#MeToo

10.1.2018 15:42 · 1,458 views -Pucek-

Poslední dobou jsem blogy na amatérech příliš nečetl, ale předpokládám, že na téma nejnovějších skandálu se sexuálním zneužíváním tu jistě bylo mnoho reakcí a příspěvků. Tak to berte jen jako jeden z mnoha.

Jakékoli zneužívání odsuzuji, mužů, žen, dětí a čehokoli jiného, ale to vám tady bude tvrdit každý. To co se ale děje dnes, je pro mě naprosto nechutné a jen udiveně koukám, jaká naše moderní civilizace je, a jak jsou lidé pokrytečtí a hloupí.
Ono je vážně možné naprosto zničit kariéru a život chlapa jen proto, že někdo na sociální sítě napíše, že ho před lety zneužil? Bez jakéhokoli formálního trestního oznámení, bez jakéhokoli vyšetřování, odsouzení, vlastně bez toho, aby někdo skutečně věděl, zda ta údajná oběť existuje a zda ten profil na sociální síti je pravý?

Absurdní, opravdu absudrdní. Mluvím o herci Kevinu Spaceyem, který byl díky tomu dokonce vymazán z dokončeného filmu. A jiný případ. Žena má pocit, že byla sexuálně zneužita proto, že se ji ten odporný, nechutný chlap, dotkl kolene? To jako vážně?
Nahé děcko je dnes automaticky dětská pornografie, dotknutní se kolene je dnes sexuální obtěžování, za pár let to bude v kategorii znásilnění.

S těmito měřítky bych chtěl napsat #MeToo, protože se mě ženy bez předchozího upozornění a svolení dotýkají denně. Všechny zveřejním na facebooku a očekávám, že jejich život a kariéra bude automaticky zničena a děti odebrány.

Upřímně si myslím, že většina těch žen, co tak hrdě píše na facebook, twitter, apod. heslo #MeToo, nebyla nikdy sexuálně zneužita. Je to snaha se zviditelnit, získat lítost a sympatie v době, kdy je právě popularita na sociálních sítí to nejdůležitější.

Utvrzuje mě v tom i to, že dvě ženy, které jsem měl na facebooku v přátelích, si také toto heslo na profil daly. První z nich je má bývalá kolegyně z práce a ta srdceryvně pod heslo #MeToo napsala příběh o tom, jak ji muži celý život zneužívají a v jak špatném morálním světě žije. Ale to, že se v té mé bývalé práci zcela dobrovolně a navíc z její iniciativy vyspala se dvěma muži, aby dostala lepší místo a ještě se tím chlubí v hospodě? To už samozřejmě nenapsala. Ale o morálce kázat bude, chudinka.
A ta druhá? To je osobnější, ale zkrátka ta se kdysi snažila zneužít mě.

Co si o tom myslíte vy?