PROČ JSEM TADY

21.1.2018 10:57 · 3,213 views Michaelaa

Protože jsem exhibicionistka? Štětka? Amorální zvrhlík? Cvok? Nestyda? Provokatérka? Ani jedno z toho.
Na Facebooku bylo líp, mohla jsem si psát s lidmi od Kalifornie až po Filipíny, od Argentiny po Norsko. A probírat všechno možné a většinou slušně a v několika jazycích, čímž jsem si je zároveň trénovala. Ale bylo prima psát si třeba se studentkou z Filipín, u nás bylo 11 večer a u nich ráno. A vydržela chatovat celou noc.
Bylo skvělé, jak se člověk mohl vyjádřit k čemukoliv a dát na mainstream jakýkoliv příspěvek v jakémkoliv jazyce ( překladač jakžtakž fungoval), a to nejen text ( blog nebo třeba jen krátkou noticku ), ale i obrázky a fotografie. To vše gratis. Tady si naúčtují za jinde běžné bezplatné informace 160 korun měsíčně. Zlatokopové..
A proč jsem tedy odešla, když tam bylo tak fajn ?
Psala jsem si s jedním adminem a vůbec se mu nelíbilo, když jsem mu napsala, že kdyby blbost nadnášela, tak on by létal jako orel. Provokace. A stála mě vyhazov z Fb. Strašně ráda jsem tam lidem dělala radost.A odejití mě moc mrzelo.
A to, proč jsem teď tady, pramení rovněž z toho, že ráda lidem pomáhám, ale i je ráda potěším, udělám jim radost. A podle vzkazů i komentářů vím, že se mně to docela daří.
Pravda, občas napíšu blog, který vyvolá určitou odezvu. Ale mně nejde o to, abych někoho bezúčelně provokovala, spíš jsem jako mimo jiné psycholožka zvědavá
na reakce v komentářích. A přiznám se, docela dobře se při tom bavím. A nikdy zatím nešlo o téma spojené se sexem, myslím, že takových blogů je tu ažaž-.včetně mých ,
tak proč neudělat občas změnu.
Ostatně i jiní bloggeři to dělají. A z psychologického hlediska je zajímavé, že ať napíší sebevětší píčovinu nebo blog, kde každé třetí slovo je vulgární, mají obrovskou čtenost. Svědčí to nezvratně nejen o kultuře některých bloggerů, ale i jejich čtenářů.
Pro mne je blog jistým způsobem relaxace, kdy si při psaní odpočinu od jiných věcí. A celou dobu je flákám, píšu tak maximálně na 50 % svých možností, protože to nijak zvlášť nežeru.
Že jsem měla pár desítek lidí v ignoraci? Když je někdo na mne vyloženě sprostý, je to nejlepší způsob, jak se ho zbavit. Ale odblokovala jsem všechny ty nešťastníky, kterým je asi samotným moc zle, když tak nechutně ubližují jiným, zcela neznámým jim lidem. Velmi typické pro ně je, že jsou to zbabělí anonymové, za svou anonymitu se zkrátka schovávají. V profilech se o nich nedozvíte nic. jen, že mají návštěvnost pár set až pár tisíc lidí - asi od těch, kteří se chtěli ze zvědavosti podívat, jakýže duševně retardovaný člověk jim píše.
Je mi těch chudáků líto. Jsou nešťastní a kompenzují si to tím, že ubližují těm šťastnějším a třeba úspěšnějším. Protože šťastný , milující a milovaný člověk by ty duševní zvratky nikdy nikomu nenapsal.
Takže ve zkratce : jsem tady především proto, abych mohla co njvíc lidí, většinou mužů, potěšit a ta radost se mně pak vrací zpět. To, že dostávám krásné dopisy a vyznání a že už jsem se tady seznámila s pár lidičkami, se kterými se v budoucnu chceme určitě setkat a třeba i setkávat ( vůbec tato pasáž není o sexu - jsem šťastně vdaná a milující manželka)., je pouze třešinka na dortu.
Myslím i, že jsem svým blogem nemohla nikoho urazit a použila jediné vulgární slovo, takže ani neočekávám nějaký ohlas a komentáře. Tak se aspoň pochlubím - to zaručeně vyvolá odezvu - žijem si s manželem jako v ráji, vyděláváme oba tolik, že nestačíme utrácet, ještě po roce a půl se k sobě chováme jako dva zamilovaní, kteří spolu chodí měsíc, moc si rozumíme, máme skvělé přátele i rodiny, slušné vzdělání a vysoké IQ.
Nikdy jsme se ale ani jeden z nás nepovyšovali a já si stejně dobře pokecám se senátorem jako s dlaždičem třeba. Přiznám se, že s tím dlaždičem líp. Protože oč výš ve společenském ratingu se člověk nachází, tím si obvykle ( jedná- li se o blbce a těmi je většina politiků ) víc myslí o své jedinečnosti - tím horší bývá potom pád.

Navíc řemeslníci, na rozdíl od politiků, obvykle nelžou - krást umí někteří také .A potom, na horší se špatně zvyká. To byl taky důvod, že když jsem se po volbách do FS ČSFR v r. 92 ( bylo mi 27 ) rozhodovala, zda vzít funkci poslance nebo pokračovat v už rozjetém podnikání ), zvolila jsem druhou možnost, (jak vidno, bylo to velmi prozíravé).. Protože čuňátka se vyskytují tam i tam. ale ta v podnikatelské sféře aspoň tvrdě pracují, živí se sami a nejsou tak hloupá. Podrazáci, lumpové a zloději jsou tam i tam, ale procentuálně jich je mezi politiky víc, v nepřímé úměře k jejich inteligenci.Vaše Michaela