06. Doprovod u focení

10.6.2016 11:13 · 899 views Slon_v_porcelanu

Častá otázka: "A můžu si s sebou vzít doprovod?"

Co na to chcete odpovědět, když už v té otázce je obsažena předem odpověď. V té otázce je předem dána nedůvěra. Ano, oprávněně to u žen (i když, proč u mužů a párů ne, že?) může být obava o bezpečnost. Proto se snažím se s dotyčnou budoucí modelkou poznat ještě před focením - viz Blog 01. Jenže ta nedůvěra je špatný výchozí bod spolupráce a zejm. pokud to focení je nahaté.

Já tedy vždy odpovídám tak, že samozřejmě je doprovod možný - u focení nejde o sex, takže to je jedno. Mám ale podmínky a říkám je tady pro budoucí. Nesmí mi "dozor" překážet a kibicovat do práce. Nechť si čte nebo spí vedle v maskérně.Nebo - nechť se taky svlékne a fotí spolu.

Ano, takové mám rád. Stalo se nejednou, že se "doprovod" (to už nebyl "dozor") přidal - takových lidí si velmi velmi cením. A tedy miluji ze všeho nejvíce když je doprovod druhá holka - zejména, když to pak obě před objektivem rozpálí naplno, protože jsou vlastně více, než kamarádky :D Luxus.
Horší, je, když si ta druhá, ten "doprovod" sundá hnusný brejle, vytahanej svetr, a když shodí i prádlo tak ta původní pukne zlostí, že si kdy jaký doprovod vzala... Pohádka o ošklivém káčátku není ale vůbec, vůbec nereálná...

Takže se zde vlastně přiznám, že jsem s modelkou (ty kluky fakt fotím zcela, ale zcela výjimečně) docela rád sám. Nebudu nijak zastírat, že se mi holky líbí :))) A nebudu ani lhát, že sem tam některé něco nepochválím, protože snad každá má něco jedinečného a krásného. No a chvalte, když Vám za prdelí stojí její nadržený přítel..., že?

Už jsem tu psal o překvapení pro přítele (viz 05). Ono není všechno růžové ani tehdy, když jsou oba v pohodě. Pokud je ten muž trochu žárlivec, tak i když jej modelka vezme s sebou (jako aby bylo alibi), je to stres. Ona si dává pozor, aby tedy náhodou neřekla nebo neudělala něco, z čeho vyšlehne plamen žárlivosti... Já si dávám pozor na to samé. A zpravidla to poseru... něco pochválím, ještě nejlíp tak že bych si sám dal říci... A je to na krevní mstu. (To jsem tu nikdy nepřiznal, u focení jsem šííííííííííleně ukecaný.)

A nakonec i opačný extrém - borec přítelkyni tak povzbuzoval, že si nakonec (a vcelku oprávněně) musela připadat jako nějaká začínající prostitutka - vystrč kozy, roztáhni ...uši :D apod. Po chvilce byla tuhá jak biftek a bylo jí to evidentně nepříjemné...

A co naprosto nesnáším a vraždil bych, je překvapení - když prostě přijde někdo, koho nečekáte. Ivánek. Nezván, nečekán, chaloupku otočil a mě tím probudil. Ještě napíšu jeden odborný článek a pak se Vám přiznám k tomu jaké jsem prase, a jak jsem to šíleně pohnojil. Děkuji tímto Babizně-zakleté za inspiraci.

Takže milé budoucí modelky - ano, doprovod je možný, někdy dokonce žádoucí (odveze, přiveze, ba i fotí společně). Ale jako u všeho - s rozumem. Dobré, opravdu dobré focení je velmi intimní záležitost. I v případě portrétu. A pokud jde navíc o akt, budoir, nebo i jen o něco méně odvážného je to především o důvěře těch dvou - modelky a fotografa. O jejich komunikaci a jejich vztahu - byť krátkému. Je to taková "mikronevěra".
Proto miluji sebevědomé modelky, které jdou fotit pro sebe, svoji radost, své vzpomínky, své zážitky. Která si váží svého těla a sebe sama. Které jsou mi rovnoprávným partnerem a společníkem při focení.