svajba

26.2.2018 12:05 · 1,050 views jenda-k-malicka

Totok píšu na nápad jednéj blogérky . Nebudu poudat které , šak su gentlmán . Děkuji za nápad .:-)
Enom důfám , že když táhá včil ten loďák místo batůžka, tož že ju nebolíjů záda :-D

Tož už je to fakt dávno . Neco už si z teho nepamatuju , ale aj tak to byla bomba .
Kámoš sa mosél ženit. Ujéli mu kopyta či ho nestíhl vytáhnůt to vám nepovím , nebýl sem u teho , když to vyrábjaly. Ale každopádně jeho nastávající byla v tem.
A tož sa chystála svajba a ně pozváli jako družbu .
Já , chalan mladý ,svajba pro mě věc neznámá , a věděél sem enom, že jak sa chalan dostane do chomůta , tož je po všeckém svobodném veta.
Poradíl sem sa k partyjů mojích kámošek a jélo sa nakupovát sako. \prý sa tam v montérkách nechodí a já pomáli inší oděv neznám.
Moja barva je zelená - tož ně děvčice varováli , ať zapomenu na zelenů.
No jak mohly dopadnůt moje nákupy , šecky kvádra byly děs a seděélo mi enom to zelené. Prauda, alespoň měélo černý průžek k temu , ale prý sem vypadál aj dobře v něm.
Ráno sem přišél ke kámošovy dom a dostáli zme za povinnosť podarovávat kolemjdůcí nečím dobrým a klidně aj kořalů či vínem. A tak zme sa teho chopíly s vervů mladých chalanů . Prauda je taká, že zme ve 4 byly schopní za hodinu ožrat celů ulicu .
Notně zme sa aj samy navzájem posilováli a dodávali odvahu aj ženichovy . Ten enom nechtěél s nama pit a byl jakýsi divný . Až do téj doby , než došél jeho stařeček a poudál nám---Když to vyrábjál , tož to býl smíchu plný , ale až včíl mu docházá , že to pos.áál.
Kolem 10 dojél autobus pro nás , že sa pojede na radnicu . Tož zme sa tam všecí napáskováli a s velikým humbukem zme sa vydáli na radnicu za nevěstů.
V autobusu zme tež rozdávali co šlo a málem zme ožráli aj řidiča. No šak každý zme dostáli butélku slivovice a 2 butélky vína .
Když nás před radniců řidič vysadíl , utírál si spocené čelo a proklínál , že tento kšeft vzál. Na radnici zme dostáli do výbavy aj družičky, šak samé pěkné děvčice líca, im enom hořáli a smáli sa na nás jak slunéčko . Tak tak , hmmmm krásné tam máme děvčice na tej Moravěnce .
Přišla k nám oddávajíci a vysvětlovála co a jak bude . Měéli zme udělát špalír za svědkama a budeme stát po celů dobu obřadu .
Pomáli za zvuků hudby zme vcházali do sála . Po naší levici rodina nevěsty , po pravici , rodina ženícha . Rodina nevěsty bečála dojetím, její maměnka hlasno bečála a tata smrkál do šnuptychla. Rodina ženícha , tam sa všecí řehotáli a hlasno smáli , že nebylo pomáli slova slyšet . Ve předu vážný ododávající v čele se starostů. Pak ženích s nevěstů obá vážní .Svědkům už kůtky létaly hore dole a měéli co dělat , aby sa nesmáli . No a my družby v zadu , no bugr . Sodoma gomora . Stálo nás tam 8 párů mladých ludí , vysmátí až na půdu . A to zme propašováli na obřad pléskačku slivovice a navzájem zme přáli novomanželom.
Po obřadu , když ženích polůbil nevěstu , zme spustíli halasný ryk . Neco takého radnica eště asi nezažíla.
Pak zpět do autobusa a špalírem zme přejížďali na Slovensko , tam měla probíhat hostína. A my družbové zme sa opět chopíli svojích povinností a všeckým nabízali pohárek dobré halůzkovéj. Za chvílu sa autobusém nésl taký odér halůzkovéj , že mosél byt ožralý aj řidič , z tych výparů. Když zme dojéli k nejakému cyklistovy , řidič mosél otevřít dvéřa , my naléli štamrlu halůzkovéj, obdarováli zme cyklistu , tož na novomanžélé a pak kůsek popojéli a v druhých dvéřích stál další družba a dostál aj do druhéj nohy , šak by sa mu isto plétly nohy , kdyby dostál enom po jednéj štamprli.
Na hranicách chtěéli nás kontroolovat , ale když vlézl jedén policajt do autobusa , dostál taků po čuni odérem halůzkovéj, že to raději vzdál a pustíl nás k bratrom slovákom enom tak. Za taků dobrů službu dostáli butélku dobré halůzkové a my sa vydáli dál.
Po příjezdu na místo hostíny , ženich mosél ukázat , že to aj s koštětem umí a pouklízat rozbitý taléřek . Kurňa taká škoda, rozflákat nový taléřek o chodník .)))
No a pak už sa enom jedlo a pílo a pílo a jédlo . A co stalo dálej na oslavě už ostane tajné. Šak su gentlmám ))
Baťa Slováci sa činíli a fakt to stálo za to . Dom sa odjížďalo v povznesenéj náladě a prauda , moc už si z teho nepamatuju .
Dneskáj , už je realita inší , už sů rozvedení a každý má svoju novů rodinu . Tož aj to sa stává. Ale ich svajba , furt budu na ňu spomínat .

jenda-k-maličká