aby mohl do ní vesele stříkat, tak ano, to je kretén.
Nesrovnaval bych pomerne trivialni vasektomii s operaci v brisni dutine … zenska sterilizace je slozitejsi … samozrejme, kdyz se pro to zena rozhodne pri pripadnem cisari, je to o to jednodussi … stale mi ale proti tomu vasektomie prijde jako trivka.
A s čím máš problém? U nás vztah funguje, tak že se s manželkou domluvime. Dokonce ona to navrhla, tak s či máš problém...? (upraveno)
Z toho si nic nedělej 😋 ono dle celého vlákna to vypadá že kdo nemá vasektomii se v životě rozhodl špatně a má nefunkční vztah😚.
Celé vlákno je o tom, že o vasektomii ví hromada chlapů hovno a myslí si o tom něco jiného, než to ve skutečnosti je. Včetně mě samotného, v minulosti samozřejmě.

A jestli jste se na tom dohodli společně, tak omluva na mé straně. Znám dva chlapy, kteří donutili ženský k přerušení zákroku jen pro to, aby oni si nenechali sáhnout na své koule, že přece si je nenechají uříznout.. a to mě prostě štve.
Asi jo...a já jsem si myslel, že to bude po dlouhé době normální téma na pokec.😀Ať si to každý udělá, jak chce.
Jasný, ať se každý rozhodne sám za sebe. Ale to "sebe" je důležitý - nenuťte prosím zbytečně ženský k invaznivnejsimu zákroku, když existuje pro nás bezbolestná spolehlivá metoda 🤷‍♀️
U nás přerušovaná soulož. Prášky jsem zkoušela, ale po plicní embolii mi všechny hormony jako formu antikoncepce zakázali. Zkusila jsem nehormonální tělísko, ale po třech měsících prostě jednou při sexu vypadlo... Takže ještě někdy použijeme kondom a jinak už nemáme moc možností. Ale funguje nám to takhle už víc jak 6 let a žádné nechtěné dítě zatím nemáme 🙂
Podstoupil jsem vasektomii. Nemám štěstí na holky, ale jsem handicapovaný. Nechci, aby má budoucí partnerka měla antikonceptci, protože ta hodně škodí. I jiné ženské metody na neplodnost. Doporučuji nemocnici ve Třinci. Mohl jsem jít hned domů. :)
Vy "hrdinové", místo palců dolů napište raději svůj názor, i když je nesouhlasný. To jste i v reálném životě takoví srabi?
Vždy jsem praktikoval přerušovanou soulož a zatím mi to vychází, už dost let. Partnerky byly vždy spokojené, že nemusí brát prášky. A mě to taky vyhovuje.
"Kondom nemám rád"
můžu se zeptat na detaily a důvody?

(U mě se ukázalo, že standardní nominální šířka 52-54 mm je mi málo, s 60 mm je to mnohem lepší.)
Jednoduše řečeno, přes gumu není tak dobře cítit vlhká kund*čka, A navíc to kazí atmosféru - člověk nemůže spontánně zasunout, nebo střídat sex s orálem, akorát to zdržuje
Mám vasektomii několik let. Maximální spokojenost jednak se zákrokem soukromé ambulance v Olomouci a pak s celkovým záměrem řešení antikoncepce. Když to vezmu prakticky, další děti v našem věku neplánujeme a cena zákroku se už za tu dobu několikrát bohatě vrátila s ohledem na cenu antikoncepčnich náplastí, se kterými byl problém v sauně, bazénu, v moři atd. O pohodlí, když moje láska má ráda stříkání dovnitř a já samozřejmě také ani nemluvím, jen lituji, že jsem si tohleto nezařídil dříve. Ale vasektomie bez skalpelu byla v nabídce teprve chvilku, když jsem ji absolvoval. Za sebe jen doporučuji. V Evropě je to běžné, u nás jako vždycky pochybnosti...😁
Dotaz na duševně insolventní jedince : proč dáváte palce dolů???
Vasktomii se dá domluvit i s doktorem na urologii (nejlépe se známým) jsou diagnózy, kde to jde napsat na pojišťovnu a v nemocnici.Už to tak udělali některým lidem (chlapům)...Aby jsi nemusel platit!
Jde jen o rozumnou domluvu.
Me by u toho vadilo,že je to nevratné.... jsme sice s manželkou 15let,ale i tak je mi 37let a nikde není psáno,že si třeba ve 44letech třeba nenajdu nějakou která by chtěla semnou dítě. A budu třeba rozvedený 🤷‍♂️ dvě starší děti už budou dospělé a tomu nejmladším by bylo 12-13let👌🤷‍♂️ ne že bych to plánoval, ale myslím realisticky že se může stat všechno..... 🤷‍♂️🤷‍♂️
Přesně tak to vnímám i já. Nikdo neví co mu život přinese. Kvůli nevratnému zákroku si zničit možnost být v životě šťastný mi přijde unáhlenost. Taky neplánuji se rozváděl, jen buďme realisti a rozhlédněme se do okolí. Je spousty jiných možností, které jsou ok.
A to je zrovna důvod, proč jít na tu vasektomii. Splodit dítě ve 44 už je za mě pozdě - děti potřebují mít zdravé vitální rodiče, s rostoucím věkem o to více - a v skoro 60ti řešit puberťáka, nevím no :-)
Nesouhlasím, nech to na ostatních! My jsme měli děti brzo a když tě ve svých 20 tolik nepotřebují a mají svoje zájmy, nemusí být pořídit si dalšího potomka zas tak špatné!
Me je teda jen 36,ale I ve 44letech vím,že všem dětem zajistím budoucnost. A i z druhého pohledu,kdyz já měl maturitní ples,tak tátovi bylo 60let a zajistil všem dětem budoucnost...... znám dnes lidi,kteří mají 1. Dítě skoro ve 40-45 letech a to je podle mě větší průser,protože to jsou "jedinačci" co mají vše a nic.... jako doba je jiná. Dnes se lidi neberou v max 25letech,jako naše rodiče a i já vím,že tomu 3.diteti kterému jsou 4roky dám v 36letech plno zážitků do podvědomí,nez ve skoro 50letech,ale nikde není psáno,že ve 44letech nepotkam někoho jiného u koho najdu to,co třeba po 20letech manželství "vyprchá"🤷‍♂️ a ikdyz si udělám dítě s "20.letou" tak to dítě musí mít stejný standard,jako předešlé deti..... je to jen o rozumu a i počítání peněz 🤷‍♂️
Ahoj, u nas jsme to po 2 uzasnych detech vyresili pomoci vasektomie bez skalpelu. Za mne je to nejlepsi antikoncepce. Muzu vesele strikat a uplne bez starosti a komplikaci, ktere prinaseji hormony a teliska…
To je moc fajn treba u videt, ze se chlapi zajimaji o to, aby do sebe jejich partnerka nepajcovala kdejaky s*cky s prominutim. Prijde mi, ze se hrozne spoleha na to, ze zena bude brat nejakou formu antikoncepce, ale u chlapu je to zatim cerstve tema plne skeptiku. (upraveno)
Souhlas. U nás na vesnici už v tom dělám osvětu, nebojím se o tom mluvit i na přímo, zatím jsem ale bohužel jediný 😀
To je skvele … osvetu je potreba … je to zbytecne tabu, kdyz proste uz vim, ze nechci dalsi deti, je to nejlepsi varianta… Hormonalni a tikoncepce jsou minimalne diskutabilni, a nehormonal i teliska jsou sajrajt nejvetsi … Nevidim duvod ohrozovat zdravi zeny, kdyz uz vim, ze deti mit nechci… a ono i po vasektomii se muz muze dopracovat k vlastnim detem, jen to je drahe a trochu komplikovanejsi :) Taky mam spustu kamosu, kterym kdyz jsem rekl, ze jsem po vasektomii, tak mi rekli, ze to take zvazujou, jen zatim na to nemaji koule :)
Ale nutit své partnerky do antikoncepce, ať už jakékoliv, na to koule mají *57*
No ano, je to spolecensky zazity nesvar … proto je dobra ta osveta :)
My 2 děti plánované a už stačí.Mě 42 mojí drahé o pár let míň.Hormonální koncepci nechce protože ji to velmi ovlivňuje a není to "ona",tělísko nemůže má s tím fyzicky problém tak že zatím u nás vede přerušovaná soulož ale co si budeme...občas u kápne tak se třepeme jestli jo nebo ne 😁kondom používáme jako spestření a má to taky svoje ale jak říkáš napustit je napustit a nic se tomu nevyrovná tak že teď jsme ve fázi teda spis hlavně já že půjdu na vasektomii ale ještě nepadl verdikt ale jak to tak různě čtu není nač čekat...
Jj, každý měsíc třepání, jestli to vyšlo bez následků nebo ne, to známe 😂 hlavně se není čeho bát :)
Zdravím, ahoj. V listopadu jdu taky na bezskalpelovou vasektomii, V červenci mladá porodí naše druhý dítě a třetí nechceme *5*
Super, správná cesta! Kdyby jsi měl nějaký dotazy, tak klidně napis :)
Cbrhonza
Cbrhonza Neaktivní před 12 měsíci
Příspěvek byl uživatelem smazán.
Asi už jsem vyčetl dost, díky :) Třeba narazím někde na slevomatu na zvýhodněnou nabídku do tý doby :D 18 tisíc za to chtějí tady v Plzni
Já byl v lednu v iscare v Praze a stálo mě to 13tis, teď se to docela zdražilo no... Ale furt levnější než další dítě 😂
I v porovnani s hormonalni antikoncepci to vyjde v horizontu 10-15 let vyrazne levneji :)
U nás několik let tělísko a super, jen z kraje musel lékař zastřihnout provázky co na sobě má pro následné vyndání, při sexu vadili
X let antikoncepce. Výsledkem křečové žíly. Pak přerušovaná. Pak půst. Zkoušela jsem pesar. A pro jistotu spermicidní prostředky, dobrá věc. A teď už snad pomalu bude klid. Je otázkou jestli nebude zase půst.
A nechceš zkusit vlitnout na chlapa, ať se chrání on, než abys do sebe cpala nějaký prostředky nebo ještě hůř, sexuální půst? :))
Co si budeme povídat.... Mladí v .... :) ono o ty starý vyzobany slunečnice každý stojí jen do určité míry....
To je o úhlu pohledu... Určitě je s tebou větší sranda v posteli než s nezkušenou 18kou :))
Vzhledem k mému dietnimu sekcualnimu životu bych si dovolila pochybovat :))
A není to škoda? :) nebo sama nechceš víc?
Chtít mužů a to je asi tak všechno....
Hele, proč mám všude palce dolů, proč jako
To nevím, neřeš to, zakomplexovaní jedinci... ;) Dávají to anonymně, za anonyma se schová jen pokrytec a srab - pokud někdo s něčím nesouhlasíte, tak se můžete libovolně vyjádřit :-)
Okyba
Okyba Neaktivní před rokem
Žádná komplikace nebyla, zákrok bezbolestný, poté mírné jakoby svědění, dva dny bez těsného oblečení, ale normálně jsem chodil do práce. Pokud máš dotaz můžeš napsat.
Proč dáváte palce dolů dementi ?
Ne, komplikace nebyla. Při zákroku jsem si povídal se sestřičkou, která byla z vedlejší vesnice. Nejhorší bylo dodržet sexuální půst po zákroku, který jsme stejně nedodrželi, lehce to i kvůli tomu bolelo, ale po 2 týdnech jak kdybych o tom nevěděl. Po 3 měsících jsem šel na kontrolní spermiogram, opět 5 dní sexuální abstinence, uf, ale když jsem viděl, že mám všude 0, tak to za to stálo :))

Přijde mi to lepší řešení, než aby ženská měla v sobě nějaký tělísko, natož hormornální - furt tu ženskou to nějakým způsobem ovlivňuje, jsou to hormony.

Jen pro spoustu chlapů je vasektomie tabu, jak kdyby měli přijít o koule, o testosteron... Nic takového se neděje, sex máme ještě častěji :)) (upraveno)
Okyba
Okyba Neaktivní před rokem
Napsal jsem ti, nemám problém s jakýmkoliv dotazem :)
Koukám, že tělísko vede. A uvažovali jste nad tou vasektomií, než tu odpovědnost převádět na ženu?
Vlastně jsme o tom neuvažovali vůbec. Ženě tělísko maximálně vyhovuje, sexuální život šlape jak má. A vcelku dobrá výhoda je ,že při akcích s přáteli není nutné dávat si takový pozor.
26 let přerušovaná soulož, jedno dítě žádná antikoncepce.
Ahoj, u nás taktéž tělísko již řadu let a úplná spokojenost.
Řadu let má manželka tělísko. Máme 3 deti vždy plánované po vydání tělíska. Teď co ma 4roky to poslední,tak to už je tuším na 5-7let tuším. Za ty peníze to opravdu stojí 👌